Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kreditet kapnak az egyetem hallgatói az önkéntességért

2020. április 2. 13:58
Azok a hallgatók, akik a tavaszi szemeszterben segítik a koronavírus járvány elleni védekezésben részt vevők vagy a környezetükben élők mindennapjait, 3 kreditpontot kapnak a félévben.

A koronavírus terjedéséből adódó veszélyhelyzet a Pannon Egyetem valamennyi munkatársát és hallgatóját egy váratlan és ismeretlen élethelyzettel szembesítette. A jelen körülmények ugyanakkor lehetőséget adnak arra is, hogy mindenki felelősen átgondolja, a biztonsági intézkedések betartása mellett mit tehet a közösségért, a rászoruló emberekért.

A Pannon Egyetem elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás kérdésében, és az erre irányuló hallgatói önkéntes tevékenységeket is támogatja. Egy országosan is egyedülálló kezdeményezésként a felsőoktatási intézmény honorálja azon hallgatókat, akik az arra rászorulókat ebben a nehéz időszakban önkéntes munkával segítik.

Azon hallgatóknak, akik 2020 tavaszi szemeszterében segítik a védekezésben résztvevők, vagy a környezetükben élő rászorulók (kiemelten az idősek, kisgyermekes családok, illetve a személyes jelenlétet igénylő munkahelyre bejárók) mindennapi életét, továbbá a köznevelésben a „tantermen kívüli, digitális munkarend” lebonyolítását, 3 kreditpont erejéig szabadon választható kredit írható jóvá.

Önkéntes tevékenységnek minősül az önálló kezdeményezés, amellyel a környezetükben élőket segítik, továbbá a helyi önkormányzatok és civil szervezetek koordinációjával végzett szervezett munka.

Bővebb információ:
Oktatási Igazgatóság
oik@almos.uni-pannon.hu

vehir.hu
további cikkek
Programajánló - A háború és béke kérdései Programajánló - A háború és béke kérdései Mindannyiunkat aggodalommal töltenek el a világban jelenleg zajló brutális háborúk, a megoldhatatlannak tűnő fegyveres konfliktusok. Mégis a modern társadalom információs zajában, a témában erősen átpolitizált kommunikációs térben roppant nehéz a valódi történésekről tudományosan megalapozott, hiteles információkhoz jutni. Erre reagál most a Pannon Egyetem és az MTA VEAB, akiknek közös szervezésében az egyik leghitelesebb magyar biztonságpolitikai szakértő érkezik Veszprémbe előadást tartani. 2024. április 9. 11:32 Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Keddtől lehet regisztrálni az idei TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra Keddtől lehet regisztrálni az idei TeSzedd! hulladékgyűjtő akcióra Idén tizenkettedik alkalommal valósul meg a TeSzedd!, az ország legnagyobb szemétszedési programja. Az önkéntesek keddtől jelentkezhetnek az április 22-én kezdődő eseményre, melynek során megtisztítják a szűkebb-tágabb környezetüket a környezetkárosító és a tájképet is romboló, illegálisan elhelyezett hulladéktól. 2024. április 2. 10:41 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.