2022. december 2.
//
Melinda névnap

Hirtelen kinőtt a földből egy játszótér

Pár hete Veszprémben a Jutas Vitéz kilátó melletti területen az arra járóknak már feltűnhetett, hogy egyik pillanatról a másikra felépítettek egy játszóteret. Megkerestük a terület fenntartóját, akitől megtudtuk, hogy a játszótérrel még nem értek véget a szabadtéri fejlesztések.

A Jutas Vitéz kilátó környéke kedvelt kirándulóhelye a veszprémieknek, délutánonként sokan járnak sportolni a futópályára, kutyát sétáltatni, de egy baráti találkozáshoz is kiváló helyszín ez a zöldövezet, alig pár percre a várostól.

A Jutas Vitéz kilátó különleges kialakításával korábban mi is foglalkoztunk, most azonban a környék további szórakozási lehetőségekkel bővült.

A kilátó alatt elterülő területen az arra járók már kiszúrhatták, hogy valaki felépített egy komplett játszóteret, hintákkal, csúszdákkal.

Megkerestük a VERGA Zrt-t, aki a terület működtetéséért felel, tőlük pedig az alábbi információkat kaptuk a fejlesztésről:

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. konzorciumi partnerként vesz részt a GINOP-7.1.2-15-2017-00021 kódszámú pályázatban a Magyar Természetjáró Szövetséggel és a Bakonyerdő Zrt.-vel. A "Bakancsos Barangolás a Bakonytól a Balatonig" elnevezésű pályázatban a VERGA Zrt. a működési területén több helyszínen is jelenetős beruházásokat hajt végre, köztük az Aranyos- völgyben is.

Tehát a játszótér egy sikeres pályázat eredménye, amit a VERGA több partnerrel valósít meg, Veszprém pedig az egyik helyszín.

A Jutas Vitéz kilátó melletti területen a pályázat keretében egy új játszótér létesül háromtornyos kalandvárral, homokozóval, mászókás hintaállvánnyal, rugós játékokkal, libikókával, és lengőjáróval. A kerítéssel ellátott játszótér területe kb. 480 m2, ami mellett várhatóan még az idei évben elkészül egy kb. 70 m2 alapterületű fedett pihenőhely is.

A VERGA ezek szerint nem csak a terület karbantartását végzi, hanem további fejlesztésekben is gondolkodik még, a hosszú távú víziójukról így nyilatkoztak portálunknak:

A jelenleg kihasználatlan területen a célunk, hogy a pályázat keretében egy komplex, szabadon látogatható és igénybe vehető közösségi teret alakítsunk ki, melynek érdekében rövidesen, további padok és asztalok kerülnek telepítésre, valamint a későbbiekben egy bográcsozásra és grillezésre alkalmas tűzrakóhely is megépül. Várhatóan a jövő évben földmunkával, bokrok és facsemeték ültetésével zárul a Séd-patak melletti területet érintő projektelem megvalósulása. A pályázati forrásnak köszönhetően egy kellemes kikapcsolódási lehetőséggel bővül a már meglévő és igen népszerű Aranyos- völgyi kirándulóerdő.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Kezdődhet a bemelegítés az újévi fogadalmakhoz, elkészült a Séd-völgyi futókör
Kezdődhet a bemelegítés az újévi fogadalmakhoz, elkészült a Séd-völgyi futókör
Veszprém egyik legszebb természeti környezete eddig is sok futót vonzott, mostantól kezdve viszont kényelmesebb körülmények között mozoghatnak a sportolni vágyók a kedden átadott közel egy kilométeres rekortán pályán.
Közösségi rekreációs programok a Séd-völgyben
Közösségi rekreációs programok a Séd-völgyben
Négy alkalommal rendeznek a Séd-völgyben elkészült új futókörhöz kapcsolódóan közösségi rekreációs programokat november és december hónapokban, helyi általános iskolák és a lakosság bevonásával.
Veszprém lett a legbringásabb megye
Veszprém lett a legbringásabb megye
Véget ért a másfél hónapos küzdelem, ami a 19 megye kerékpárosai között zajlott, végül pedig Veszprém megye bringásai teljesítettek a legjobban. A helyi amatőr sportolók teljesítményének köszönhetően hamarosan egy új fedett kerékpártárolóval gazdagodik Veszprém.
Villámtorna a legkisebbeknek
Villámtorna a legkisebbeknek
A veszprémi kézilabda alapítvány, a DEVM négycsapatos villámtornát rendez 10 éves gyermekeknek szombaton a Tüzér utcai sportcsarnokban. A hazaiakon kívül Várpalota, Alsóörs és Szentkirályszabadja csapata méri össze tudását körmérkőzéses formában.
Körbefutották a lakótelepet
Körbefutották a lakótelepet
Először rendezett futóversenyt a Március 15. utcában az Agóra és a VEDAC szombaton.