2021. október 16.
//
Gál névnap

Ételosztásban segítenek a füredi kézilabdázók

A BKSE játékosai a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ koordinálásával idős embereknek szállítanak ebédet.

Mint ismert, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a koronavírus-járvány miatt március 14-én felfüggesztette a kézilabda-bajnokság küzdelmeit. Azóta a Balatonfüredi KSE játékosai közös edzéseken sem vesznek részt. Mindannyian otthon végzik az erősítő gyakorlatokat, amelyeket a szakvezetés előírt számukra. Továbbá a szabadban – egyedül – futóedzésekkel tartják karban magukat.

Fotók: BKSEFotók: BKSE

Azonban nem csak emiatt érintette meg őket a kialakult helyzet, érzik és tudják, hogy a rászorulóknak ilyenkor még több segítség kell. Ebbe nem akartak ad hoc jelleggel belevágni, ezért a csapat felvette a kapcsolatot a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetésével. A központ szerteágazó munkájának egyik eleme a szociálisan rászorulók étkeztetése. Erre a jelen helyzetben még nagyobb szükség van, hiszen az eddigieken túl, a legveszélyeztetett korosztálynak, az idősek biztonságát a házhoz szállított meleg étellel lehet növelni.

A BKSE játékosai ebben a megnövekedett feladatban segítik a központ munkatársait azzal, hogy részt vesznek az ebédek kiszállításában.

Az első napon a Füred csapatkapitánya, Kemény László és Bősz Dániel kapus vette ki a részét a munkából. A jövő héttől pedig – napi váltásban – a többi kézis is bekapcsolódik az idős fürediek segítésébe.

vehir.hu

További cikkek

Kiélezett küzdelemben nyert a BFKA Veszprém
Kiélezett küzdelemben nyert a BFKA Veszprém
Velky Péter és Dinko Dankovic együttese szinte végig vezetve egy góllal nyert péntek este az Agrofeed ETO UNI Győr vendégeként a másodosztályú kézilabda-bajnokságban.
Máthé Dominikot már most a hazai kézilabda Eb foglalkoztatja
Máthé Dominikot már most a hazai kézilabda Eb foglalkoztatja
Máthé Dominik, a magyar kézilabda-válogatott egyik meghatározó játékosa három hónappal a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság előtt már nagyon sokszor gondol a kontinensbajnokságra, klubkarrierjének következő állomáshelye, a Paris Saint-Germain viszont egyelőre még kevésbé foglalkoztatja.
Orbán: csak akkor maradhatunk meg, ha győzünk
Orbán: csak akkor maradhatunk meg, ha győzünk
Csak akkor maradhatunk meg és lehetünk sikeresek, ha győzünk, ez a törvény - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az Országházban, ahol Áder János államfővel állami kitüntetésben részesítette a tokiói olimpiai és paralimpiai játékokon érmet szerzett magyar sportolókat.
Könnyed Telekom-diadal Portugáliában
Könnyed Telekom-diadal Portugáliában
A Telekom Veszprém a játék minden elemében felülmúlta a házigazda Porto csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája hétközi mérkőzésén, amelynek hétgólos vendéggyőzelem lett az eredménye.
Két évre kizárták a beazonosított rendbontó szurkolókat
Két évre kizárták a beazonosított rendbontó szurkolókat
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) büntetésként két évre eltiltotta a sportrendezvények látogatásától azokat a rendbontó szurkolókat, akiket a biztonsági szolgálatnak a helyszínen sikerült azonosítania a szeptember 2-án játszott Magyarország-Anglia világbajnoki selejtezőmérkőzés után.