2020. augusztus 9. // Emőd névnap

Tokió 2020: Bach ismét több százmillió dolláros kárról beszélt

2020. április 29. 17:52
MTI
Thomas Bach elnök ismételten hangoztatta, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) több százmillió dollárt veszít a tokiói nyári játékok 2021-re halasztásával.

A NOB első embere, akinek szavait a szervezet sajtószolgálata idézte, hozzátette, hogy az anyagi kárt illetően pontos összeggel nem tud szolgálni, s arra sem tért ki, hogy milyen mértékben osztozhat a NOB és a rendező az olimpia elcsúsztatásából fakadó plusz kiadásokban.    

Abe Sindzó japán kormányfő kedden a tokiói törvényhozásban cáfolta, hogy megígérte volna a NOB-nak: országa átvállalja a halasztással járó többletköltségeket. A járulékos kiadások a Kyodo japán hírügynökség szerint hárommilliárd dollárra rúghatnak. A 2020-ra tervezett játékok büdzséje hivatalosan 12.6 milliárd dollár (4092 milliárd forint), ám szakértői becslések szerint akár kétszer nagyobb összegről is szó lehet.

Bach arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány és az elhalasztott olimpia arra készteti a bizottságot, hogy átgondolja eddigi prioritásait és költségvetését.    

A NOB elnöke átfogó és széleskörű vitát kezdeményez arról, milyen legyen a sport a járványt követően. Úgy véli, meg kell vizsgálni, miként változhatnak meg a jövőbeni lehetőségek a sport számára, s elképzelhetőnek tartja, hogy nem lesz minden olyan esemény megrendezésére mód, melyeket terveztek.

Bach ugyancsak fontosnak tartja az Agenda2020 program további reformját, valamint a fenntarthatóság és a megvalósíthatóság szempontjainak fokozottabb érvényesítését, hogy az olimpia házigazdáira alacsonyabb rendezési költségek háruljanak.

A tokiói olimpia idén július 24-én kezdődött volna, de március végén az a döntés született, hogy a koronavírus-járvány miatt egy évvel később rendezik meg az eseményt. Ennek értelmében a játékokat jövő július 23. és augusztus 8. között tartják.

vehir.hu

További cikkek

Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Megyénkben is átlépte a 100-at a megbetegedések száma
Vasárnapra újabb 43 embernél mutatták ki a koronavírus megbetegedést Magyarországon, Veszprém megyében pedig 11 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a vírus kirobbanása óta 108 ilyen esetről tudunk. Jó hír, hogy nincs újabb elhunyt.
Női kézilabda BL: a Győr és az FTC is orosz csapat ellen kezd
Női kézilabda BL: a Győr és az FTC is orosz csapat ellen kezd
A címvédő Győri Audi ETO KC az újonc CSZKA Moszkva otthonában, a Ferencváros pedig Érden a szintén orosz Rosztov-Don ellen kezdi meg szereplését a női kézilabda Bajnokok Ligája következő idényének csoportkörében.
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
A veszprémi sellőlány nem a hangjával csábít
Ariel, Ficánka, Sebastian – bizonyára ismerősen csengnek a nevek. Esetünkben azonban nem a Kis Hableányról, hanem egy igaz történetről lesz szó. A veszprémi születésű Eszes Fanni ugyanis az első magyar sellőlány, aki nem mellesleg már világversenyen is képviselte hazánkat.
Porga: Veszprém intézményeiben nem merült fel fertőzés gyanúja
Porga: Veszprém intézményeiben nem merült fel fertőzés gyanúja
Az elmúlt pár napban megnövekedett Veszprém megyében a koronavírusos fertőzések száma. Az aggasztó adatok kapcsán Porga Gyula polgármester közösségi oldalán keresztül szólt a veszprémiekhez.
Másfél hónap alatt bonyolítanák le a román kézilabda-bajnokságot
Másfél hónap alatt bonyolítanák le a román kézilabda-bajnokságot
Alexandru Dedu, a Román Kézilabda Szövetség elnöke mindössze 45 nap alatt bonyolítaná le a férfi és a női élvonal következő idényét.
2020. augusztus 9. // Emőd névnap