Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Vannak még kisebb lyukak az FTC női kézilabdacsapatának költségvetésében

2020. július 15. 18:59 // Forrás: MTI
Vannak még kisebb lyukak az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának költségvetésében, de az anyagi helyzete stabil - mondta Bognár László, az FTC Kézilabdasport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Hét új játékossal, köztük egy holland világbajnok szélsővel és a német válogatott három kulcsemberével megerősödve vág neki az új idénynek a Ferencváros. A szerdai sajtónyilvános edzés előtti sajtóbeszélgetésen Bognár László elmondta, a négy légiós érkezése ellenére a költségvetésük csak minimális mértékben emelkedett, ugyanakkor a koronavírus-járvány miatti leállás következtében idén a tavalyinál kevesebb szponzori támogatással kalkulálhatnak.

"Vannak ugyan kisebb lyukak a költségvetésünkben, de dolgozunk ezek pótlásán, és szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy az anyagi helyzetünk stabil" - hangsúlyozta Bognár László.

Elek Gábor vezetőedző arról beszélt, hogy a jelenlegi 18 fős keret már végleges, de hogy mire lesz képes a csapat a következő idényben, arról szerinte még korai beszélni, hiszen idő kell ahhoz, hogy a játékosok összeszokjanak egymással.  

"Bővebb lesz a keretünk, a lehetőségeink egyértelműen bővültek, bízom abban, hogy erősödtünk is. Bár vannak nálunk erősebb csapatok mind a hazai, mind a nemzetközi mezőnyben, de úgy érzem, senkivel szemben nem leszünk esélytelenek" - jelentette ki Elek Gábor, aki biztos abban, hogy a magyar bajnokságban a Győr, a Siófok és a Ferencváros között dől majd el az első hely sorsa.

A felkészüléssel kapcsolatban annyit mondott, hogy a játékosok különböző edzettségi állapotban kezdték meg a gyakorlásokat: a magyarok május-júniusban is edzettek, a külföldiek azonban nem, így most elsődleges cél, hogy azonos szintre hozzák fel őket. A következő hetekben a Győrrel játszanak két edzőmeccset, ezeket még akkor kötötték le Danyi Gáborral, az ETO vezetőedzőjével, amikor úgy volt, hogy szeptember elején Budapesten rendezik meg a Bajnokok Ligája négyes döntőjét. Ezen kívül hazai együttesek ellen vívnak felkészülési meccseket, mert külföldi csapatok ellen a járvánnyal kapcsolatos előírások miatt nem játszhatnak.

Kovacsics Anikó csapatkapitány bevallotta, 15 éve nem volt számára olyan hosszú szünet, mint a járvány miatt idén tavasszal.  

"Szellemileg és fizikálisan is jót tett nekünk ez a pihenő, úgy érzem, motiváltabbak vagyunk, mint máskor, valósággal ki vagyunk éhezve a kézilabdára" - fogalmazott a zöld-fehérek irányítója.

"Hosszabb lesz a kispadunk, és biztos vagyok benne, hogy most is ugyanolyan szerethető csapat leszünk, mint eddig, és olyan, amely nagyon komoly játékerőt képvisel" - fűzte hozzá Kovacsics.

A hét új igazolás között van a világbajnok holland jobbszélső, Angela Malestein, aki a német Bietingheimtől érkezett.   

"Bár több ajánlatom is volt, a Ferencváros nagyon szimpatikus klub, sok jót hallottam róla a csapattársaimtól. Fiatal a csapat, és úgy érzem, itt továbbfejlődhetek, ezért esett rá a választásom" - indokolta döntését Malestein, aki elsősorban küzdeni tudását és technikáját tartja az erősségének.

A német jobbátlövő, Alicia Stolle eddig a Thüringer HC játékosa volt, a 2018-as Európa-bajnokságon beválasztották a torna álomcsapatába. Ő is hasonló okokból választotta az FTC-t, amellyel szeretne jó szezont játszani a magyar bajnokságban, és az átalakított Bajnokok Ligájában is a legjobbak közé kerülni. Elárulta, hogy kisebb lábsérüléssel bajlódik, de napról napra javul az állapota, és bízik abban, hogy hamarosan teljesen egészséges lesz.

A nyáron a Ferencvároshoz érkezett még a kapus Janurik Kinga (Érd), a két beálló, Julia Behnke (német, Rosztov-Don) és Kisfaludy Anett (Érd), a jobbszélső Kovács Anett (Békéscsaba) és a balátlövő Emily Bölk (német, Thüringer HC), aki 2018-ban és 2019-ben az év kézilabdázója volt Németországban, míg a 17 éves, junior válogatott irányító, Ballai Borbála a korosztályos csapatból került a felnőttekhez.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.