2022. január 19.
//
Sára névnap

Már az új évadra készül a Petőfi Színház

2020. április 18. 15:33
A több hetes kényszerleállást követően folytatódott a művészeti munka a Veszprémi Petőfi Színházban.

"Az elmúlt napokban több szöveg-összemondó próbát és olvasópróbát is tartottunk, ezúttal nem személyesen, hanem az online térben. Művészeink, az alkotótársak is örömmel fogadták, hogy ha nem is a szokott módon, de újra együtt lehettünk" - áll a színház portálunkhoz eljuttatott sajtóközleményében.

A teátrum szerint fontos, hogy felkészülten várják az újrakezdés pillanatát, és készen álljanak hűséges közönségük fogadására. Az olvasópróba megtartásával már a jövő évad első premierjére készülnek, amely a Latinovits-Bujtor Játékszínben lesz.

Emellett minden munkatárs dolgozik a színházban és azon kívül is, társadalmi szerepvállalás keretében, szociális területen. A munka nem állt meg, az élet folytatódik.

vehir.hu

További cikkek

Újjáélednek a borklubok Veszprémben
Újjáélednek a borklubok Veszprémben
Csütörtökön újjáéled a veszprémi borklubok egyedi hangulatos világa. A nemrég megnyílt Wine & Vinyl ekkor indítja útjára rendezvénysorozatát, ahol kétheti rendszerességgel lát vendégül hazai borászokat, akik kínálnak, kóstolnak, történeteket mesélnek, mindezt laza, kötetlen hangulatban. A borklub szellemiségének felélesztéséről, a veszprémiek kedvenceiről és a hazai borászokról is beszélgettünk Zsandár Tamással, a Wine & Vinyl tulajdonosával.
A középutas költő születésnapja
A középutas költő születésnapja
Rövid műsorral emlékeztek Endrődi Sándorra születésének 172. évfordulóján a költő jeruzsálemhegyi szobránál hétfőn.
Négy évtized alkotásai
Négy évtized alkotásai
Szombaton nyílt meg és február 19-ig látogatható Matzon Ákos Dekádok című kiállítása a Csikász galériában.
Lelki hullámvasútra ültet fel Az unoka című film
Lelki hullámvasútra ültet fel Az unoka című film
Deák Kristóf, Oscar-díjas rendező elsősorban élményt szeretne adni filmjeivel és a mozinézőre bízza annak eldöntését, hogy milyen következtetéseket von le egy-egy alkotása után. Az unoka című új filmjében egy nagyon is aktuális témát dolgoz fel, a nézőket pedig lelki hullámvasútra ülteti a bűnügyi thrillerben. Deák Kristóf beszélt új filmjéről, rendezői megoldásairól és veszprémi emlékeiről is.
A csatárhegyi kápolnában állítólag a Szent Kereszt egy darabját is őrizték egykor
A csatárhegyi kápolnában állítólag a Szent Kereszt egy darabját is őrizték egykor
A csatárhegyi kis kápolna története számos érdekességet rejt magában.