Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Elhalasztották a Szeged-PSG BL-mérkőzést

2020. szeptember 15. 12:02 // Forrás: MTI
Elhalasztották a MOL-Pick Szeged - Paris Saint-Germain mérkőzést, amelyet csütörtökön játszottak volna a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.

Az európai szövetség (EHF) honlapjának keddi híradása szerint a szegediek egyik játékosa megfertőződött a koronavírussal. Az esetről a klub hétfőn tájékoztatta az EHF-et, amely elrendelte a csütörtöki mérkőzés elhalasztását, mivel az egész csapatnak hatósági karanténba kellett vonulnia.    

"Nem volt más választásunk, mint elhalasztani a mérkőzést, de mi is és a klubok is felkészültek erre a helyzetre" - mondta az M1 aktuális csatornának Martin Hausleitner, az EHF főtitkára. Hozzátette, pont az ilyen esetek miatt hagytak néhány szabad időpontot a versenynaptárban, és biztosak abban, a klubok tudnak megoldást találni a helyzetre.

"Egyelőre várjuk, a szegediek mikor léphetnek ismét pályára, mert első az egészség" - jelentette ki Hausleitner.    

A találkozó új időpontját a két klub illetékeseivel együtt jelöli majd ki az EHF.  

Fotó: MTI/Ujvári Sándor (archív)Fotó: MTI/Ujvári Sándor (archív)

Az M4 Sport keddi, Sporthíradó című műsorában Szűcs Ernő Péter klubelnök elmondta, hogy megérkeztek az első tesztek eredményei, amelyek kimutatták, hogy jelenleg nem egy, hanem öt fertőzött játékosuk van. A második tesztelésre csütörtökön kerül sor.

Hozzátette, nem tudják, hogy lejátszhatják-e a PSG elleni meccset a közeljövőben.

"Nem tudjuk, hogy lesz-e annyi emberünk, aki játékra alkalmas, vagy egyáltalán nem fogunk tudni mérkőzést játszani" - fogalmazott.    

A Sportkórház álláspontja szerint a tünetet nem produkáló kézilabdázóknak legalább kettő, legfeljebb négy hetet, a tünetet produkálóknak pedig hat hetet kell kihagyniuk, ennyi ideig edzeniük sem szabad. Éppen ezért Szűcs Ernő Péter jelezte, nem tudja, mikor folytatódhatnak a közös gyakorlások.

Az már biztos, hogy a szegediek a szombatra tervezett, Cegléd elleni bajnoki mérkőzésüket is elhalasztották, a Kielcében sorra kerülő jövő heti BL-meccs sorsa egyelőre bizonytalan.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.