2021. május 11.
//
Ferenc névnap

Őszi hétvégéken hívogat a Völgy

Idén is lesz Völgy, csak nem akkor és nem úgy, ahogy tervezték.

Miután a kormány augusztus 15-ig betiltotta az 500 főnél nagyobb rendezvényeket, a Művészetek Völgye szervezői is B tervre álltak át. Rögtön kettőre.

Mint weboldalukon írják, akik az idei fesztiválra valamilyen bérletet váltottak, azok két opció közül választhatnak, ha szeretnének Kapolcsra és környékére látogatni: vagy a jövő évi, jubileumi, 30. Művészetek Völgyén használják fel a 2020-ra megváltott jegyüket, vagy pedig idén szeptemberben a "Völgyhétvégéken" váltják be azokat.

Szeptember négy hétvégéjén rendeznek programokat a Völgyben – ezek részleteit később közlik majd. 

Annyi mindenesetre tudható, hogy a nyári fesztiválra megváltott 10 napos bérlet 4, az 5 napos bérlet 2, a 3 napos bérlet pedig 1 választott hétvégére jelent belépőt. 

Aki sem az idén szeptemberi, sem a 2021-es nyári programokra nem szeretné átütemezni a megváltott jegyeit, két dolgot tehet: május közepétől visszaválthatja azokat, vagy lemondhat a visszatérítésről, ezzel támogatva a fesztivált. 

Arra kérünk titeket, ne szomorkodjatok! Az egészségünk a legfontosabb, és ha most kitartunk és mindannyian otthon maradunk, hamarosan újra megölelhetjük egymást és feltöltődhetünk a kedvenc településeinken zenével, tánccal, színházzal, dalokkal, újcirkusszal, kiállításokkal, kézműveskedéssel, bringázással, túrázással, szeretettel, nevetéssel, völgyélményekkel

– biztatják közönségüket zárszóként a Művészetek Völgye szervezői. 

Söge
Domján Attila

További cikkek

Színházaink a nyitás felé
Színházaink a nyitás felé
Fontos állomáshoz érkeztünk a négymillió beoltottal, hiszen a kormány engedélyezi a színházak megnyitását, a teátrumok látogatását, legalábbis azok számára, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Kellerné Egresi Zsuzsannát, a veszprémi Petőfi Színház igazgatóhelyettes-kreatív menedzserét, a Pannon Várszínház igazgatóját, Vándorfi Lászlót, valamint Szántó Viktóriát, a Kabóca Bábszínház igazgatóhelyettesét kérdeztük.
A Covid utáni első koncert az igazi hősöknek szól majd a Hangvillában
A Covid utáni első koncert az igazi hősöknek szól majd a Hangvillában
Új értelmezést nyert a „hős” jelző, a békeidőben tanúsított hőstetteket a Hangvilla most egy különleges ajándékkal hálálja meg. Május végén, a Covid-járvány után először tartanak zenei rendezvényt a kulturális központban, a vendégkör viszont speciális lesz. Erről, valamint a kulturális szféra járvány utáni új kihívásairól is beszélgettünk a Hangvilla igazgatójával.
Elmarad a Gizella-napok
Elmarad a Gizella-napok
Közösségi oldalán jelentette be az egyébként nem meglepő hírt a Veszprémi Programiroda: idén sem rendezik meg a Gizella-napokat a járványhelyzet miatt.
Hollywood nyomában Magyarországon
Hollywood nyomában Magyarországon
Vörös veréb, Fekete özvegy, Vaják. Csak néhány azok közül a hollywoodi produkciók közül, amelyeket részben vagy egészben kis hazánkban forgattak. Az elmúlt években Magyarország egyre népszerűbb lett a filmesek körében, a mozgókép és az utazás szerelmeseinek pedig izgalmas felfedezést jelenthet felkeresni a forgatási helyszíneket.
Navracsics Tibor: az EKF programsorozat a régiós identitás erősítéséről is szól
Navracsics Tibor: az EKF programsorozat a régiós identitás erősítéséről is szól
Veszprém Európa Kulturális Fővárosaként (EKF) 2023-ban nem csupán a látogatóknak szeretné megmutatni a Bakony-Balaton térség szépségeit, hanem a programsorozat a régiós identitást is erősíteni akarja. Ezt a kettős célt szolgálja az is, hogy június 23. és 26. között Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi ad otthont a Magyar Mozgókép Fesztiválnak - mondta el az MTI-nek a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programért felelős kormánybiztos.