Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
5°C

Déli elkerülő: sokáig tartó útlezárások és terelések kezdődnek

2020. szeptember 8. 13:00 // Forrás: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
Szeptembertől a Budapesti és a Litéri csomópontoknál és az Almádi csomópontnál kell hosszútávú terelésekre és útlezárásokra számítani. Jelentősen megváltozik a forgalmi rend.

A veszprémi déli elkerülő bővítése miatt forgalmirend-változásokra kell számítani a 8. számú főúton Veszprém térségében szeptember elejétől- tájékoztat honlapján a beruházást végző Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Mint írják,a Budapesti és a Litéri csomópontok között a bal pályát lezárják (Székesfehérvár irány) és a forgalmat a jobb pályára terelik, így 2020 végéig kétszer egy sávon lehet mindkét irányban közlekedni.

A Budapesti és a Litéri csomópontok közötti szakaszt, teljes szélességében (2×2 sávon), várhatóan 2021. év végétől használhatják ismét a közlekedők. A Budapesti csomópont előtt egy rövid szakaszon hídépítés miatt a 8. sz. főútról le- és visszacsatlakozva egy párhuzamos terelőúton lehet majd csak haladni. A régi Budapesti csomópont és 49+100 km szelvények közötti szakasz bal pályán lezárják a szélső sávot Körmend irányából, így a forgalom 2×1 sávon haladhat.

Az Almádi csomópontot szeptember 14-én átépítés miatt lezárják.

Itt a Veszprém- Balatonalmádi irányba megszűnik az autóval történő áthajtás lehetősége, valamint a 8. sz. főútról sem lehet sem Veszprém, sem pedig Balatonalmádi irányába lehajtani.

Annak érdekében, hogy az Almádi csomópont zárása miatt, az Almádi és Füredi úti É-D irányú forgalom továbbra is fenntartható legyen, a csomópontok között – párhuzamosan a 8. sz. főúttal – a meglévő utak jókarba helyezésével ideiglenes terelőutak kerülnek kijelölésre - írja a beruházó, amely feltöltötte a tervezetten szeptemberben induló tereléseket bemutató térképet.

A NIF egy képet is mellékelt az Almádi csomópont tervezett forgalmirend-változásáról:

Almádi irányából Veszprém az északi (sárga), Veszprém irányából Almádi a déli (kék) terelőúton közelíthető meg.Almádi irányából Veszprém az északi (sárga), Veszprém irányából Almádi a déli (kék) terelőúton közelíthető meg.

A főút Körmend és Székesfehérvár irányába továbbra is járható marad, a kerékpárosok pedig október végéig tudják a kerékpárutat használni a megszokott módon.

Ebben az időszakban az Almádi és Füredi csomópontok között a 8. sz. főút Körmend irányába kettő, Székesfehérvár irányába pedig egy sávon lesz járható. A NIF szerint a csomópont várhatóan tavasszal lesz újra teljes egészében járható.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.