2021. április 20.
//
Konrád, Tivadar névnap

Koncepcióváltás a HOYA-PE Veszprémnél

Csorvási Levente sportigazgatótól megtudhattuk: a feljutás helyett inkább tehetséges fiataloknak, feltörekvő edzőknek biztosítana teret városunk másodosztályú férfi kosárlabdacsapata, a HOYA-PE Veszprém.

Nem ígérhetünk többet, mint amennyit biztosan tudunk teljesíteni. Ha a szükség úgy kívánja, akkor inkább hátralépünk kettőt. Egyértelmű célunk lesz a jövőben, hogy tiszta lappal indulhassunk!

– így nyilatkozott március végén portálunknak Naményi Miklós, a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabdacsapatának ügyvezető igazgatója, miután az új koronavírus-járvány következtében a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) befejezettnek nyilvánította a 2019/2020-as bajnokságokat minden korosztályban, mindkét nemben.

Kapcsolódó cikk
Szerződést bontott játékosaival a HOYA
Annak a reményében váltunk el egymástól a játékosainkkal, hogy a közeljövőben ismét összeáll a csapatunk... – nyilatkozta a vehir.hu-nak a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabdacsapatát üzemeltető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója, Naményi Miklós.

Bajnokot nem hirdetett a szövetség, mint ahogyan kieső sem volt idén. Ennek értelmében pedig a HOYA az NB I/B Piros csoport 3. helyén zárta a 2019/2020-as idény küzdelmeit, egyúttal kivívni sem tudta az A-csoportba való feljutást. Nem mintha ez lett volna akkor a veszprémi egyesület legnagyobb gondja: ahogyan arról be is számoltunk, a klub zavartalan jövőjét szem előtt tartva nem volt más választása a vezetőségnek, minthogy elbúcsúzzon játékosaitól.

Ennek azonban mára már több mint két hónapja. A vehir.hu ezért szerdán megkereste a CBA Akadémia, és a HOYA sportigazgatóját, Csorvási Leventét, hogy megtudhassa, jelenleg miként halad a klub a munkával, milyen tervekkel készül nekivágni a soron következő, 2020/2021-es évadnak.

Ahogy Naményi Miklós is fogalmazott, tiszta lappal szeretnénk kezdeni a következő idényt. A vírus adta helyzet az országban rengeteg csapat költségvetését bizonytalanságba sodorta, beleértve egyesületünkét is. Ügyvezetőnk éjjel nappal azon dolgozik, hogy a hátterünk ismét stabil lehessen, illetve, hogy kiszolgálhassuk a veszprémi kosárlabda szimpatizánsokat. Míg jómagam, feladatkörömből adódóan próbálom felmérni a piacot, és tehetséges fiatalok a kötelékünkbe csábítani. Szerényebb idény előtt állunk, ez biztos, ahogy az is, hogy ettől függetlenül ugyanolyan odaadással dolgozunk majd

– hangsúlyozta a csonka szezonban a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupában ezüstérmet szerző gárda klubmenedzsere. Majd hozzátette, nem titok, hogy egyébként koncepcióváltásra készülnek. 

Az A-csoportba való feljutás helyett a jövőben inkább tehetséges fiataloknak készülünk teret biztosítani, hogy a későbbiekben akár klubunk alapköveivé is válhassanak, hogy bemutatkozhassanak a korosztályos válogatottakban is. Így nemcsak a felnőtt alakulatunk, hanem egyúttal a litván szaktekintély, Arvydas Straupis által vezetett utánpótlásunk is magasabb szintre emelkedhet majd. Ennek a koncepciónak értelmében előfordulhat, hogy a szintén fiatal, de annál ambiciózusabb segédedzőnk, Baksa Szabolcsnak is bizalmat szavazunk a vezetőedzőként való bizonyításhoz

– árulta el Csorvási, akitől azt is megtudhattuk, hogy az idény közben érkező, Mérész Csabát váltó szerb trénerrel, Nikola Laziccsal is szerződést bontottak, de a közös folytatás egyelőre még ugyanúgy benne maradt a pakliban. 

"Az edzőváltás idény közben közel sem ígérkezett egyszerű feladatnak, de úgy gondolom, hogy abszolút esélyesek lehettünk volna a bajnoki cím elhódítására is. Csaba egyébként klubunk kötelékében maradt, és fog is maradni: az utánpótlásban segíti szakmai vezetőnk munkáját." 

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém várhatóan augusztus elején kezdi meg felkészülését a következő idényre. A sportigazgató elmondta, stábjuk változatlannak ígérkezik. Starhon Katalin marad az erőnléti edzőjük, míg Németh András a gyúrójuk. A vezetőedzői pozícióval kapcsolatos hivatalos bejelentésük pedig – ahogy újdonsült játékosaik bemutatása is – a közeljövőben várható.

Több fiatal tehetséggel is tárgyalásban állunk, meglátjuk, hogy mit hoz majd a jövő. Annyit azonban elárulhatok, hogy saját nevelésű kosarasaink mellett a több poszton is bevethető Madár Andrással, illetve az irányító Szabó Péterrel már sikerült szóbeli megállapodást kötnünk. Ha minden jól megy, akkor ők maradnak a csapatunkban. Megmondom őszintén, ennek nagyon örülnék, hiszen méltó példaképként szolgálhatnának a fiatalok számára. Arról nem is beszélve, hogy tehetségük, húzóerejük megkérdőjelezhetetlenné vált az elmúlt évek alatt, és a veszprémi közönség is megszerette őket!

A HOYA-PE nyáron táborral is készül a gyerekeknek, erről részletesen hivatalos weboldalukon tájékozódhatnak.

Sajtóberkekben felröppent a hír, miszerint csarnokot készülnek váltani a veszprémi kosarasok: Csorvási Levente zárásként elárulta, igaz, elgondolkodtak rajta, de jelen állás szerint a mérkőzéseiket továbbra is a Vetési Albert Gimnázium tornacsarnokában játsszák majd.

Simon Dani
Kovács Bálint
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport rájátszás, 2 helyosztó 2021. április 25. 17:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém Budapesti Honvéd
kosárlabda férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport rájátszás, 2 helyosztó 2021. április 22. 18:00 Budapest, Ludovika Aréna Budapesti Honvéd HOYA-PE Veszprém
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, rájátszás 4. 2021. április 14. 20:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém MAFC 93-100
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, rájátszás 3. 2021. április 10. 17:30 Budapest, MAFC Sportcsarnok MAFC HOYA-PE Veszprém 91-62
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, rájátszás 2. 2021. április 7. 20:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém MAFC 85-82
előző események betöltése