2020. augusztus 11. // Zsuzsanna névnap

Újra edzésben az úszók, de célra lenne szükségük

2020. április 27. 20:34
MTI
A koronavírus-járvány miatt március 16-a óta kényszerpihenőt tartottak, hétfőn azonban - szigorú szabályok betartása mellett - újrakezdhették az edzéseket a legjobb magyar úszók.

Az edzők szerint a közeljövő legfontosabb kérdése, hogy lássák, milyen versenyen és mikor mérettethetik meg magukat a sportolók.    

Turi György, a Kőbánya SC vezetője az MTI-nek elmondta, óriási öröm volt újra együtt edzeniük, a mostani kihagyás pedig leginkább egy erősebb nyári szünetnek felel meg, melyben az elmúlt években nem volt nagyon részük a legjobbaknak. A szakember megjegyezte, ez talán rá is fért a versenyzőkre és szerencsére nem történt "visszafordíthatatlan" dolog. Megjegyezte, egyelőre nincs elképzelésük arról, mire is készülnek pontosan, véleménye szerint legkorábban talán decemberben lehetne megrendezi az országos bajnokságot.    

Selmeci Attila, többek között a világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf edzője arról beszélt, klubjuknak, a Budapesti Honvéd SE-nek köszönhetően naponta kétszer tornatermi foglalkozásokat tudtak tartani, de a versenyzőkön az utóbbi időben már a motiváltság hiányának jelei kezdtek megmutatkozni.    

"Ők úszók és nem testépítőnek készülnek" - ahogy Selmeci fogalmazott.    

A szakember kiemelte, az első edzésen nyilvánvalóvá vált, hogy a versenyzők mozgása kicsit még darabos, és akármennyire is profik, egyelőre még küszködnek. Megjegyezte, a következő három hétben könnyedebb, technikai edzések lesznek annak érdekében, hogy a vízérzék visszajöjjön és ezt követően lehet fokozatosan adagolni a terhelést. Hozzátette ugyanakkor, hogy Milák például fizikálisan kitűnő állapotban van, egyetlen gramm fölösleg sincs rajta, nem múltak el nyomtalanul a tornatermi edzések, de természetesen az úszást tekintve azért vannak veszteségei. Selmeci Attila kiemelte, jobb helyzetben vannak, mint egy nyári leállás után, azonban nagyon fontos, hogy legyen a versenyzők előtt egy cél, ami tartja bennük a lelket, ezért bízik benne, hogy augusztusban megtartják a budapesti Európa-bajnokságot.    

A szintén világbajnok Kapás Boglárkát felkészítő Virth Balázs elmondta, annyival jobb a mostani helyzet a nyári leállással ellentétben, hogy most nem a nulláról kell elkezdeniük a munkát. Hozzátette, a következő három-négy hétben fokozatosan növeli majd terhelést és gyűjtik a métereket, valamint a nyár végéig várnak arra, hogy eldőljön, milyen versenyen és mikor indulhatnak. Kijelentette, ha ez nincs meg szeptemberig, akkor "házon belüli" tesztekkel próbálják majd pótolni a viadalokat, ugyanis minden versenyzőnek szüksége van egy célra.

vehir.hu

További cikkek

Meghalt három beteg, harmincöttel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt három beteg, harmincöttel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon
Meghalt három krónikus beteg és harmincöttel, 4731-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.
Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Vasárnapra újabb 43 embernél mutatták ki a koronavírus megbetegedést Magyarországon, Veszprém megyében pedig 11 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a vírus kirobbanása óta 108 ilyen esetről tudunk. Jó hír, hogy nincs újabb elhunyt.
Női kézilabda BL: a Győr és az FTC is orosz csapat ellen kezd
Női kézilabda BL: a Győr és az FTC is orosz csapat ellen kezd
A címvédő Győri Audi ETO KC az újonc CSZKA Moszkva otthonában, a Ferencváros pedig Érden a szintén orosz Rosztov-Don ellen kezdi meg szereplését a női kézilabda Bajnokok Ligája következő idényének csoportkörében.
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
Ariel, Ficánka, Sebastian – bizonyára ismerősen csengnek a nevek. Esetünkben azonban nem a Kis Hableányról, hanem egy igaz történetről lesz szó. A veszprémi születésű Eszes Fanni ugyanis az első magyar sellőlány, aki nem mellesleg már világversenyen is képviselte hazánkat.
Porga: Veszprém intézményeiben nem merült fel fertőzés gyanúja
Porga: Veszprém intézményeiben nem merült fel fertőzés gyanúja
Az elmúlt pár napban megnövekedett Veszprém megyében a koronavírusos fertőzések száma. Az aggasztó adatok kapcsán Porga Gyula polgármester közösségi oldalán keresztül szólt a veszprémiekhez.
2020. augusztus 11. // Zsuzsanna névnap