Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tabletekkel támogatták az egészségügyi dolgozókat

2020. május 30. 4:00
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületével kötött megállapodás értelmében 1000 darab táblagépet adományozott azoknak az egészségügyi szakdolgozóknak, akik a koronavírus járványban segítettek és családjukban távoktatásban tanuló, de korszerű informatikai eszközzel nem rendelkező gyermekeket nevelnek.

Az ünnepélyes átadóra kedd délután került sor a Csolnoky Ferenc Kórház Csillag-termében, ahol Veszprém megyéből 32 egészségügyi dolgozónak adták át a pályázaton elnyert eszközöket saját használatra.

Az eseményen Szánti Istvánné, MESZK Országos Szervezet járóbeteg-ellátási alelnöke elmondta, hogy összesen 105 millió forint értékben tudtak tableteket vásárolni, ezeket pedig pályázat útján hirdették meg a kollégáknak.

Összesen 3800 pályázat érkezett be, amiből 2250 volt érvényes, így köztük osztották szét az informatikai eszközöket.

Az alelnök kiemelte, hogy az elbírálás egy külön pontrendszer alapján történt, ahol igyekeztek a leginkább rászoruló kollégákat segíteni.

Az 1000 db eszközt az országban megyénként az egészségügyi dolgozók létszámának függvényében osztották szét, így Veszprém megyéből 32-en, ezen belül a megyei kórházból 8-an kaptak.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar Hétvezér Senki sem nézi, de mindenki látja – bizonyítottan tévéfüggő a magyar A csattanót az elején lelövöm: minden korosztályt beleértve a magyarok átlagosan 4 óra 49 percet tévéznek egy nap. Ezzel hazánk a top 10-ben van világszinten, ami azért is furcsa, mert egyre többször hangzik el a mondat: „Nekem tévém sincs, vagy már rég felmondtam a kábelszolgáltatónál. Csak a Netflix van.” Akkor mégis hogyan jön ki a matek? Kik ezek a tévéfüggő emberek és mit néznek a fekete dobozban? ma 1:29 Legendás fájukról neveztek el fesztivált a szentgáliak Legendás fájukról neveztek el fesztivált a szentgáliak Ezen a hétvégén tartották Szentgálon a Barkóca fesztivált, aminek névadója a település határában álló háromszáz éves fa, aminek a gyümölcséből, mint kiderült kiváló pálinka készül. tegnap 16:14 Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Porga Gyula pár óra alatt összegyűjtötte az ajánlásokat Nem sokkal szombat déli tizenkettő óra után Porga Gyula polgármester a Facebookon bejelentette, hogy össze is gyűjtötte a választási induláshoz szükséges aláírást. 2024. április 20. 13:12 A polgárok őreit díjazták A polgárok őreit díjazták Szombaton délelőtt a Veszprém megyei Polgárőr Szövetség hagyományos küldöttgyűlésén több megyei és veszprémi elismerést is átadtak. tegnap 10:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.