Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Visszatér a zene az utcákra

2020. szeptember 9. 10:41 // Forrás: Veszprém Programiroda
Szeptember második hétvégéjétől péntek délutánonként újra ingyenes szabadtéri koncertek várják a járókelőket Veszprém belvárosában.

Első alkalommal szeptember 11-én pénteken 14.30-kor a Jazzformers ad koncertet Veszprémben a Posta előtti téren az országos TérZene elnevezésű koncertsorozat keretében a Filharmónia Magyarország szervezésében.

A TérZene programot 2019 október 1-én, a Zene Világnapján indította útjára az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága a Nemzeti Komolyzenei Stratégia részeként, azzal a céllal, hogy Magyarország 5000 fő feletti települései rendszeres és ingyenes szabadtéri koncertekben részesülhessenek. A kezdeményezés célja, hogy minél több helyszínen csendüljön fel a klasszikus zene, a köztereken, parkokban legyenek ezek az alkalmak találkozási pontok, értékes, szórakoztató, ingyenes programok az egész család számára.

A Jazzformers kvartett 2015 végén alakult. Akkor egy baráti örömzenélésre trombitálta össze a csapatot Szalkay Dávid. Az együttes tagjai hétpróbás zenészek, akik számos más formációkban is zenéltek már együtt - Folkestra, Half Note City, Time Out Jazz, Dalabai Band - az elmúlt években. Az előadás olyan jól sikerült, hogy azóta egy formációt alkotva szórakoztatják az igényes és érthető jazz rajongóit a műfaj széles skáláján.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.