2020. december 4.
//
Barbara, Borbála névnap

Egy veszprémi nagypapa így varázsolta szebbé a karantént unokája számára

Mi történhet akkor, ha egy hároméves csöppséget a hetvennyolc esztendős nagypapájára bíznak? Történetünk két legjobb barátról szól, akik fittyet hánytak a kijárási korlátozásra. Lecsúsztak egy alagúton a Százholdas Pagonyba, ahol Tigristől ugrálni, míg Nyuszitól banánfát gondozni is megtanultak.

Mivel a járványveszély mértéke a közelmúltban érdemben csökkent, május 25-től vidéken, június 2-tól pedig a fővárosban is visszaállhattak a bölcsődék mellett az óvodák is normális működési rendjükhöz. Így a babáktól egészen a nagyfiúkig mindenki visszatérhetett a barátai közé.

Igen ám, de mi van akkor, ha a kisgyermek annyira élvezte a kijárási korlátozás alatt a nagyszülőknél eltöltött időszakot, hogy esze ágában sincs ismét az oviban napközizni? Portálunk meghívást kapott egy hasonló helyzetben lévő családhoz: ismerjék hát meg a hároméves Szofi, és nagypapája, a hetvennyolc esztendős Ottó bácsi kalandját.

Sok-sok huncutság egy csöppnyi testbenSok-sok huncutság egy csöppnyi testben

De meg is tudná védeni magát, ha kelleneDe meg is tudná védeni magát, ha kellene

A ház udvarára megérkezve azt gondolhattuk volna, hogy egy nagyvárosi játszótérre csöppentünk. Szofi aranyosan megsúgta, papája neki és testvéreinek varázsolta ilyen mesebelivé a területet, mert mostanában sok időt töltöttek nála. Ha már időtöltés, meg kell, hogy jegyezzük: egy ilyen környezetben felnőttként is nehezünkre esett volna unatkozni.

A Jeruzsálemhegyi Baráti Kör páratlanul segítőkész, önzetlen tagjának szám szerint nyolc unokája van.

Hitvallása, hogy a gyermeki szeretet gyógyít, fiatalon tart.

Éppen ezért amennyi időt csak tud, annyit tölt unokái társaságában. 

Irány a Százholdas Pagony!Irány a Százholdas Pagony!

"Jössz ugrálni, Tigris?""Jössz ugrálni, Tigris?"

Ottó bácsi szerint minden gyerekhez külön út vezet, azaz rá kell érezni, hogy mi az, ami igazán leköti. A kislánnyal ezért a kijárási korlátozást is megszegve sűrűn átszöktek Micimackó világába, ahol igaz, néha Peppa Malaccal és a Mancsőrjárattal is összefutottak.

A nyugdíjas nagypapa egyébként fiatalokat megszégyenítő energiamennyiséggel rendelkezik. De vajon akad valami titkos fegyver az unokák mellett is?

Szerinte a kertjükben termett zöldségek, amelyekből kedves felesége ugyanolyan finom ételeket készít, mint ötven (!) évvel ezelőtt. 

Szofi testvérei, Leila és Dominik is csatlakozott Szofi testvérei, Leila és Dominik is csatlakozott

A veszprémi családnál még banánfák is akadtak a kertbenA veszprémi családnál még banánfák is akadtak a kertben

Szofinak ez a csonka esztendő volt az első életszakasza, amelyet óvodában töltött. Bátorkodtunk tőle megkérdezni, hogy hiányzik-e neki a legjobb barátja, nincs-e kedve visszatérni a kiscsoportba?

"Nincs kedvem, nekem papa a legjobb barátom, neki pedig én!"

– felelte cserfesen, amikor végül mamája is megérkezett az udvarra, egy tepsi gőzölgő pogácsa társaságában.

A szeretet összekötA szeretet összeköt

fiatalokat és időseket egyaránt!fiatalokat és időseket egyaránt!

Miután az ebéd is lecsúszott, természetesen a délutáni csendes pihenő sem maradhatott el: Szofi és Ottó bácsi elbúcsúzott tőlünk, mi pedig távoztunk, ha egyébként legszívesebben még maradtunk is volna.

Gazdagodtunk egy szívet melengető emlékkel, amely bizonyítja, hogy a családi összetartásnál nem létezik nagyobb erő a világon. 

Simon Dani
Kovács Bálint

További cikkek

Megnyitott az eplényi síaréna
Megnyitott az eplényi síaréna
Megnyitották az első sípályát az eplényi síarénában - közölte a síközpont csütörtökön a közösségi oldalán, ahol a járványügyi szabályok betartásának fontosságára is figyelmeztettek.
Országos tisztifőorvos: decemberre várható a második hullám tetőzése
Országos tisztifőorvos: decemberre várható a második hullám tetőzése
Szakemberek szerint decemberre várható a koronavírus-járvány második hullámának tetőzése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
Csak az számít, mire van szüksége az embereknek
Csak az számít, mire van szüksége az embereknek
Rekordszavazattal választották meg két és fél éve országgyűlési képviselőnek, most pedig már az állatok védelmét is rábízták országos szinten. Ovádi Péterrel beszélgettünk parlamenti kulisszatitkokról, a miniszterelnökről, „gombnyomogatásról” és 2022-ről.
Országos kórházfőparancsnok: nincs olyan kapacitáshiány, amely hátráltatná a védekezést
Országos kórházfőparancsnok: nincs olyan kapacitáshiány, amely hátráltatná a védekezést
Nincs olyan kapacitás-, technikai vagy védőeszközhiány az egészségügyi intézményekben, amely hátráltatná a védekezést - mondta Halmosi Zsolt országos kórházfőparancsnok az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának csütörtöki ülésén.
Lépcsőt újítottak fel a Cholnokyn
Lépcsőt újítottak fel a Cholnokyn
Megújult egy köztéri lépcső és új járdaszakaszt is építettek a Cholnoky lakótelepen.