Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Férfi kézilabda Eb: a járvány nem befolyásolta a szervezők munkáját

2020. június 16. 19:34 // Forrás: MTI
A koronavírus-járvány nem befolyásolta a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság hazai szervezőinek munkáját, mondta Bíró Szabolcs, az EHB 2022 Kft. ügyvezetője.

Ez most a tervezés időszaka. Igyekeztük úgy kihasználni a kényszerszünetet, hogy még pontosabban, még jobban megtervezzük ezt a hosszú, másfél éves kampányt. A szervezést nem gátolja a járvány, nagyon reméljük, az Európa-bajnokságot pláne nem fogja 

- mondta az ügyvezető kedden az M4 Sporton.

Bíró Szabolcs emlékeztetett rá, hogy teljesen új megközelítéssel pályáztak a rendezési jogra, és az a céljuk, hogy új trendet mutassanak be, hogyan lehet egy kicsit másképpen rendezni egy ilyen jelentős sporteseményt.

Nemcsak egy sporteseményt szeretnénk rendezni, hanem egy olyan emlékezetes két hetet akarunk adni az idelátogatóknak, ami egy felejthetetlen Európa-bajnokságot és élményt ad.

A szervezők vezetője hozzáfűzte, a mai kor embere már nem elégszik meg azzal, hogy nagyon nívós mérkőzéseket lát, példaként pedig az amerikai profi sportágakat említette.    

Ott a szórakoztatás, a nézők kiszolgálása legalább ugyanolyan hangsúlyt kap, mint amekkorát maga a sportélményt ad. Mi is ennek kívánunk megfelelni. Azt reméljük, amikor idejön valaki, nem csak a kézilabda krémjét látja játszani, hanem a rendező országok kultúráját, gasztronómiáját és nevezetességeit is megismeri.    

A 2022 januárjában sorra kerülő kontinenstorna 577 nap múlva kezdődik, a 65 mérkőzésnek Budapest, Debrecen, Szeged, Pozsony és Kassa ad majd otthont. A selejtezőcsoportok sorsolását kedden tartották, a magyar válogatott rendezőként ezen nem vesz részt. A 24 csapatos torna sorsolására jövő júniusban kerül sor.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.