2021. szeptember 16.
//
Edit névnap

Gazdaságfejlesztésért fog felelni Navracsics Tibor

A kormány gazdaságfejlesztési zónákat hozott létre, Navracsics Tibor Északnyugat-Magyarországot kapta.

A kormány négy gazdaságfejlesztési zónát hozott létre, melyek élére kormánybiztosokat nevezett ki - írja a szeptember 4-i Magyar Közlöny. E szerint Palkovics László Északkelet-Magyarország, Navracsics Tibor Északnyugat-Magyarország, Nemesi Pál  Dél-Alföld és Mikes Éva Dél-Dunántúl gazdaságfejlesztéséért fog felelni.

Navracsics Tibor a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kormánybiztosa is egyben. Archív felvétel.Navracsics Tibor a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program kormánybiztosa is egyben. Archív felvétel.

A biztosok feladata lesz, a fejlesztési koncepciókkal kapcsolatos tervek előkészítése és végrehajtása, tájékozódás a gazdasági szereplők által megvalósítani tervezett beruházásokról és fejlesztési igényeikről, javaslat tétel fejlesztések megvalósítására, a Gazdaságfejlesztési Zónát érintő fejlesztési tervek véleményezése, valamint a kormányzati egyeztetéseken való részvétel.

Továbbá együttműködnek a fejlesztésekhez csatlakozó régiók állami, önkormányzati és gazdasági szereplőivel, valamennyi, a fejlesztésekkel érintett állami, önkormányzati és civil szervezettel, valamint tervek és koncepciók véleményezése körében a gazdaságfejlesztési zónák egyetemeivel (Navracsics Tibor esetében a Pannon Egyetemmel és a Széchenyi István Egyetemmel). Munkájukat a Miniszterelnökség irányítja.

A közlöny említi, hogy az új kormánybiztosok munkájukért díjazásra nem jogosultak.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Még közelebb a kortárs művészethez!
Még közelebb a kortárs művészethez!
A Garten Balaton 2021. évi eseménysorozatának nyitó - tájékoztató jellegű - rendezvényén jártunk Lovason, ahol a közelgő programokról, együttműködésről, az Európa Kulturális Fővárosa, Kultháló VEB2023 bemutatkozásáról tartottak tárlatvezetéssel összekötött sajtótájékoztatót.
A Cholnoky család örökségét ápolják
A Cholnoky család örökségét ápolják
Széleskörű projekt indult az Európa Kulturális Fővárosa program keretein belül a Cholnoky család történetének, munkásságának, művészetének feldolgozására és bemutatására.
Lemondott a szomszéd választókerület elnöki posztjáról Fenyvesi Zoltán
Lemondott a szomszéd választókerület elnöki posztjáról Fenyvesi Zoltán
Még júniusban lemondott Veszprém megye 3. sz. választókerület elnöki posztjáról Fenyvesi Zoltán, aki 2018 óta az országgyűlési képviselője az Ajkát, Sümeget és Tapolcát is magába foglaló térségnek. Az új elnök Navracsics Tibor lesz.
Átadták a Pannon Egyetem MFTK végzős hallgatóinak diplomáit
Átadták a Pannon Egyetem MFTK végzős hallgatóinak diplomáit
Ünnepélyes diplomaátadót tartottak péntek délelőtt a Pannon Egyetem B aulájában; hosszú idő óta a hallgatók is találkozhattak egymással, ha már a valódi egyetemi életérzést el kellett felejteniük.
A V4-ek szövetsége nem csak egy formális megállapodás
A V4-ek szövetsége nem csak egy formális megállapodás
A Visegrádi Csoport megalapításának 30. évfordulójának alkalmával nyílt plakátkiállítás csütörtökön a Városházán.