2020. augusztus 4. // Domonkos névnap

Férfi kézilabda Eb: a járvány nem befolyásolta a szervezők munkáját

2020. június 16. 19:34
MTI
A koronavírus-járvány nem befolyásolta a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság hazai szervezőinek munkáját, mondta Bíró Szabolcs, az EHB 2022 Kft. ügyvezetője.

Ez most a tervezés időszaka. Igyekeztük úgy kihasználni a kényszerszünetet, hogy még pontosabban, még jobban megtervezzük ezt a hosszú, másfél éves kampányt. A szervezést nem gátolja a járvány, nagyon reméljük, az Európa-bajnokságot pláne nem fogja 

- mondta az ügyvezető kedden az M4 Sporton.

Bíró Szabolcs emlékeztetett rá, hogy teljesen új megközelítéssel pályáztak a rendezési jogra, és az a céljuk, hogy új trendet mutassanak be, hogyan lehet egy kicsit másképpen rendezni egy ilyen jelentős sporteseményt.

Nemcsak egy sporteseményt szeretnénk rendezni, hanem egy olyan emlékezetes két hetet akarunk adni az idelátogatóknak, ami egy felejthetetlen Európa-bajnokságot és élményt ad.

A szervezők vezetője hozzáfűzte, a mai kor embere már nem elégszik meg azzal, hogy nagyon nívós mérkőzéseket lát, példaként pedig az amerikai profi sportágakat említette.    

Ott a szórakoztatás, a nézők kiszolgálása legalább ugyanolyan hangsúlyt kap, mint amekkorát maga a sportélményt ad. Mi is ennek kívánunk megfelelni. Azt reméljük, amikor idejön valaki, nem csak a kézilabda krémjét látja játszani, hanem a rendező országok kultúráját, gasztronómiáját és nevezetességeit is megismeri.    

A 2022 januárjában sorra kerülő kontinenstorna 577 nap múlva kezdődik, a 65 mérkőzésnek Budapest, Debrecen, Szeged, Pozsony és Kassa ad majd otthont. A selejtezőcsoportok sorsolását kedden tartották, a magyar válogatott rendezőként ezen nem vesz részt. A 24 csapatos torna sorsolására jövő júniusban kerül sor.

vehir.hu

További cikkek

Első hat bajnokiján a Veszprém Arénában játszik a Telekom
Első hat bajnokiján a Veszprém Arénában játszik a Telekom
Hétfőn hivatalossá vált a férfi kézilabda NB I 2020/2021-es idényének sorsolása: a címvédő Telekom Veszprém a Budakalász vendéglátójaként, az újonc Veszprémi KKFT pedig a Dabas otthonában kezdi meg a bajnoki küzdelmeket.
Női kézilabda Eb: a társházigazda Dánia a visszalépést fontolgatja
Női kézilabda Eb: a társházigazda Dánia a visszalépést fontolgatja
A Dán Kézilabda Szövetség azt fontolgatja, hogy mégsem lesz társrendezője a decemberi női kézilabda Európa-bajnokságnak.
Véget ért az 52. Kékszalag, 338 hajó teljesítette a távot
Véget ért az 52. Kékszalag, 338 hajó teljesítette a távot
A rajthoz állt 535 hajóból 338 teljesítette az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat, amelyet a Vándor Róbert vezette RSM2 nyert meg - közölték a verseny szervezői a viadal honlapján szombaton.
Gulyás László sportriporter hetvenéves
Gulyás László sportriporter hetvenéves
Alapvetően újságírónak tekinti önmagát Gulyás László sportriporter, a közmédia meghatározó alakja, aki 70. születésnapján, az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában adott interjút.
Képernyőn a Veszprém Kielce elleni edzőmeccse
Képernyőn a Veszprém Kielce elleni edzőmeccse
A Sport 1 televízió élőben sugározza az augusztus 21-ei (18.00) Telekom Veszprém–PGE Kielce felkészülési kézilabda-mérkőzést.
2020. augusztus 4. // Domonkos névnap