2022. május 22.
//
Júlia, Rita névnap

Mire használható a Google Merchant Center?

2020. augusztus 24. 8:36

A karantén sok hagyományos vállalkozást is arra késztetett, hogy kilépjen az online térbe és elindítsa internetes üzletét. Ez növelte a webáruházak számát, és erőteljesebbé tette a köztük folyó harcot. A webshopoknak tehát ki kell találniuk, mivel tudják megkülönböztetni magukat a konkurenciától. Nos, a Google Shopping és Google Merchant Center helyes használata is hozzájárulhat ehhez, főként, ha a versenytársa nem használja.

Mit is takar a Google Merchant Center?

Itt van már megint egy Google szolgáltatás, amit meg kell tanulni? Nos, nem egészen. A Google Merchant Centert inkább egy háttértárolónak képzelje el, amely a Google Shopping szolgáltatáshoz tárolja és szolgáltatja az adatokat.

A Google Merchant Centerbe kell feltölteni a termékinformációkat, amelyek azután a Google Shopping hirdetésekben megjelennek. Maga a Google Shopping pedig egy árösszehasonlítóval kombinált keresőként jellemezhető leginkább, mivel meghatározott kulcsszavak esetén megjeleníti a kapcsolódó termékek fotóit és árait, a terméket forgalmazó vállalkozás linkjével együtt. 

A Merchant Center használatba vétele

Mint a legtöbb Google Szolgáltatás esetében, itt is szükség van egy fiókra. Ez egy független szolgáltatás, külön regisztráció szükséges, tehát külön fiókot kell létrehozni. Célszerű azonban ahhoz a Google fiókhoz kapcsolni, amelyet a vállalkozás a Google Ads és Google Shopping hirdetésekhez használ.

Az első lépés tehát a regisztráció, mely egyszerű, néhány alapadatot kell csak megadni, a vállalkozás nevét, honlapjának URL-jét, az országot. Célszerű feltölteni az üzleti információk részt is, itt lehet ugyanis megadni a logót, az elérhetőségeket. A szállítási információk megadása és a szállítási beállítások elvégzése következik ezután. 

A Google Ads és a Merchant Center fiókokat össze kell kapcsolni, majd szinkronizálni ahhoz, hogy zavartalan legyen az információcsere a két fiók között.

A szinkronizálás után lehet elkezdeni a termékek feltöltését, ezeket a feltöltéseket a Merchant Center esetében feedeknek nevezik. A feedeknek megvannak a tartalmi és formai követelményei, csak szabványosított formában kerülhetnek be a termékek az adatbázisba. A helyesen feltöltött termékek valós időben jelennek meg a látogatóknak, ha tehát a termék elfogy, vagy éppen akciós, akkor ezek az információk is megjelennek a találatokban. És ezért fizetni sem kell, tehát organikus elérésnek számít, amit korábban nem tudott a keresőrobot.

Összegzés

A Google Shopping és Google Merchant Center egy kiegészítő hirdetési lehetőség webáruházak számára, amely kiváló lehetőség a termékek megismertetésére. Bár a fiókok beállítása és összehangolása nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé, megéri időt és energiát fektetni e szolgáltatásba.

Ha szeretne segítséget, forduljon a Toptarget Online Marketing Ügynökséghez, amely kiemelt Google partner.
 

vehir.hu

További cikkek

Tippek a sikeres életmódváltáshoz
Tippek a sikeres életmódváltáshoz
Az életmódváltás bármikor elkezdhető, azonban, ha nem tartunk be néhány tanácsot, könnyen kudarcba fulladhat. Cikkünkben a sikeres életmódváltáshoz adunk tippeket.
Autópolírozási tippek
Autópolírozási tippek
Az ékszíj funkciója és felépítése
Az ékszíj funkciója és felépítése
Az ékszíjat gyűjtőfogalomként sokféle erőátvitelre és hajtásra alkalmas szíjat takar, legyen az ék vagy bordás illetve fogasszíj. A kérdés az, hogy mi egyáltalán a funkciója, és hogyan épül fel? Ezt a témát járjuk körül ebben a cikkben.
Hogyan alakítsunk ki a kerti bográcsozót és a sütögetőt?
Hogyan alakítsunk ki a kerti bográcsozót és a sütögetőt?
Amikor beköszönt a nyárias idő, egyre többet, és egyre szívesebben töltjük kint az időnket a kertben. Ilyenkor jól jöhet, hogyha van egy igényesen és praktikusan kialakított bográcsozó vagy sütögető az udvaron. Hiszen mindenki tudja, hogy a legjobb bulik mindig a konyhában vannak, amik nyáron esetenként áttevődnek a kertbe, ha van rá lehetőség.
A kültéri szemetesek esetében is válasszuk a magas minőséget!
A kültéri szemetesek esetében is válasszuk a magas minőséget!
A szeméttárolás azon kevés tevékenységek egyike, amelyekkel nem szeretünk sok időt eltölteni és bíbelődni a sokszor nem éppen tiszta szemetes kukákkal. Pedig az időt és a fáradságot erre is rá kell szánni, azaz, hogy beszerezzük azokat a szemeteskukákat, amelyek megfelelnek az elvárásoknak és a saját ízlésünknek is.