2020. október 21.
//
Orsolya névnap

Hétfőn indul a gyermekek hete

2020. május 27. 5:25
A Pannon Egyetem hallgatóinak önkéntes szervezete, a CoolLaunch, a Nemzetközi Hét sikere után újabb tematikus héttel készül, ezúttal a gyermeknek szülőknek közvetítenek tartalmakat.

Az új program Gyermekek Hete néven, még online formában, videókon keresztül kerül lesz elérhető 2020. május 25. és május 31. között. A program jeles nappal indul, és jeles nappal zárul. Május 25. ugyanis az eltűnt gyermekek napja, melynek kapcsán a CoolLaunch is készül programmal és figyelemfelkeltő kampánnyal. Vasárnap, május 31-én pedig a gyermeknapot ünnepeljük.

A hét során többek között lesz szó a gyermekkori többnyelvűségről, melyet egy gyermekkora óta különböző nyelveket tanuló fiatal lánnyal készített interjún keresztül ismerhetnek meg a nézők. A gyerekek és fiatalok rajzpályázaton alkothatják újra Veszprém ikonikus épületét, a húszemeletest, a veszprémi Slam Poetry Klub is készült egy tiniknek szóló előadással.

A teljesség igénye nélkül még online játszóházzal, gyermekelsősegéllyel, hangszeres játékokkal és a hangszereket megismertető zenészekkel, e-sporttal és mesékkel is találkozhatnak a héten a CoolLaunch Facebook oldalára látogatók.

A teljes hét során gyűjtést szervezünk a Veszprémi Bébi Koraszülött Mentő Alapítványnak, amely kezdeményezésünket sajátos módon, egy egyedi péksüteménnyel a MAKMOISELLE pékség is támogatni fog. A programsorozatnak lesznek sztárnagykövetei, a fővédnök pedig Navracsics Tibor, az Európa Kulturális Fővárosa 2023. projektért felelős kormánybiztos lesz.

A kormánybiztos Gyermekek hetéről készül online videója elérhető a CoolLaunch Facebook oldalán: https://www.facebook.com/coollaunch/videos/683622412423600/ 

vehir.hu