Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
6°C
2024. március 19. József
Veszprém
6°C

Gyermekkorunkat őrzik a veszprémi grundfocipályák

2020. július 2. 12:00
Nincs még programotok a vasárnapi ebéd után? Akkor hadd adjunk nektek egy tanácsot: baseball sapkát a kobakra, vizet, labdát a tatyóba és fogjátok meg gyermekeitek kezét. Látogassatok el velük olyan veszprémi helyszínekre, ahonnan anno lehorzsolt térddel tértetek haza, másnap mégis alig vártátok az újabb kalandokat.

Veszprém, a grundfocipályák városa

– lehetne akár.

Igaz, ez a kitüntetés közel sem olyan rangos, mint a kulturális főváros vagy a királynék városa megnevezés. Ugyanakkor ettől függetlenül még teljesen igaz. Szombat délutáni programként végig is tekertünk a városon, hogy megörökíthessük ezeket az emlékőrző placcokat, amelyek gyermekkorunk meghatározó pillanatait őrzik.

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy a tíz meglátogatott pályából mindössze két helyszínen akadtunk emberekre is. Ezért most arra ösztönöznénk olvasóinkat, ha idejük is engedi, akkor a vasárnapi ebéd után – kihasználva a várva várt napsütötte, vírusmentes hétvégi időt – látogassanak el a családjukkal valamelyik általunk bemutatott grundfocipályára játszani, megfeledkezni a szürke hétköznapok börtönéről.

Török Ignác utcaTörök Ignác utca

Damjanich János utcaDamjanich János utca

Görgey Artúr utcaGörgey Artúr utca

Halle utcaHalle utca

Cholnoky Jenő lakótelepCholnoky Jenő lakótelep

Egry József lakótelepEgry József lakótelep

EgyetemvárosEgyetemváros

Kiskőrösi utcaKiskőrösi utca

Endrődi Sándor lakótelep Endrődi Sándor lakótelep

Kolostorok és kertekKolostorok és kertek

Fotóriportunkban szándékosan csak olyan focipályákat mutattunk be, amelyek közterületen helyezkednek el, és bárki, bármikor látogathatja azokat (iskolák zárt pályái ezért nem szerepelnek benne). Ha szerintetek viszont megfeledkeztünk volna egy-kettőről, akkor várjuk az ötleteiteket hozzászólásban, ahogy a képeket is, ha esetleg megfogadtátok a tanácsunkat.

Simon Dani
további cikkek
Magyar-török: minden jegy elkelt magyar labdarúgó-válogatott Magyar-török: minden jegy elkelt Minden jegy elkelt a magyar labdarúgó-válogatott Törökország elleni pénteki budapesti felkészülési mérkőzésére. tegnap 22:05 Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta A szavazatok 87,29 százalékát kapta meg az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a jegyzőkönyvek 99,75 százalékának feldolgozása után - jelentette be Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke. tegnap 14:55 Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Veszprém kártya Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Idén március 1-től éledt újjá a Veszprém kártya, azóta pedig meredeken emelkedik a népszerűsége a veszprémiek körében. Porga Gyula polgármester azt ígérte, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre, amit a kártyatulajdonosoknak biztosít a város. tegnap 22:11 Otthon tartotta mindhárom pontot az Ajka vármegyei foci Otthon tartotta mindhárom pontot az Ajka Összefoglaló a Veszprém vármegyei labdarúgó I. osztály hétvégi fordulójáról; a házigazda Ajka 3-1-re nyert a Szentantalfa ellen  – tekintse meg képriportunkat is a mérkőzésről! tegnap 10:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.