Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Női kézilabda BL: három győri és egy ferencvárosi az álomcsapatban

2020. június 5. 14:27 // Forrás: MTI
A címvédő Győri Audi ETO KC három, az FTC-Rail Cargo Hungaria pedig egy játékossal képviselteti magát a női kézilabda Bajnokok Ligája mostani szezonjának álomcsapatában.

Az európai szövetség pénteken tette közzé a szavazás végeredményét, a szervezet oldalán több mint 23 ezer szurkoló voksolt a legjobbakra, tíz kategóriában (a hét poszt, a legjobb védő, legjobb fiatal - 1997-ben vagy az után született - játékos és a legjobb edző).    

A győri együttesből a kapusoknál Amandine Leynaud, az irányító Stine Oftedal, és a védekező Eduarda Amorim végzett az élen, míg a Ferencvárosból Háfra Noémi a legjobb fiatalnak járó elismerést érdemelte ki.    

A legtöbb szavazatot a Siófok korábbi játékosa, a román Valcea beállója, a tunéziai születésű, de már a magyar válogatottban bemutatkozott Elghaoui Asma kapta.   

A győriek a Bajnokok Ligájában negyeddöntősek, a budapesti négyes döntő céldátuma szeptember 5-6-a. Jelenleg vizsgálják annak a lehetőségét, hogy a negyeddöntőket meg lehet-e rendezni szeptember 3-án. Amennyiben a szeptemberi időpont nem tartható, akkor októberre halasztják a tornát, a negyeddöntőket törlik, a négyes döntőben pedig a két csoport első két-két helyezettje, vagyis a címvédő Győri Audi ETO KC, a francia Metz HB és Brest Bretagne, valamint a dán Esbjerg HB léphet pályára.

A női kézilabda BL 2019/20-as idényének álomcsapata:

Amandine Leynaud (Győri Audi ETO KC) - Jovanka Radicevic (Buducsnoszt), Anna Vjahireva (Rosztov-Don), Stine Oftedal (Győri Audi ETO KC), Elghaoui Asma (Ramnicu Valcea), Cristina Neagu (CSM Bucuresti), Sanne Solberg (Esbjerg) - legjobb védő: Eduarda Amorim (Győri Audi ETO KC), legjobb fiatal: Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), edző: Emmanuel Mayonnade (Metz)

vehir.hu
további cikkek
Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. ma 14:59 Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! Telekom Veszprém Ligetvári: Inkább ne lőjek gólt, de nyerjük meg a meccset! A Telekom Veszprém csütörtökön este (18.45) a dán Aalborgot látja vendégül a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első felvonásán. Az idény eddigi legfontosabb, sorsdöntő derbijét megelőzően Ligetvári Patrik a vehir.hu kérdésére azt nyilatkozta, a higgadtság lehet a siker kulcsa. ma 12:50 EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket labdarúgás EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden nyilvánosságra hozta a nyári, németországi kontinensviadalon mérkőzéseket vezető bírók névsorát, amelyben a romániai magyar Kovács István is megtalálható. ma 8:45 Férfi kézilabda Európa-liga: egygólos előnyben Rosta csapata a negyeddöntőben kézilabda Férfi kézilabda Európa-liga: egygólos előnyben Rosta csapata a negyeddöntőben Rosta Miklós négy góllal járult hozzá a Dinamo Bucuresti 28-27-es hazai győzelméhez a dán Skjern HB ellen a férfi kézilabda Európa-liga negyeddöntőjének keddi első mérkőzésén. ma 8:40

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.