2020. december 5.
//
Vilma névnap

Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány

A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.

A MOL Tehetségtámogató Program sport kategóriája olyan fiatal sportolók támogatását tűzte ki célul, akik korábban már bizonyították tehetségüket országos vagy nemzetközi versenyeken, továbblépésükhöz azonban anyagi segítségre van szükségük.

A MOL Alapítvány 2020-as felhívására összesen 378 kérelem érkezett be. A szakértői előszűrést követően a továbbjutott pályázatokról zsűri mondott véleményt. A zsűri tagjai voltak Bruckner Gábor, az utanpotlassport.hu főszerkesztője, dr. Szabó Tamás, a Sportdiagnosztikai Központ igazgatója és Szilágyi Áron, kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, a MOL Alapítvány jószolgálati nagykövete.

Veszprém nagy reménysége, Czuppon-Horváth LiliVeszprém nagy reménysége, Czuppon-Horváth Lili

A végső döntést a korábbi évekhez hasonlóan az alapítvány kuratóriuma hozta meg, amely alapján 2020-ban a 10-18 év közöttiek kategóriájában összesen 85 fiatal nyert el összesen 27,1 millió forint támogatást. Köztük szerepel a Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménysége is, Czuppon-Horváth Lili.

A tehetségek sporteszközök vásárlására, utazási költségtérítésre vagy sportpályafutásukat segítő egyéb kiadásokra fordíthatják a támogatást.

Lili vezetőedzője, Békési Gergely portálunknak hangsúlyozta, hatalmas büszkeséget jelent számukra, hogy a MOL elismerte tanítványuk teljesítményét. Kiemelte: a megítélt összegnek köszönhetően a közeljövőben több nemzetközi versenyre is eljuthatnak majd.

Fotók: Veszprémi Kempo SEFotók: Veszprémi Kempo SE

Czuppon-Horváth Lili nem véletlenül érdemelte ki a MOL Alapítvány zsűrijeinek figyelmét. Ugyanis az elmúlt idényben a belföldi bajnoki címek mellett rendre bizonyított külföldön is úgy, hogy közben alapemberré vált a korosztályos válogatottban is.

Nemzetközi sikereinek köszönhetően az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta 2019-ben. Lili edzője hozzátette: tanítványa több szabályrendszerben is megállta a helyét, a munkát pedig mindig alázattal, komoly odafigyeléssel végezte.

A támogatás egyébként edzőtáborok finanszírozására is fordítható, ami szintén szolgálja majd városunk kemposának fejlődését: a vezetőedző és tanítványa jelenleg a portugáliai világkupára készülnek, amelyet - ha csak a vírushelyzet nem szól közbe - ősszel rendezhetnek a szövetségek.

Simon Dani

További cikkek

Parádésan bunyóztak a Dobos-tanítványok
Parádésan bunyóztak a Dobos-tanítványok
A fővárosban múlt hétvégén rendezett K1 magyar bajnokságról a veszprémi Weapon Group SC fiatal harcosai egytől egyig éremmel a nyakukban tértek haza.
Mestereket avattak Veszprémben
Mestereket avattak Veszprémben
Kerekes Balázs, Meilinger László, Tőkés Renáta, Gyömörei Gyula és Kurdi Panna veszprémi tékvandósok különleges dan mestervizsgán vettek részt öt a hétvégén.
Tizenkét bajnoki címet szereztek a veszprémi szumósok
Tizenkét bajnoki címet szereztek a veszprémi szumósok
Szigetszentmiklóson rendezték meg a szumó országos bajnokságot és Eb-válogatóversenyt, valamint az U12-es korosztály felkészülési versenyét. A Centrum SE húsz fős csapata huszonöt érmet szerzett.
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Kun Marcell többször is padlóra küldte ellenfelét a fővárosi BSK Crossfightban rendezett küzdősport-gálaesten, amelyen végül még az első menetben TKO-győzelmet aratott Dobos Gergely tanítványa.
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
Rivalizálás helyett inkább tanulnak egymástól
A Veszprémi Kempo SE vezetőedzőjének hitvallása, hogy ahol csak lehet, ott segítsenek egymáson az emberek. Békési Gergely ezzel a célzattal szervezte meg szombaton az I. Veszprémi K1 és kick-box szemináriumot is, amelyre nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is érkeztek érdeklődők.