2020. szeptember 20. // Friderika névnap

Újabb két fiatal tehetséggel lett teljes a HOYA kerete

Rendkívül megfiatalított, ám annál tehetségesebb és elszánt gárdával vág neki a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata a 2020/21-es idénynek az NB I/B Piros csoportjában és a Hepp Kupában.

Augusztus 3-án elkezdte a felkészülést a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapatának felnőtt kerete. Az együttes Starhon Katalin erőnléti edzővel dolgozik ezen a héten, amelynek kezdetén felmérik a játékosok fizikai állapotát, állóképességét, majd ennek megfelelően fogják végezni a további munkát.

Jövő hétfőtől pedig már Baksa Szabolcs vezetőedző veszi át az irányítást, aki ezen a héten még az U20-as válogatott összetartásán vesz részt Kecskeméten, mint a csapat technikai vezetője. Innen visszatérve folytatja majd teendőit a HOYA első csapatának élén.

Az együttes szerb légiósa, Nebojsa Djukics, habár megérkezett Magyarországra, a jelenlegi korlátozásoknak megfelelően, kéthetes hatósági karanténba kellett, hogy vonuljon, így ő egyénileg kezdte meg a felkészülését a számára előírt edzésterv szerint. „Duka” majd augusztus 15-én csatlakozhat a társaihoz.

Sipos Mátyás és Gaál Bence - Fotó: veszpremkosar.huSipos Mátyás és Gaál Bence - Fotó: veszpremkosar.hu

Kedden a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém együttesét működtető Veszprém Kosárlabda Kft. megállapodott újabb két fiatal tehetséges kosárlabdázóval, Sipos Mátyással és Gaál Bencével, akik így a felnőtt csapat színeiben folytatják a játékot.

Mindkét fiatal részt vett a CBA-Veszprém nyári táborában az elmúlt hetek során. Sipos Mátyás már korábban alá is írt az akadémiával, miszerint teljes körű ösztöndíjasként részt vesz annak elitképzésébe. Gaál Bence a mai napon ezt szintén megtette. Ezt követően a nemzetközi utánpótlásbázis és a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém szakmai stábja úgy döntött, hogy a két ifjú sportoló fejlődése érdekében hasznos lenne az, ha pályára lépne az NB I/B piros csoportjában, ezzel segítve a megfiatalított felnőtt csapatot is.

Sipos Mátyás 2003. április 3-án született, 195 cm magas és 77 kg súlyú. Az irányító eddig Szombathelyen játszott, valamint tagja a korosztályos válogatottnak, amelynek a múlt héten tért vissza az edzőtáborából.

Gaál Bence 2002. november 9-én született, 196 cm magas és 98 kg súlyú. A főként erőcsatár poszton bevethető játékos eddig a Kiss Lenke Kosársuliban pallérozódott.

Velük kiegészülve kialakult a gárda teljes kerete a 2020/21-es szezonra. Ezzel a rendkívül megfiatalított (az átlagéletkor 20,7 év), ám annál tehetségesebb és elszánt gárdával vág neki a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém a 2020/21-es idénynek az NB I/B Piros csoportjában és a Hepp Kupában.

#0 – Szücs Péter
#2 – Sipos Mátyás
#4 – Birkás András
#7 – Madár András
#12 – Futó Balázs
#13 – Orgona Gergő
#18 – Veingartner András
#20 – Simon Márton
#21 – Szabó Péter
#31 – Nebojsa Djukics
#35 – Gaál Bence

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2019/2020 24. 2020. március 11. 20:30 Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola Nagykőrös HOYA-PE Veszprém 59-96
kosárlabda férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2019/2020 23. 2020. március 6. 19:00 Veszprém, Vetési Albert Gimnázium HOYA-PE Veszprém TF-Budapest 83-77
kosárlabda férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport, 2019/2020 22. 2020. február 29. 18:00 Budapest, Bálint Márton Gimnázium MTK HOYA-PE Veszprém 64-89

További cikkek

Két pozitív koronavírus-teszt a kosarasoknál
Két pozitív koronavírus-teszt a kosarasoknál
A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém felnőtt kosárlabdacsapatában két játékosnak is pozitív lett a koronavírus tesztje.
Második felkészülési mérkőzését is megnyerte a HOYA
Második felkészülési mérkőzését is megnyerte a HOYA
A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata magabiztos győzelmet aratott szombaton az Egis Körmend U20-as együttese felett.
Győzelemmel kezdte felkészülését a HOYA
Győzelemmel kezdte felkészülését a HOYA
Hazai pályán, szép számú szurkolótábor előtt kezdte meg a felkészülési mérkőzések sorát a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, amely kedden tizennégy ponttal verte az Agrofeed SZE Győri KC együttesét.
Vállán cipelné játékosai terheit
Vállán cipelné játékosai terheit
A férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjában szereplő HOYA-PE Veszprém újdonsült vezetőedzője, a mindössze huszonnyolc esztendős Baksa Szabolcs úgy véli, megfiatalítottuk csapatuk komoly fejtörést, nagy meglepetést okozhat majd a riválisaik számára.
Baksa Szabolcs a HOYA vezetőedzője
Baksa Szabolcs a HOYA vezetőedzője
Hétfőn hivatalosan is megszületett a megállapodás a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatát működtető Veszprém Kosárlabda Kft. és Baksa Szabolcs között, miszerint az eddig másodedzői szerepet betöltő fiatal szakember a 2020/2021-es szezonban már vezetőedzőként küzdhet az együttes sikereiért.
2020. szeptember 20. // Friderika névnap