Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy veszprémi nagypapa így varázsolta szebbé a karantént unokája számára

2020. június 15. 4:05
Mi történhet akkor, ha egy hároméves csöppséget a hetvennyolc esztendős nagypapájára bíznak? Történetünk két legjobb barátról szól, akik fittyet hánytak a kijárási korlátozásra. Lecsúsztak egy alagúton a Százholdas Pagonyba, ahol Tigristől ugrálni, míg Nyuszitól banánfát gondozni is megtanultak.

Mivel a járványveszély mértéke a közelmúltban érdemben csökkent, május 25-től vidéken, június 2-tól pedig a fővárosban is visszaállhattak a bölcsődék mellett az óvodák is normális működési rendjükhöz. Így a babáktól egészen a nagyfiúkig mindenki visszatérhetett a barátai közé.

Igen ám, de mi van akkor, ha a kisgyermek annyira élvezte a kijárási korlátozás alatt a nagyszülőknél eltöltött időszakot, hogy esze ágában sincs ismét az oviban napközizni? Portálunk meghívást kapott egy hasonló helyzetben lévő családhoz: ismerjék hát meg a hároméves Szofi, és nagypapája, a hetvennyolc esztendős Ottó bácsi kalandját.

Sok-sok huncutság egy csöppnyi testbenSok-sok huncutság egy csöppnyi testben

De meg is tudná védeni magát, ha kelleneDe meg is tudná védeni magát, ha kellene

A ház udvarára megérkezve azt gondolhattuk volna, hogy egy nagyvárosi játszótérre csöppentünk. Szofi aranyosan megsúgta, papája neki és testvéreinek varázsolta ilyen mesebelivé a területet, mert mostanában sok időt töltöttek nála. Ha már időtöltés, meg kell, hogy jegyezzük: egy ilyen környezetben felnőttként is nehezünkre esett volna unatkozni.

A Jeruzsálemhegyi Baráti Kör páratlanul segítőkész, önzetlen tagjának szám szerint nyolc unokája van.

Hitvallása, hogy a gyermeki szeretet gyógyít, fiatalon tart.

Éppen ezért amennyi időt csak tud, annyit tölt unokái társaságában. 

Irány a Százholdas Pagony!Irány a Százholdas Pagony!

"Jössz ugrálni, Tigris?""Jössz ugrálni, Tigris?"

Ottó bácsi szerint minden gyerekhez külön út vezet, azaz rá kell érezni, hogy mi az, ami igazán leköti. A kislánnyal ezért a kijárási korlátozást is megszegve sűrűn átszöktek Micimackó világába, ahol igaz, néha Peppa Malaccal és a Mancsőrjárattal is összefutottak.

A nyugdíjas nagypapa egyébként fiatalokat megszégyenítő energiamennyiséggel rendelkezik. De vajon akad valami titkos fegyver az unokák mellett is?

Szerinte a kertjükben termett zöldségek, amelyekből kedves felesége ugyanolyan finom ételeket készít, mint ötven (!) évvel ezelőtt. 

Szofi testvérei, Leila és Dominik is csatlakozott Szofi testvérei, Leila és Dominik is csatlakozott

A veszprémi családnál még banánfák is akadtak a kertbenA veszprémi családnál még banánfák is akadtak a kertben

Szofinak ez a csonka esztendő volt az első életszakasza, amelyet óvodában töltött. Bátorkodtunk tőle megkérdezni, hogy hiányzik-e neki a legjobb barátja, nincs-e kedve visszatérni a kiscsoportba?

"Nincs kedvem, nekem papa a legjobb barátom, neki pedig én!"

– felelte cserfesen, amikor végül mamája is megérkezett az udvarra, egy tepsi gőzölgő pogácsa társaságában.

A szeretet összekötA szeretet összeköt

fiatalokat és időseket egyaránt!fiatalokat és időseket egyaránt!

Miután az ebéd is lecsúszott, természetesen a délutáni csendes pihenő sem maradhatott el: Szofi és Ottó bácsi elbúcsúzott tőlünk, mi pedig távoztunk, ha egyébként legszívesebben még maradtunk is volna.

Gazdagodtunk egy szívet melengető emlékkel, amely bizonyítja, hogy a családi összetartásnál nem létezik nagyobb erő a világon. 

Simon Dani
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.