Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Ismét eredeti fényében a Herendi Életfa

2020. szeptember 9. 4:00
Hétfő délelőtt helyreállították a belvárosi körforgalomban korábban megrongált Herendi porcelán Életfát.

Korábban mi is hírt adtunk róla, hogy egy vandál több elemét is összetörte Veszprém egyik leglátványosabb köztéri installációjának, a belvárosi kettős körforgalomban található porcelán Életfának.

A tettest egyébként a rendőrség a rongálás után pár órával elfogta. Mivel vandál tettének idején is több büntetőeljárás volt folyamatban ellene - hasonló tettek miatt - az ügysészég egy hónapra elrendelte előzetes letartóztatását. A műalkotásban akkor közel 3 millió forintos kár keletkezett.

A Herendi Porcelánmanufaktúra munkatársai rekordidő alatt elkészítették az új elemeket, hétfő reggel pedig többen is tanúi lehettek, hogy a manufaktúra munkatársai kicserélik a megrongált részeket. Így az Életfa ismét eredeti formájában díszíti a belvárost.

Olvasónktól kapott képOlvasónktól kapott kép

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Elkészült Verstappen új Herendi-trófeája Forma-1 Elkészült Verstappen új Herendi-trófeája A Magyar Nagydíjon történt incidenst követően a Herendi elkészítette az F1 címvédője, a holland Max Verstappen győzelmi trófeáját. Az átadáson az eredeti trófea megsemmisítője, a brit Lando Norris is jelen volt. 2023. augusztus 29. 17:02 A Herendi újra elkészíti a győztes Verstappen trófeáját autósport A Herendi újra elkészíti a győztes Verstappen trófeáját A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. újra elkészíti a vasárnapi 38. Forma-1-es Magyar Nagydíjon győztes Max Verstappen összetört trófeáját. 2023. július 24. 9:13 Videó: Norris a dobogón törte össze a 15 milliós Herendi-trófeát Forma-1 Videó: Norris a dobogón törte össze a 15 milliós Herendi-trófeát A vasárnapi 38. Forma-1-es Magyar Nagydíjon győztes Max Verstappen szerint ő és csapata is tökéletes napot zárt a Hungaroringen. Tökéletes napját csak a trófeája összetörése árnyékolta be. 2023. július 23. 20:31 A kormány segítségével megújuló energiával fejleszt a Herendi Porcelánmanufaktúra gazdaság A kormány segítségével megújuló energiával fejleszt a Herendi Porcelánmanufaktúra Eddig huszonöt cég kapta meg a támogatási oklevelet, összesen 27,5 milliárd forint értékben az energiahatékonyságot növelő beruházásokat előmozdító Gyármentő Program keretében - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Budapesten. A kedvezményezettek közt ott van a Herendi Porcelánmanufaktúra is, ahol megújuló energiaforrások fejlesztésébe fektetnek. 2023. július 19. 13:10

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.