Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
29°C
2024. július 18. Frigyes
Veszprém
29°C

A gyerekek és apukák is jól érezhetik magukat a Mesefesztiválon

2020. szeptember 12. 4:00
Szeptember végén rendezi meg a Kabóca Bábszínház a XVII. Mesefesztivált, amely kibővült programokkal, de szigorú biztonsági intézkedések mellett várja a kicsiket és nagyobbakat is.

Nagyon szeretnénk ismét személyesen találkozni a közönségünkkel, de szigorúan betartjuk az érvényes biztonsági intézkedéseket - hangzott el a Kabóca Bábszínház kedd reggeli sajtótájékoztatóján, ahol a szeptember 18-20 között megrendezésre kerülő Mesefesztivál programját ismertették a szervezők.

Amennyiben az időjárás engedi, a szeptember végi rendezvényt szabad téren, a Hangvilla előtti parkban fogják megtartani, esőhelyszín esetében pedig az intézménybe költöztetik a programokat, de minkét helyszínen szigorúan betartják majd az érvényes egészségügyi előírásokat, így kézfertőtlenítők is ki lesznek helyezve, valamint lehetőség szerint a maszk viselését is kérik a látogatóktól, mindemellett pedig regisztrációhoz kötik az amúgy ingyenes rendezvény látogatását.

Kép: Kabóca BábszínházKép: Kabóca Bábszínház

A programok kapcsán elhangzott, hogy hagyományosan a Mesefesztiválnak nincs külön tematikája, ugyanakkor minden évben - idén immáron a 17. alkalommal - beemelnek olyan programokat, amelyek valamilyen formában felvezetik a következő év repertoárját.

Idén így környezetvédelemmel kapcsolatos előadással is készülnek a gyermekeknek, de érdekesnek ígérkezik a nonverbális módon előadáott produkció is.

Több szabadúszó és hatáton túli vendégelőadót is várnak majd, utóbbiak esetében folyamatosan kapcsolatban vannak a nagykövetségekkel, hogy szabályos és zavartalan legyen a művészek beutazása.

A szatmárnémeti és sepsiszentgyörgyi fellépők mellett hazai kedvencek előadásával is készülnek kicsiknek és akár az idősebb korosztály tagjainak egyaránt, ilyen lesz például Vastag Richárd táncháza.

Az interaktivitás amúgy is nagy hangsúlyt kap a rendezvényeken, saját fejlesztésű egyedi játékok is felvonulnak a Mesefesztiválon, például az "Emeld a magasba!" névre hallgató foglalkozás, ahol egy építkezést szimulálnak, annak minden kreatív elemével. A szervezők hozzátették e programelem kapcsán, hogy várhatóan nem csak a gyermekeknek lesz érdekes, hanem az apukák is nagy örömüket lelik benne.

De ugyanígy az interaktivitás vonalán maradva szervezik meg szombaton a Györgydeák György utca - Mesterségek tere Játéktérre keresztelt programelemet, ahol egykori és ma is létező mesetrségekkel lehet közelebbről megismerkedni.

Györgydeák György (1958-2008) szobrászművész és grafikus, aki alkotásaiban ugyanazt a játékosságot adja át, amit a Kabóca Bábszínház is képvisel, ezért döntöttek úgy a szervezők, hogy a művészről nevezik el a Mesefesztivál játékterét.

Jó idő esertén a XVII. Mesefesztivált a Hangvilla előtti téren tartják meg, ahol a jelenlegi állás szerint 200 főben határozzák meg a létszámot, amennyiben az időjárás miatt a Hangvillába kényszerülnek, ott 40 főnek lesz lehetősége megtekinteni az előadásokat egyszerre. Éppen ezért a szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy a szervezes@kabocababszinhaz.hu címen regisztráljanak az eseményre, valamint a Kabóca oldalán kövessék a legfissebb információkat.

Hajas Bálint
további cikkek
Hacacáré és csimbammbumm az idei Kabóciádén is Hacacáré és csimbammbumm az idei Kabóciádén is Habakuk király és Boróka királyné újra megjelent Veszprémben, ez pedig azt jelenti, hogy idén is elkezdődött a Kabóciádé fesztivál, immáron harmincegyedik alkalommal. Ami a felnőtteknek a VeszprémFest, a kortalanoknak az Utcazene, az a gyermekeknek és családoknak a Kabóciádé, ráadásul idén új helyszínen. 2024. június 29. 11:06 Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban kultúra Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban A Múzeumok Éjszakája keretében nyitották meg Györgydeák György műveiből álló kiállítást, melynek a Kabóca Bábszínház új, Deák Ferenc utcai épülete ad otthont. 2024. június 23. 15:17 Királyfik és Királylányok új helyszínen – 31. Kabóciádé Családi Fesztivál Királyfik és Királylányok új helyszínen – 31. Kabóciádé Családi Fesztivál Idén 31. alkalommal szervezik meg a Kabóciádé Családi Fesztivált június 28-30. között „királyfik és királylányok” tematikában. A fesztivál idén új helyszínre költözik: a szervezők a Kabóca Bábszínházban, annak parkjában, illetve a Szerelem-szigeten előadásokkal, játékterekkel, éjszakai kalandtúrával, kreatív foglalkozásokkal és még számos izgalmas programmal várják majd a kikapcsolódni vágyó királyfi- és királylány-jelölteket. 2024. június 6. 12:35 A megújulás a kulcsszava a Kabóca Bábszínház új évadának Kabóca Bábszínház A megújulás a kulcsszava a Kabóca Bábszínház új évadának A Kabóca Bábszínház új életre kelt, és fennállásának talán legizgalmasabb időszakát éli. Az új évadban tizenegy bemutatóval érkeznek, az egyéves korosztálytól egészen a felnőttekig szóló előadásokkal várnak mindenkit. A korszerű, de egyben hagyománytisztelő programjaikról hétfő délután tartott a társulat sajtótájékoztatót a színház új épületében.   2024. május 28. 17:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.