2020. július 9. // Lukrécia névnap

Mi lesz a nyári diákmunkákkal?

2020. június 1. 5:01
Hogyan hatott a koronavírus-járvány a diákmunka piacára, vajon találnak-e munkát a diákok nyáron és ha igen, hol? Gazsi Attilát, a Meló-Diák Hálózat észak-dunántúli vezetőjét kérdeztük az aktuális helyzetről.

"A koronavírus-járvány a magyar gazdaság legtöbb iparágát érintette, és ez közvetett módon a diákmunkára is hatással van. Jelentős visszaesést tapasztaltunk március végétől május közepéig, mostanra mind a diákok, mind a munkaadó partnereink részéről fokozódik az érdeklődés. Sok cég már az újratervezés és újraindulás időszakát éli, a termelési volumen valószínűleg pár hónapig még elmarad a járvány előttitől, így a diákok a korábbinál némivel kevesebb lehetőségre számíthatnak. 

Azon cégek számára, akik a bizonytalan piaci környezet miatt nehezen terveznek munkaerővel, az iskolaszövetkezetek rugalmas és villámgyors reakciója kiváló megoldás lehet a nyáron és a későbbiekben is. Fontos kiemelni, hogy a diákszövetkezetek tagjai egyetemisták és középiskolások, akik a legkevésbé érintettek és veszélyeztettek a mostani járványhelyzetben, így kockázatmentesen lehet számítani a munkájukra.

A főbb iparágak közül az élelmiszeripar és a kereskedelem a leginkább olyanok, amelynek szereplői a járvány és a kijárási korlátozások alatt is változatlanul működtek, és ebben a tendenciában a nyáron csak erősödés várható, ami jó hír a diákoknak. Az említett két terület mellett nagy kereslet lesz a fiatalok munkájára a balaton-parti és környéki vendéglátásban, valamint a mezőgazdaságban is."

vehir.hu

További cikkek

Egyre valószínűbb, hogy már öt éven belül átlépi a világ a kritikus 1,5 fokos felmelegedést
Egyre valószínűbb, hogy már öt éven belül átlépi a világ a kritikus 1,5 fokos felmelegedést
Egyre nő az esélye annak, hogy a globális átlaghőmérséklet már a következő öt évben 1,5 Celsius-fokkal meghaladja az iparosodás előtti szintet - derült ki a Meteorológiai Világszervezet (WMO) által közzétett friss mutatókból.
Átvevőpontot nyit Veszprémben a svéd bútoráruház
Átvevőpontot nyit Veszprémben a svéd bútoráruház
Július 10-től Veszprémbe is kérhetik a rendelésük kézbesítését az IKEA.hu weboldalán a vásárlók, akik jövő péntektől vehetik át termékeiket.
Hamarosan összeérnek az elmúlt évek útfejlesztései
Hamarosan összeérnek az elmúlt évek útfejlesztései
Utolsó fázisához érkezett az északi iparterület úthálózatának fejlesztése: az összesen 3,3 milliárd forintos projekt keretében a Pápai úton és a Kistó utcán folynak munkálatok jövő tavaszig.
Fiatalok vigyáznak ránk a Balatonnál
Fiatalok vigyáznak ránk a Balatonnál
Ezen a nyáron is a Magyar Vöröskereszt ifjúsági tagozata, a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt fiatal elsősegélynyújtói óvják a strandolók biztonságát. 19 balatoni strandon 320 önkéntes teljesít szolgálatot a szezonban.
Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke
Freund Tamás a Magyar Tudományos Akadémia új elnöke
A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) 193., tisztújító közgyűlése hétfő este megkezdődött és kedden este lezárult 24 órás szavazásán Freund Tamás akadémikust választotta meg az MTA új elnökévé.
2020. július 9. // Lukrécia névnap