2020. október 20.
//
Vendel névnap

Bánhidi Bence: nem tudom, mikor térhetek vissza a pályára

2020. szeptember 17. 17:46
MTI
Bánhidi Bence, a MOL-Pick Szeged válogatott kézilabdázója kijelentette, egyelőre nem tudja, mikor térhet vissza a pályára, mivel koronavírus-fertőzéssel küzd.

"Hétfőn pozitív tesztet produkáltam, és sajnos nem tünetmentes, hanem tünetekkel járó pozitív vagyok" - fogalmazott közösségi oldalán a januári Európa-bajnokság és az előző Bajnokok Ligája-idény álomcsapatába is beválasztott beálló.    

Hozzátette, soha nem gondolta volna, hogy ez a vírus képes egy 130 kilogrammos embert egy nap alatt ledönteni a lábáról.    

Vasárnap még semmi bajom nem volt, hétfő délután viszont már gyengeséggel, fejfájással és köhögéssel küzdöttem, estére belázasodtam, és mindez az elmúlt napokban nem változott. Mától nem érzek ízeket 

- részletezte csütörtökön Bánhidi.

Fotó: MTI/Ujvári Sándor (archív)Fotó: MTI/Ujvári Sándor (archív)

Hangsúlyozta, reményei szerint mihamarabb túl lesz a betegségen, és visszatérhet a pályára, de egyelőre nem látja, erre mikor kerülhet sor, hiszen egyrészt a vírus szövődményekkel járhat, másrészt miután két negatív tesztet produkál, még rengeteg kivizsgáláson kell részt vennie.    

Bánhidi emlékeztetett, hogy sikeres felkészülést tudhatnak maguk mögött, és éppen csütörtökön (ma) kezdődött volna számukra a Bajnokok Ligája csoportköre.    

A MOL-Pick Szeged hétfőn jelentette be, hogy öt játékosa megfertőződött a koronavírussal. Neveket nem közöltek, és az érintettek közül elsőként Bánhidi erősítette meg, hogy ő is a megbetegedettek között van.    

A szegediek első BL-meccsét - a Paris Saint-Germain elleni, hazai találkozót - és a szombatra tervezett, Eger elleni bajnoki találkozót elhalasztották, a további meccseik sorsa egyelőre bizonytalan.

vehir.hu