2020. augusztus 5. // Krisztina névnap

Bartha-Kéri Bianka győzelmével zárult az ügyességi sportverseny

Az SVSE középtávfutója, Bartha-Kéri Bianka nyerte a péntek este rendezett seregszemlét, amelyen városunk nyolc kiváló hölgy sportolója csatázott.

Mint arról portálunk is beszámolt, Bényi-Virág Rita és Horváth Gábor veszprémi sportújságírók szervezésében május végén ügyességi sportversenyt rendeztek városunkban, amely Kónya Ádám olimpikon sífutó győzelmével zárult.

Kapcsolódó cikk
Kónya Ádám a bajnokok bajnoka
Nyolc veszprémi kiválóság mérte össze erejét szombat délelőtt az Erdész utcai műfüves pályán rendezett kiváló hangulatú ügyességi sportversenyen.

Péntek este ismét rangos viadal helyszíne volt az Erdész utcai műfüves sportkomplexum, ahol Nagy Patrik, a Kossuth iskola testnevelőtanára, az SVSE edzője ezúttal is izgalmas akadálypályát alakított ki.

Most is nyolc veszprémi klasszis küzdött meg egymással, ám ez alkalommal a hölgyeken volt a sor.

Szokolikné Kalmár Judit is mindent bevetettSzokolikné Kalmár Judit is mindent bevetett

A sorsolást követően két négyes csoportban küzdöttek meg egymással a résztvevők. Az A-csoportban Brassay Réka Európa-bajnok triatlonos, Bartha-Kéri Bianka válogatott futó (SVSE), Kövér Fanni utánpótlás válogatott gerelyhajító, diszkoszvető (VEDAC) és Oláh Gabriella dartsos, kosárlabdaedző (VUKE) csatázott. A B-jelű négyesben pedig Németh Kriszta, a Veszprémi Pannon SE kézilabdázója, Mérő Dominika junior válogatott, magyar bajnok tájfutó, Mucsy Petra, a Veszprémi Taekwondo SE világbajnok sportolója és Szokolikné Kalmár Judit korábbi élvonalbeli röplabdázó, edző (VESC) mérte össze erejét.

Brassay Réka az elődöntőig jutottBrassay Réka az elődöntőig jutott

A lányok a tikkasztó hőség ellenére is végig teljes erőbedobással küzdöttek. Az A-csoportban Mérő Dominika végzett az élen Németh Krisztát megelőzve, a B-ben pedig Bartha-Kéri Bianka nyert Brassay Réka előtt. A fináléba a két csoportgyőztes jutott, de a döntő csatát még megelőzték a helyosztók.

A „bronzmeccsen” Németh Kriszta nyert, a végig rendkívül kiegyenlített fináléban pedig Bartha-Kéri Bianka diadalmaskodott.

Bartha-Kéri Bianka nem talált legyőzőreBartha-Kéri Bianka nem talált legyőzőre

Előzetesen azt gondoltam, hogy a futós feladatokkal nem lehet problémám, a dobásoktól viszont tartottam. Valamiért aztán utóbbira is ráérzetem, de a szerencse is mellém állt. Nagyon tetszett a pálya kialakítása. Kemény, fárasztó, ugyanakkor roppant izgalmas volt a megmérettetés, amelyet nagyon élveztem. A hangulat végig nagyszerű volt. Nagyon aranyosak voltak a lányok, pedig többükkel most találkoztam először

– fogalmazott a győztes Bartha-Kéri Bianka.

Nagy Patrik, Bényi-Virág Rita és Horváth GáborNagy Patrik, Bényi-Virág Rita és Horváth Gábor

A szervezők okkal lehettek elégedettek, hiszen újabb nívós viadalt hoztak tető alá.

Amint lezajlott a férfiak versenye, azonnal tudtuk, hogy a lányoknak is szeretnénk szervezni egy hasonló megmérettetést. Most már elmondhatjuk, hogy mindkettő kiváló hangulatban zajlott, s mindkét esetben nagy erőbedobással küzdöttek a résztvevők. Annyi különbséget láttam, hogy a lányok jóval korábban, már egy órával a kezdés előtt megérkeztek, hogy alaposan felmérjék a pályát. Úgy láttam továbbá, hogy többet is taktikáztak a verseny során

– összegzett Horváth Gábor, akitől megtudtuk: gondolkodnak a versenysorozat folytatásán, de ezzel kapcsolatosan konkrétumokkal még nem tudott szolgálni.

A verseny végeredménye: 1. Bartha-Kéri Bianka, 2. Mérő Dominika, 3. Németh Kriszta, 4. Brassay Réka, 5. Oláh Gabriella, 6. Mucsy Petra, 7. Kövér Fanni, 8. Szokolikné Kalmár Judit

Képek
Zatkalik Dávid
Simon Dani

További cikkek

Újabb veszprémi rekordok
Újabb veszprémi rekordok
Kövér Fanni és Striegencz Zalán is kiemelkedő teljesítményt nyújtott az elmúlt hétvégén, Szekszárdon és Szombathelyen is születtek veszprémi sikerek.
Közel ötven éve fennállt a csúcs, Kövér Fanni megdöntötte
Közel ötven éve fennállt a csúcs, Kövér Fanni megdöntötte
Mozsdényi Dávid és Máhl Krisztián tanítványa gerelyhajítás után szombaton diszkoszvetésben is kvalifikálta magát az őszi, a kelet-afrikai régióban rendezendő junior világbajnokságra. A tizenhat éves tehetség közben a 43 éve fennálló Veszprém megyei ifjúsági csúcson is javított: 49,26 méteres eredményével az európai ranglista vezető pozícióját megerősítette, a világranglistán pedig előlépett a harmadik helyre.
Két országos csúcs gerelyhajításban
Két országos csúcs gerelyhajításban
Mindkét számában, gerelyhajításban és diszkoszvetésben is új egyéni csúcsot ért el Kövér Fanni. A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolója ráadásul előbbi számban két új országos ifjúsági csúcsot is felállított.
Kövér Fanni a VEDAC legnagyobb reménysége
Kövér Fanni a VEDAC legnagyobb reménysége
Önköltségén, családja és edzője társaságában utazott el múlt hétvégén Kövér Fanni a Gödöllőn rendezett atlétikai versenyre, hogy a nyári szezon első megmérettetésén megközelíthesse eddigi legjobb eredményét. Ehhez képest a VEDAC tizenhat éves reménységének gerelyhajításban két országos csúcsot is sikerült megdöntenie úgy, hogy közben kvalifikálta is magát az idei, kenyai junior világbajnokságra.
VEDAC: Kövér Fanni vezeti az európai ranglistát
VEDAC: Kövér Fanni vezeti az európai ranglistát
A Veszprémi Egyetemi és Atlétikai Club fiatal kiválósága, Kövér Fanni – korábbi legjobb eredményét jócskán megjavítva – 48,13 méterre vetette a diszkoszt szombaton a Magyar Atlétikai Szövetség szegedi versenyén. Mozsdényi Dávid és Máhl Krisztián tanítványa ezzel az eredménnyel átvette a vezetést az ifjúsági európai ranglistán is.
2020. augusztus 5. // Krisztina névnap