2021. január 22.
//
Vince névnap

Nemzetközi győzelemmel tért vissza

2020. július 21. 15:49
A veszprémi tehetség, Szolnoki Olivér izgalmas finálé után nyerte meg a Csehországban július 18. és 19. között rendezett Best of East Pardubice Opent.

A koronavírus-járvány adta helyzet miatt négy hónapig nem állhatott asztalhoz városunk biliárdos reménysége, Szolnoki Olivér. Múlt hétvégén azonban már elutazhatott Csehországba, azon belül pedig Pardubice városába, hogy megküzdjön a Best of East Open trófeájáért.

A 23 éves sportoló a csoportkörben két lengyel és egy cseh ellenfelet legyőzve (5:1,5:2, 5:3) hibátlanul jutott a legjobb 32 közé, az egyenes kieséses szakaszba. Ott ismét lengyel ellenfelet kapott, akit tükörsimán, 7:1 arányban sikerült felülmúlnia. Sőt, a legjobb 16 között a többszörös cseh bajnok David Zalmant is megállította (7:4), míg a negyeddöntőben a sorozat többszörös győztesét, Mariusz Skonyeczny is legyőzte Olivér (7:3)

Szolnoki Olivér ismét nemzetközi győzelmet aratott! - Fotó: EEBCSzolnoki Olivér ismét nemzetközi győzelmet aratott! - Fotó: EEBC

Igaz, az elődöntőben a korosztályos Európa-bajnok Szymon Kural nagy csatára kényszerítette a veszprémi játékost, de 6-6-os állásnál Szolnokinak egy hibátlan kezdést követően sikerült végiglőni a partit, egyúttal az adott meccset is eldönteni (7:6).

Következhetett a finálé, amelyben az Európa-bajnok és World Pool Masters-győztes lengyel Karol Skowerskivel kellett fakrasszemet néznie Szolnoki Olivérnek. Aki bár az összecsapás elején hátrányba került (1:3), a parti végére már asztalhoz sem engedte lengyel riválisát (7:5).

Városunk fiatal biliárdos tehetsége a hosszú kihagyás után így nemzetközi győzelemmel tért vissza a profi biliárdosok mezőnyébe.

Simon Dani

További cikkek

Biliárdtippek egy profitól, ha a szórakozóhelyek újranyitnak – VIDEO
Biliárdtippek egy profitól, ha a szórakozóhelyek újranyitnak – VIDEO
A sportág legfontosabb tudnivalóiról egy igazi szaktekintélyt, az ország egyik legjobb biliárdosát, a veszprémi Szolnoki Olivért kérdeztük.
Szolnoki Olivér képviselte volna hazánkat Las Vegasban – a koronavírus-járvány miatt nem utazhat
Szolnoki Olivér képviselte volna hazánkat Las Vegasban – a koronavírus-járvány miatt nem utazhat
Miután a svájci fővárosban, Bernben rendezett kvalifikációs versenyen parádés diadalokat aratott riválisai felett városunk ifjú biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér kivívta a jogot, hogy hazánkat is képviselje április elején, a Nevada állambeli Las Vegasban rendezendő US Open pool-biliárd megmérettetésen. A koronavírus-járvány miatt jelenleg azonban beutazási tilalom van az Amerikai Egyesült Államokba, így a fiatal veszprémi lemondani kényszerül élete eddigi egyik legnagyobb lehetőségéről.
Ötödik hely a görög fővárosban
Ötödik hely a görög fővárosban
A görög fővárosban, Athénban január 16. és 19. között rendezett pool-biliárd tornán városunk ifjú tehetsége, Szolnoki Olivér az előkelő ötödik helyen végzett.
Parádés győzelemmel kezdte az évet Szolnoki Olivér
Parádés győzelemmel kezdte az évet Szolnoki Olivér
Városunk tehetsége, Szolnoki Olivér végletekig kiélezett küzdelem után diadalt aratott az oszták Wolfsbergerben január 4. és 5. között rendezett X-mas Open biliárd megmérettetésen.
Továbbra is Európa legjobbjai közt
Továbbra is Európa legjobbjai közt
A november 7. és 9. között Törökországban rendezett Euro Tour Antalya Open biliárd megmérettetésen újabb 9. helyezéssel biztosította be helyét városunk tehetsége, Szolnoki Olivér az európai ranglista legjobb tizenhat játékosa között.