Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Októberben átadhatják a veszprémi jégcsarnokot

2020. augusztus 19. 18:00
A Veszprémi Jéglovagok a soron következő idényben már felnőtt csapatot is indítana a nemzeti harmadosztályban, mindkét nemben – derült ki portálunk szerdai csarnokbejárásakor. A Tüzér utcában azzal is szembesülhettünk, hogy az egymilliárdos beruházás ütemterv szerint halad.

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, a Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány az egykori Tüzér utcai sporttelepen egy kétezer négyzetméter alapterületű komplexumot, úgynevezett jégcsarnokot valósíthat meg az év végéig egymilliárd forint TAO-támogatásból: a veszprémi jégkorongozók legnagyobb örömére.

Az alapkőletétel alkalmakor még nem rajzolódott ki tisztán, hogy pontosan mikor kerülhet átadásra a létesítmény. Azonban a vehir.hu szerdai bejárásakor fény derült rá, hogy minden a legnagyobb rendben és az ütemterv szerint halad. Ami azt jelenti, hogy a Veszprémi Jéglovagok akár már októberben birtokba veheti régvárt otthonát.

Az eső már biztosan nem eshet beAz eső már biztosan nem eshet be

A munka egyébként napról napra, percről percre folyik, ezért sem tartózkodhattunk túl sok időt az építési területen. Lényeges változás azonban, hogy az elmúlt hetekben már a tetőszerkezet is felkerült az épületre, de rövidesen, az első lépcsőfok megkoronázásaként a jégfelület is kidolgozásra kerül egy speciális technológia segítségével. 

Ugyanis a jégcsarnok két fázisban kerül kidolgozásra: első ütemben a zárt főépületet és a szabványméretű (56x26) bejegyzett mérkőzésekre is alkalmas jégpályát adják át. Míg annak bel- és külterületén konténeres formában oldják meg a gyermekek öltöztetési lehetőségeit, de a jégpálya körül már ekkor is szabadon mozoghatnak majd a betekintő szülők.

Németh Balázs és Máhl Krisztián rengeteget tett a veszprémi jeges sportokértNémeth Balázs és Máhl Krisztián rengeteget tett a veszprémi jeges sportokért

Utóbb pedig egy kétemeletes, háromszáz négyzetméteres épület a csarnok előtt lel majd otthonra, ahol öltözők és vizesblokkok is megtalálhatók lesznek, valamint egy százötven négyzetméteres kis ház a létesítmény mögött, amelyben szociális kiszolgáló egységeket (szertár, gépészeti helység) találhatunk majd. Lelátó tekintetében pedig háromszáz főnek alkalmas nézőteret kívánnak építtetni az alapítvány és az egyesület vezetői, akik az előbbiekben leírt adatokkal is szembesítettek minket.

Máhl Krisztiánnal, a Veszprémi Jéglovagok elnökével immár tíz éve azon dolgozunk, hogy a jégkorongnak valódi, méltó otthona legyen Veszprémben, egy stabil utánpótlás-bázissal egyetemben. Utóbbit, ha nehezen is, de sikerült elérnünk, annak ellenére, hogy sosem volt szabványméretű pályával rendelkező csarnokunk. Mindez azonban a közeljövőben megváltozhat, hiszen hamarosan olyan létesítménnyel gazdagodunk, amelynek köszönhetően a jéggel kapcsolatos összes sportágnak lehetőséget biztosíthatunk a megyeszékhelyen

– mondta el lapunknak Németh Balázs, az alapítvány felelős vezetője.

Hamarosan jég borítja már ezt a területetHamarosan jég borítja már ezt a területet

Máhl Krisztián emlékeztetett bennünket, hogy az elmúlt évek során volt olyan időszak a Veszprémi Jéglovagok életében, amikor száz igazolt sportolóval rendelkeztek. A közelmúlt pályahiányának következtében azonban többen más városban folytatták pályafutásukat, de így is hatvan gyermek maradt kötelékükben, három korosztályban (U8, U10, U12). Portálunknak ugyanakkor elárulta, a fejlesztéssel új fejezet kezdődik az egyesület életében: jövőre felnőtt csapatot is indítanának mindkét nemben.

A helyi ovódákkal és iskolákkal kötött együttműködésnek köszönhetően már évekkel ezelőtt is olyan bázissal rendelkeztünk, amellyel kinőttük az egykori sátras pályáinkat. Végre sikerült elérnünk, amiért küzdöttünk. Viszont ezek után sem maradhatunk tétlenek: ha minden összeáll, a soron következő idényben szeretnénk már felnőtt férfi és női csapatot is indítani a nemzeti harmadosztályban. Ehhez pedig szoros kapcsolatot tervezünk kidolgozni a Noszlopy Gáspár Gimnáziummal, valamint ápolni a Pannon Egyetemmel eddig is jól alakuló viszonyunkat

– vetített előre az alapítvány vezetőedzője, aki már egy korosztályos válogatott kapust is kinevelt klubjával Veszprémben.

Októberben átadhatják a veszprémi jégcsarnokot Októberben átadhatják a veszprémi jégcsarnokot

A Veszprémi Jéglovagok az elmúlt években kiváló kapcsolatot alakított ki városunk önkormányzatával is, amelynek köszönhetően a helyi gyerekek testnevelés óra keretében sajátíthatták el a jégkorongozás alapjait. Akikben pedig komoly potenciál lapult, a szövetség támogatásával még plusz órákat is vehettek díjtalanul.

Az alapítvány elöljárói hangsúlyozták, valódi közösséget kívánnak kialakítani az újdonsült otthonukban, amely a legforróbb nyári hónapokon kívül rendszeresen látogatható lesz hobbi sportolóknak, barátoknak és családoknak is. A csarnok névadása tekintetében pedig végleges döntés még nem született: egyelőre tárgyalnak róla a vezetők, akik névadó szponzorok jelentkezését is várják.

Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.