Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
14°C

Kihelyezett trófeabírálatokat tart a kormányhivatal

2020. szeptember 9. 4:00 // Forrás: Veszprém Megyei Kormányhivatal
Együttműködési megállapodást kötött a Bakonyerdő Zrt.-vel a Veszprém Megyei Kormányhivatal arról, hogy a vadászati hatóság a jövőben lehetőséget biztosít a kihelyezett trófeabírálatra Farkasgyepűn. A dokumentumot Takács Szabolcs kormánymegbízott és Varga László, a Bakonyerdő Zrt. vezérigazgatója írta alá.

Takács Szabolcs kormánymegbízott elmondta: a vadásztársaságoknak kötelező a trófeás vadakat a hatóság előtt bírálatra bemutatniuk. Hozzátette: míg ez a bírálat eddig a Veszprém Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának Vadászati Osztályán, Veszprémben történt, a most kötött együttműködési megállapodás értelmében a pápai, devecseri, farkasgyepűi és bakonybéli erdészetek területéről származó trófeák esetében a hatóság munkatársai a jövőben kihelyezett trófeabírálatot tartanak Farkasgyepűn.

Takács SzabolcsTakács Szabolcs

Gím trófea esetében szeptember 20-a és 30-a között 2 napig, naponta 2 erdészet számára, dám és muflon trófea esetében október 20-a és 30-a között 1 napig tart kihelyezett trófeabírálatot a szakhatóság.

Takács Szabolcs hangsúlyozta: a kihelyezett bírálat nemcsak a kormányhivatal ügyfélbarát megoldásainak sorába illeszkedik, hanem lehetőséget is teremt arra, hogy az erdészet-vadászati szakmai munkát terepen végző szakemberek a bírálat alkalmával személyesen találkozzanak a szakhatósággal, tapasztalatot szerezve a bírálat szempontjairól, illetve lehetőséget nyerve a helybeni, személyes konzultációra.

A kormánymegbízott megköszönte a Bakonyerdő Zrt. professzionális munkavégzését, amelybe az egyre inkább felértékelődő erdészeti turizmus működtetése is beletartozik.

Varga László vezérigazgató úgy vélte: országosan is példamutató együttműködésnek lehet részese az erdőgazdaság. Hozzátette: a kapott bizalom arra kötelezi a Bakonyerdő Zrt. munkatársait, hogy továbbra is fegyelmezetten lássák el a tulajdonosi jog gyakorlója által a társaság megbízásából végzett feladatokat.

A Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. összesen mintegy 63.000 ha földrajzilag változatos és vadban gazdag vadászterületen gazdálkodik, amelyeken évente körülbelül 500 trófeás vadat (gím, dám, őz és muflon) ejtenek el.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.