Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

XXI. századi lesz az északi iparterület közlekedése

2020. augusztus 5. 5:02
Jövő tavasszal a tervek szerint már a megújult Pápai utat használhatják az autósok, addig is a lakosság türelmét kéri az önkormányzat és a kivitelező.

Csütörtök délelőtt Csík Richárd az önkormányzat Városstratégiai és Városmarketing Bizottságának az elnöke, valamint Halmay Gábor önkormányzati képviselő vezette körbe a sajtó munkatársait a Pápai út azon szakaszán, ahol jelenleg is folynak a munkálatok.

A bizottsági elnök elmondta, hogy első ütemben a csapadékvíz-elvezetést oldották meg ezen a forgalmas szakaszon, most pedig a régóta várt útburkolati megújítás zajlik, valamint a zöldfelület is felfrissül majd.

Kiemelte, hogy a teljes északi iparterület útfejlesztése egy összetett projekt, ami a Pápai út mellett érinti a már elkészült Henger utcát is, valamint a Kistó utcát, ahol szintén komoly előrelépések történtek és az új szakasznak egy részét már birtokba vehették az autósok, igaz a projekt keretében még el fog készülni a Pápai út és a Kistó utca összekötése is.

Városstratégiai szempontból kiemeltre, hogy ez a komplex útfejlesztés várhatóan az egész város közlekedésén segít majd és nagymértékben tehermentesít több forgalmas városrészt.

Halmay Gábor önkormányzati képviselő – akinek az egyéni körzetét is érinti részben az útfejlesztés – a bejáráson elmondta, hogy az egyik legrégebbi útburkolat fog megújulni a következő hónapokban, aminek tervezésénél az itt élők igényeit is figyelembe vették. Hozzátette, hogy most egy kis türelmet kérnek még a lakosoktól és az autósoktól, hiszen a munkálatok zajjal és porral járnak, de pár hónap múlva már egy igazi XXI. századi úton közlekedhetnek azok, akik a Pápai útra hajtanak.

Kapcsolódó cikk
Hamarosan összeérnek az elmúlt évek útfejlesztései
Utolsó fázisához érkezett az északi iparterület úthálózatának fejlesztése: az összesen 3,3 milliárd forintos projekt keretében a Pápai úton és a Kistó utcán folynak munkálatok jövő tavaszig.

A Henger utca komplett megújítása és a Kelet-nyugati közlekedési főtengely megépítése után a Pápai út és a Kistó utca rekonstrukciójával folytatódik a 3,354 milliárd összértékű beruházás. A projekt európai uniós támogatás segítségével valósul meg, a vissza nem térítendő támogatás mértéke 3,2 milliárd Ft.

A Henger utca fejlesztése a Pápai út és a Házgyári út összekötésével, valamint a Pápai út és Kistó utca közti szakasz elkészült már, a pályázat a Pápai út kivitelezési munkálataival és a Kistó utca burkolatrekonstrukciójával folytatódik.
A burkolatrekonstrukcióval érintett útszakaszokon a meglévő útburkolat felső rétege elöregedett, elhasználódott, valamint az elmúlt évtizedben végzett foltszerű javítások miatt a felülete nem homogén, ami folyamatosan újabb burkolati hibákat eredményez. A teljes átépítés keretében az útpálya felújítása, megerősítése, az útkategóriának megfelelő burkolat szélesség, burkolat minőség biztosítása, buszmegállók kialakítása, valamint a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés megteremtése a cél. A Pápai úton új körforgalmi csomópont is épül, amely összeköttetést biztosít a korábban elkészült Kelet-nyugati közlekedési tengely és a Pápai út között, elősegítve ezzel a Házgyári út tehermentesítését.

A közvilágítás korszerű LED lámpatestek beépítésével újul meg, ami segítségével biztonságosabb lesz a közlekedés, miközben a működéshez felhasznált energia nagymértékben csökken.

A zöldfelület is teljes egészében megújul, 3.800 m2 gyepesítés, 2.800 m2 fenyőkéreg terítés, 10.000 db középmagas cserje, 8.600 db talajtakaró cserje és évelő növény, valamint 185 db lombos fa telepítésével.

A Pápai úton folyó munkálatokkal párhuzamosan a Kistó utca burkolatrekonstrukciós munkálatai is elkezdődnek a Kelet-nyugati közlekedési tengely Kistó utcai csomópontjától a volt Fórum üzletház behajtójáig szintén európai uniós támogatással.

 

Galériánkban madártávlatból tekinthetik meg a dózsavárosi útfejlesztéseket.

Galéria
Útépítések a Dózsavárosban
Hajas Bálint
Domján Attila
Kovács Bálint
további cikkek
Gerstmár az út- és járdafelületek javítását sürgeti a Jutasi egy részén Haszkovó Gerstmár az út- és járdafelületek javítását sürgeti a Jutasi egy részén Gerstmár Ferenc szerint sürgető az út- és járdafelületek javítása, valamint a közvilágítás bővítése a Jutasi úti lakótelep északkeleti részén. Erről tartott sajtótájékoztatót kedd délelőtt. 2023. január 31. 10:50 ÁTADTÁK A KÜLSŐ KÖRGYŰRŰT ÉS A 8-82. UTAKAT ÖSSZEKÖTŐ ÚJ SZAKASZT körgyűrű ÁTADTÁK A KÜLSŐ KÖRGYŰRŰT ÉS A 8-82. UTAKAT ÖSSZEKÖTŐ ÚJ SZAKASZT Hivatalosan is átadták a külső körgyűrű litéri és füredi csomópontok között megújult szakaszát valamint a 8. és 82. utakat összekötő új útszakaszt kedden. 2022. december 20. 11:31 Változik a forgalmi rend a 82-es úton a börtönnél Változik a forgalmi rend a 82-es úton a börtönnél Tájékoztatjuk a közlekedőket, hogy 2022. szeptember 12-től, hétfőtől Veszprémben a 82. sz. főúton a Büntetés-végrehajtási Intézetnél átépítés alatt lévő csomópontban a jelenleg érvényben lévő forgalmi rend az alábbiak szerint módosul. 2022. szeptember 9. 13:02 Nyáron is zajlanak az építkezések a nyolcason és a 82-esen déli elkerülő Nyáron is zajlanak az építkezések a nyolcason és a 82-esen Az építkezések nyara lesz ez a veszprémi főutakon: haladnak a munkálatok a nyolcas út déli elkerülő részén és megkezdődött a beruházás a 82-es Kádárta és Veszprém közötti szakaszán is. Összefoglaljuk, milyen munkálatokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani a következő hónapokban. 2022. május 10. 4:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.