2021. október 24.
//
Salamon névnap

Nemzetközi győzelemmel tért vissza

2020. július 21. 16:49
A veszprémi tehetség, Szolnoki Olivér izgalmas finálé után nyerte meg a Csehországban július 18. és 19. között rendezett Best of East Pardubice Opent.

A koronavírus-járvány adta helyzet miatt négy hónapig nem állhatott asztalhoz városunk biliárdos reménysége, Szolnoki Olivér. Múlt hétvégén azonban már elutazhatott Csehországba, azon belül pedig Pardubice városába, hogy megküzdjön a Best of East Open trófeájáért.

A 23 éves sportoló a csoportkörben két lengyel és egy cseh ellenfelet legyőzve (5:1,5:2, 5:3) hibátlanul jutott a legjobb 32 közé, az egyenes kieséses szakaszba. Ott ismét lengyel ellenfelet kapott, akit tükörsimán, 7:1 arányban sikerült felülmúlnia. Sőt, a legjobb 16 között a többszörös cseh bajnok David Zalmant is megállította (7:4), míg a negyeddöntőben a sorozat többszörös győztesét, Mariusz Skonyeczny is legyőzte Olivér (7:3)

Szolnoki Olivér ismét nemzetközi győzelmet aratott! - Fotó: EEBCSzolnoki Olivér ismét nemzetközi győzelmet aratott! - Fotó: EEBC

Igaz, az elődöntőben a korosztályos Európa-bajnok Szymon Kural nagy csatára kényszerítette a veszprémi játékost, de 6-6-os állásnál Szolnokinak egy hibátlan kezdést követően sikerült végiglőni a partit, egyúttal az adott meccset is eldönteni (7:6).

Következhetett a finálé, amelyben az Európa-bajnok és World Pool Masters-győztes lengyel Karol Skowerskivel kellett fakrasszemet néznie Szolnoki Olivérnek. Aki bár az összecsapás elején hátrányba került (1:3), a parti végére már asztalhoz sem engedte lengyel riválisát (7:5).

Városunk fiatal biliárdos tehetsége a hosszú kihagyás után így nemzetközi győzelemmel tért vissza a profi biliárdosok mezőnyébe.

Simon Dani

További cikkek

Szolnoki Olivér bizonyította: a világ egyik legjobbja
Szolnoki Olivér bizonyította: a világ egyik legjobbja
Júliusban három nemzetközi megmérettetésen is asztalhoz állt Szolnoki Olivér. A fiatal veszprémi biliárdos Szlovákiában, Erdélyben és Szerbiában is bajnok lett.
Világbajnoki bronzérmes lett Szolnoki Olivér veszprémi biliárdos
Világbajnoki bronzérmes lett Szolnoki Olivér veszprémi biliárdos
A huszonnégy éves veszprémi tehetség június elején a London szomszédságában rendezett felnőtt biliárd-világbajnokságon harmadik helyen végzett. Szolnoki még a nyár folyamán Szlovákiában, Romániában, Szerbiában és Szlovéniában is asztalhoz áll majd.
Biliárdtippek egy profitól, ha a szórakozóhelyek újranyitnak – VIDEO
Biliárdtippek egy profitól, ha a szórakozóhelyek újranyitnak – VIDEO
A sportág legfontosabb tudnivalóiról egy igazi szaktekintélyt, az ország egyik legjobb biliárdosát, a veszprémi Szolnoki Olivért kérdeztük.
Szolnoki Olivér képviselte volna hazánkat Las Vegasban – a koronavírus-járvány miatt nem utazhat
Szolnoki Olivér képviselte volna hazánkat Las Vegasban – a koronavírus-járvány miatt nem utazhat
Miután a svájci fővárosban, Bernben rendezett kvalifikációs versenyen parádés diadalokat aratott riválisai felett városunk ifjú biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér kivívta a jogot, hogy hazánkat is képviselje április elején, a Nevada állambeli Las Vegasban rendezendő US Open pool-biliárd megmérettetésen. A koronavírus-járvány miatt jelenleg azonban beutazási tilalom van az Amerikai Egyesült Államokba, így a fiatal veszprémi lemondani kényszerül élete eddigi egyik legnagyobb lehetőségéről.
Ötödik hely a görög fővárosban
Ötödik hely a görög fővárosban
A görög fővárosban, Athénban január 16. és 19. között rendezett pool-biliárd tornán városunk ifjú tehetsége, Szolnoki Olivér az előkelő ötödik helyen végzett.