2020. szeptember 19. // Vilhelmina névnap

„VESZPRÉM MJV KLÍMASTRATÉGIA KIDOLGOZÁSA ÉS KLÍMATUDATOSSÁGOT ERŐSÍTŐ SZEMLÉLETFORMÁLÓ PROGRAMOK MEGVALÓSÍTÁSA” KEHOP-1-2-1-2019-00247

2020. szeptember 14. 12:11
VKSZ Zrt.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata 19.985.000 Ft vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert el klímastratégia kidolgozására, valamint a klímatudatosságot erősítő szemléletformáló programok megvalósítására, amely projekt a VKSZ Zrt. aktív közreműködésével valósul meg.

A projekt időtartama alatt a megvalósítók Veszprém Megyei Jogú Város klímastratégiájával összhangban interaktív, tematikus szemléletformáló programokat szerveznek és bonyolítanak le.

A programsorozat érinti a fenntarthatóság szempontjából kiemelt területeket olyan akciók keretein belül, amelyek valamennyi korosztály számára választható alternatívákat kínálnak egy környezettudatosabb életszemlélet és életvitel kialakításában. A rendezvények között szerepel a zöldhulladék-gazdálkodás jegyében házi komposztálást népszerűsítő programsorozat, valamint ugyanezen céllal életre hívott információs táblakampány, amelynek keretein belül edukatív célú, figyelemfelkeltő táblák kerülnek kihelyezésre a veszprémi kertészetek bevonásával. A megvalósítók klímavédelmi ismeretterjesztő kiadványt indítanak útjára az alternatív zöldgazdálkodás jó gyakorlatait, külföldi példáit bemutatva, valamint a VKSZ Zrt. Haszkovó utcai ügyfélszolgálatán házi komposztálást demonstráló magas ágyás létesítésére is sor kerül.

 A programsorozatu nyitányaként 2020. szeptember 18-án a Kálvin János Parkban „Vadvirágos Piknik” címmel a klímatudatosságot és a zöldfelületi gyepgazdálkodást fókuszba helyező nagyszabású rendezvény kerül megszervezésre, amelyre szeretettel várunk mindenkit, aki szeretne elindulni egy környezettudatosabb életvitel irányába, de kevés információval bír ahhoz, hogy megtegye a kezdő lépéseket. Hisszük, hogy a hulladékok sorsát elsősorban mi magunk határozzuk meg, tegyünk együtt felelősen a jövőért.

vehir.hu
Domján Attila
2020. szeptember 19. // Vilhelmina névnap