2023. február 2.
//
Karolina névnap

Bartha-Kéri Bianka győzelmével zárult az ügyességi sportverseny

Az SVSE középtávfutója, Bartha-Kéri Bianka nyerte a péntek este rendezett seregszemlét, amelyen városunk nyolc kiváló hölgy sportolója csatázott.

Mint arról portálunk is beszámolt, Bényi-Virág Rita és Horváth Gábor veszprémi sportújságírók szervezésében május végén ügyességi sportversenyt rendeztek városunkban, amely Kónya Ádám olimpikon sífutó győzelmével zárult.

Kapcsolódó cikk
Kónya Ádám a bajnokok bajnoka
Nyolc veszprémi kiválóság mérte össze erejét szombat délelőtt az Erdész utcai műfüves pályán rendezett kiváló hangulatú ügyességi sportversenyen.

Péntek este ismét rangos viadal helyszíne volt az Erdész utcai műfüves sportkomplexum, ahol Nagy Patrik, a Kossuth iskola testnevelőtanára, az SVSE edzője ezúttal is izgalmas akadálypályát alakított ki.

Most is nyolc veszprémi klasszis küzdött meg egymással, ám ez alkalommal a hölgyeken volt a sor.

Szokolikné Kalmár Judit is mindent bevetettSzokolikné Kalmár Judit is mindent bevetett

A sorsolást követően két négyes csoportban küzdöttek meg egymással a résztvevők. Az A-csoportban Brassay Réka Európa-bajnok triatlonos, Bartha-Kéri Bianka válogatott futó (SVSE), Kövér Fanni utánpótlás válogatott gerelyhajító, diszkoszvető (VEDAC) és Oláh Gabriella dartsos, kosárlabdaedző (VUKE) csatázott. A B-jelű négyesben pedig Németh Kriszta, a Veszprémi Pannon SE kézilabdázója, Mérő Dominika junior válogatott, magyar bajnok tájfutó, Mucsy Petra, a Veszprémi Taekwondo SE világbajnok sportolója és Szokolikné Kalmár Judit korábbi élvonalbeli röplabdázó, edző (VESC) mérte össze erejét.

Brassay Réka az elődöntőig jutottBrassay Réka az elődöntőig jutott

A lányok a tikkasztó hőség ellenére is végig teljes erőbedobással küzdöttek. Az A-csoportban Mérő Dominika végzett az élen Németh Krisztát megelőzve, a B-ben pedig Bartha-Kéri Bianka nyert Brassay Réka előtt. A fináléba a két csoportgyőztes jutott, de a döntő csatát még megelőzték a helyosztók.

A „bronzmeccsen” Németh Kriszta nyert, a végig rendkívül kiegyenlített fináléban pedig Bartha-Kéri Bianka diadalmaskodott.

Bartha-Kéri Bianka nem talált legyőzőreBartha-Kéri Bianka nem talált legyőzőre

Előzetesen azt gondoltam, hogy a futós feladatokkal nem lehet problémám, a dobásoktól viszont tartottam. Valamiért aztán utóbbira is ráérzetem, de a szerencse is mellém állt. Nagyon tetszett a pálya kialakítása. Kemény, fárasztó, ugyanakkor roppant izgalmas volt a megmérettetés, amelyet nagyon élveztem. A hangulat végig nagyszerű volt. Nagyon aranyosak voltak a lányok, pedig többükkel most találkoztam először

– fogalmazott a győztes Bartha-Kéri Bianka.

Nagy Patrik, Bényi-Virág Rita és Horváth GáborNagy Patrik, Bényi-Virág Rita és Horváth Gábor

A szervezők okkal lehettek elégedettek, hiszen újabb nívós viadalt hoztak tető alá.

Amint lezajlott a férfiak versenye, azonnal tudtuk, hogy a lányoknak is szeretnénk szervezni egy hasonló megmérettetést. Most már elmondhatjuk, hogy mindkettő kiváló hangulatban zajlott, s mindkét esetben nagy erőbedobással küzdöttek a résztvevők. Annyi különbséget láttam, hogy a lányok jóval korábban, már egy órával a kezdés előtt megérkeztek, hogy alaposan felmérjék a pályát. Úgy láttam továbbá, hogy többet is taktikáztak a verseny során

– összegzett Horváth Gábor, akitől megtudtuk: gondolkodnak a versenysorozat folytatásán, de ezzel kapcsolatosan konkrétumokkal még nem tudott szolgálni.

A verseny végeredménye: 1. Bartha-Kéri Bianka, 2. Mérő Dominika, 3. Németh Kriszta, 4. Brassay Réka, 5. Oláh Gabriella, 6. Mucsy Petra, 7. Kövér Fanni, 8. Szokolikné Kalmár Judit

Képek
Zatkalik Dávid
Simon Dani

További cikkek

Stabil alapokra helyezték a női kosárlabdát Veszprémben
Stabil alapokra helyezték a női kosárlabdát Veszprémben
Mérész Csaba és Bényi-Virág Rita vezetésével remekül halad a leány kosárlabdázók nevelése a megyeszékhelyen: a VESC színeiben pallérozódó gyermekek idővel a profi szintig is eljuthatnak.
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
Olimpikon a vászon előtt, a konyhában, de főleg a futópályán - vendégünk Bartha-Kéri Bianka
A Királynék földjén program "Arcok, képek, utak" című közéleti beszélgetős estjeinek első vendége Kéri Bianka volt, az SVSE sportolója, Veszprém olimpikonja. A beszélgetés moderátora Sótonyi Mónika, a Királynék földjén csapatának tagja volt, akivel tíz személyes képen keresztül járták végig Bianka életét.
Remekeltek a veszprémiek a szezon utolsó bajnokságán
Remekeltek a veszprémiek a szezon utolsó bajnokságán
Nagyszerűen szerepeltek Veszprémi Honvéd SE (VHS) kiválóságai a tájékozódási futók Vértesben rendezett hosszútávú és pontbegyűjtő országos csapatbajnokságán.
Bartha-Kéri Bianka: pályafutásom eddigi legjobb éve volt a 2022-es
Bartha-Kéri Bianka: pályafutásom eddigi legjobb éve volt a 2022-es
A Magyar Atlétikai Szövetség évértékelő sorozatában a veszprémi Sportolj Velünk SE olimpikonja, Bartha-Kéri Bianka beszélt nagy izgalmakkal teli szezonjáról, amiben 800 méteren nagyon közel került a kétperces álomhatár áttöréséhez, és az Európa-bajnokságon a jövőre nézve is biztató időt ért el a 4x400-as váltóval.
Kibérelték a dobogót a veszprémi tájfutó lányok
Kibérelték a dobogót a veszprémi tájfutó lányok
Kitűnően szerepeltek a Veszprémi Honvéd sportolói a tájfutók éjszakai és egyesületi váltó országos bajnokságán.