Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A színházat még tervezik, az állatkert már nagyrészt megújult

2020. június 22. 4:00
A sportuszodát jövőre, az Aranyos-völgyi hidat 2023 végén használhatjuk majd először – derült ki Hegedűs Barbara alpolgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az alpolgármester jelentést adott a Modern Városok Programban zajló fejlesztések jelenlegi állapotáról. Ez az a program, amelynek részleteiről 2016-ban kötött megállapodást Porga Gyula polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök, és ami 13 projektben mintegy 130 milliárd forint értékben fejleszti a város közlekedési, gazdasági, kulturális és sport infrastruktúráját.

2016-ban állapodott meg a miniszterelnök és a polgármester2016-ban állapodott meg a miniszterelnök és a polgármester

Jelenleg a sportuszoda építésén a leginkább szemmel látható a haladás: a létesítményt várhatóan a  jövő év elején adják át, hogy a tesztüzemet követően aztán az év első felében a veszprémiek birtokukba vehessék. Az épület több mint 11 milliárd forintból jön létre.

Szintén előrehaladott állapotban vannak az állatkerti fejlesztések, itt a Modern Városok Program mellett a Területi Operatív Programon keresztül uniós forrásokat is felhasználnak. Jelenleg az oktatóház és a rendezvényépület kialakítása zajlik.

Kapcsolódó cikk
Zöld utat kapott az új tornacsarnok építése
Hamarosan megkezdődhet a Veszprémi Torna Club (VTC) új, európai színvonuló tornász gyakorló csarnokának építése a Városi Stadionban.

A sport területén is történtek előrelépések a járványhelyzet ideje alatt: az önkormányzat megkapta az igényelt többletforrást a tornász gyakorló építéséhez, melynek kivitelezése a nyár során elkezdődhet, és várhatóan jövő év végéig készül el. A tornász gyakorlóhoz hasonlóan a Csermák Antal Zeneiskola nyáron induló belső felújítását is a jövő év végéig valósítják meg, igyekeznek azt úgy ütemezni, hogy a jövő ősszel kezdődő tanévre már a diákok rendelkezésére álljon.

Hegedűs Barbara alpolgármester rámutatott: a kormány a koronavírus okozta gazdasági visszaesés ellenére sem nyirbálta meg a Modern Városok Program költségvetését, sőt, plusz forrásokat is biztosít a fejlesztések zavartalan megvalósítására. 

Hegedűs BarbaraHegedűs Barbara

Az iparos park fejlesztésére – ami részben a VKSZ Zrt. fejlesztési területén, részben a Jendrassik-Venesz iskolában valósul meg – szintén többletforrást igényelt az önkormányzat, a kormány pedig már döntött is arról, hogy 3,5 milliárddal emeli a célra fordítandó összeget. A szakképzést támogató beruházás várhatóan 2021 végére, 2022 elejére, több ütemben készülhet el.

Szintén több ütemben zajlik majd a Petőfi Színház rekonstrukciója, ami a Modern Városok Program legnagyobb volumenű fejlesztése lesz városunkban. Elsőként a régi zeneiskola épülete és környezete esik át egy átalakításon – egy jövő év elején kezdődhet meg, és 2022-ben készülhet el. Ezt követően a színház főépülete és környezete is megújul, itt azonban még a tervezési fázisban tartanak, hiszen a komplex fejlesztés alapos előkészítést igényel. Ha elkészül, egy a modern kor követelményeinek megfelelően, de a történelmi hagyományaihoz is hűen felújított épületbe költözhet vissza a társulat.

A régi zeneiskolával kezdődik majd a színház rekonstrukciójaA régi zeneiskolával kezdődik majd a színház rekonstrukciója

Sokan várják az Aranyos-völgy fölött átívelő új hidat is, ami a szakemberek szerint a Dózsaváros és a Haszkovó összekötésével harmadával csökkentheti a belváros autós forgalmát. A “városképbe illeszkedő, a Séd-völgy természetes környezetét minél kevésbé megzavaró, egyszerű, elegáns, de mégis modern” hídra 2023 utolsó hónapjaiban hajthatunk majd fel először.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom választás 2024 Bejelente veszprémi polgármester-jelöltjét a Mi Hazánk Mozgalom A Mi Hazánk Mozgalom részéről a veszprémi elnökük, Kovacsics Zsolt száll ringbe az önkormányzati választáson a polgármesteri székért. Mindezt Toroczkai László, a párt országos elnöke jelentette be pénteken Veszprémben, akitől azt is megtudtuk, hogy az európai parlamenti választáson is komoly ambícióik vannak. Ehhez egy európai szinten is jelentős támogatót már maguk mögött tudhatnak. ma 14:43 Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. tegnap 13:48 A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben A kommunizmus áldozataira emlékeztek Veszprémben Február 25. a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja, melyet Kovács Béla kisgazda politikus 1947-ben történt letartóztatásának évfordulója kapcsán jelölt ki a parlament még 2000-ben. Az emléknaphoz kapcsolódóan pénteken Veszprémben is fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.  ma 9:14 Hétfőn választ államfőt a parlament Hétfőn választ államfőt a parlament A köztársasági elnököt február 26-án választja meg az Országgyűlés - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülését követően a Facebookon. tegnap 13:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.