2021. április 20.
//
Konrád, Tivadar névnap

Újabb két fiatal tehetséggel lett teljes a HOYA kerete

Rendkívül megfiatalított, ám annál tehetségesebb és elszánt gárdával vág neki a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata a 2020/21-es idénynek az NB I/B Piros csoportjában és a Hepp Kupában.

Augusztus 3-án elkezdte a felkészülést a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapatának felnőtt kerete. Az együttes Starhon Katalin erőnléti edzővel dolgozik ezen a héten, amelynek kezdetén felmérik a játékosok fizikai állapotát, állóképességét, majd ennek megfelelően fogják végezni a további munkát.

Jövő hétfőtől pedig már Baksa Szabolcs vezetőedző veszi át az irányítást, aki ezen a héten még az U20-as válogatott összetartásán vesz részt Kecskeméten, mint a csapat technikai vezetője. Innen visszatérve folytatja majd teendőit a HOYA első csapatának élén.

Az együttes szerb légiósa, Nebojsa Djukics, habár megérkezett Magyarországra, a jelenlegi korlátozásoknak megfelelően, kéthetes hatósági karanténba kellett, hogy vonuljon, így ő egyénileg kezdte meg a felkészülését a számára előírt edzésterv szerint. „Duka” majd augusztus 15-én csatlakozhat a társaihoz.

Sipos Mátyás és Gaál Bence - Fotó: veszpremkosar.huSipos Mátyás és Gaál Bence - Fotó: veszpremkosar.hu

Kedden a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém együttesét működtető Veszprém Kosárlabda Kft. megállapodott újabb két fiatal tehetséges kosárlabdázóval, Sipos Mátyással és Gaál Bencével, akik így a felnőtt csapat színeiben folytatják a játékot.

Mindkét fiatal részt vett a CBA-Veszprém nyári táborában az elmúlt hetek során. Sipos Mátyás már korábban alá is írt az akadémiával, miszerint teljes körű ösztöndíjasként részt vesz annak elitképzésébe. Gaál Bence a mai napon ezt szintén megtette. Ezt követően a nemzetközi utánpótlásbázis és a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém szakmai stábja úgy döntött, hogy a két ifjú sportoló fejlődése érdekében hasznos lenne az, ha pályára lépne az NB I/B piros csoportjában, ezzel segítve a megfiatalított felnőtt csapatot is.

Sipos Mátyás 2003. április 3-án született, 195 cm magas és 77 kg súlyú. Az irányító eddig Szombathelyen játszott, valamint tagja a korosztályos válogatottnak, amelynek a múlt héten tért vissza az edzőtáborából.

Gaál Bence 2002. november 9-én született, 196 cm magas és 98 kg súlyú. A főként erőcsatár poszton bevethető játékos eddig a Kiss Lenke Kosársuliban pallérozódott.

Velük kiegészülve kialakult a gárda teljes kerete a 2020/21-es szezonra. Ezzel a rendkívül megfiatalított (az átlagéletkor 20,7 év), ám annál tehetségesebb és elszánt gárdával vág neki a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a 2020/21-es idénynek az NB I/B Piros csoportjában és a Hepp Kupában.

#0 – Szücs Péter
#2 – Sipos Mátyás
#4 – Birkás András
#7 – Madár András
#12 – Futó Balázs
#13 – Orgona Gergő
#18 – Veingartner András
#20 – Simon Márton
#21 – Szabó Péter
#31 – Nebojsa Djukics
#35 – Gaál Bence

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport rájátszás, 2 helyosztó 2021. április 25. 17:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém Budapesti Honvéd
kosárlabda férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport rájátszás, 2 helyosztó 2021. április 22. 18:00 Budapest, Ludovika Aréna Budapesti Honvéd HOYA-PE Veszprém
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, rájátszás 4. 2021. április 14. 20:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém MAFC 93-100
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, rájátszás 3. 2021. április 10. 17:30 Budapest, MAFC Sportcsarnok MAFC HOYA-PE Veszprém 91-62
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, rájátszás 2. 2021. április 7. 20:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém MAFC 85-82
előző események betöltése