Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Bajnoki címek és fényes medálok

2020. szeptember 28. 7:10
Szeptember 12-13-án Zalaegerszegen rendezték meg Magyarország 2020. évi rövidtávú tájékozódási futó bajnokságát, amelyen újabb szép veszprémi sikerek születtek.

A sportág egyik legnépszerűbb, közel 1100 főt felvonultató megmérettetésén először egy selejtező futamon vettek részt a nevezők. Landorhegyen, a város lakótelep jellegű, meredekebb emelkedőket is tartalmazó részén kijelölt pályákon a kategóriákból a huszonnégy legjobb időt elérő versenyző kvalifikálta magát a délutáni döntőbe, és nyerte el ezzel a lehetőséget az országos bajnoki címek megszerzésére. (A három legidősebb férfi és női kategória versenyzőinek egyfordulós volt a verseny, ők közvetlenül a döntőben indulhattak.) Erre már Zalaegerszeg belvárosában került sor, a háztömböket kerülgetve, parkokon, átjárókon, lépcsőkön keresztül igazán trükkös útvonalválasztásokat magában foglaló terepen. A verseny idejére a környéken útlezárások biztosították a nagylétszámú futó biztonságát.

Fotó: Bálint MónikaFotó: Bálint Mónika

Másnap a rövidtávú váltóbajnokságot egy újabb, az előzőektől eltérő jellegű, kertvárosi terepen bonyolították le. Három- illetve négyfős csapatok küzdöttek meg egymással hét kategóriában.

A pályakombinációk miatt az átlagosnál jóval több ellenőrző pontot helyeztek el a rendezők egymáshoz közel levő tereptárgyakra (például egy sövény végéhez, a közepéhez, és a túloldalára is), így az optimális útvonalak megválasztása mellett mindenkinek a saját térképén feltüntetett kódszámokra is külön oda kellett figyelnie, egy-egy ellenőrző pont kihagyása, vagy téves pont fogása ugyanis a csapat kiesését okozza

– tudtuk meg Mérő Edittől, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) tájfutó szakosztályának sajtóreferensétől.

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzői nagyszerű eredményeket értek el; egyéniben tíz, csapatban pedig négy éremmel, és további, bajnoki pontszerző helyezésekkel gyarapították a klub hírnevét.

Külön említést érdemel a bajnokok teljesítménye: Mérő Dominika magabiztosan, 1:32 perces előnnyel nyert a 20 éves női korosztályban, ezzel – a középtávú ob után – a rövidtávon sem talált legyőzőre. Molnár Attila a 40 éves férfiak mezőnyében állhatott a dobogó legfelső fokára, majd a váltóversenyen is nyert, Széplaki Erikával és Molnár Zoltánnal csapatban a második aranyérmét is megszerezte a hétvégén. De a legfiatalabb korcsoportban is győztes váltónak örülhettek a veszprémiek: Ódor Laura, Blaskó Benedek, Bálint Gergő és Gaschler Emma csapata valamennyi körben elsőként váltva, meggyőző fölénnyel (közel 4,5 perccel) utasította maga mögé a 14 éves kategória összes többi csapatát.

Eredmények

Rövidtávú egyéni bajnokság, férfiak:
F14A: 4. Blaskó Benedek
F16A: 2. Bálint Ádám és Bálint Gergő holtversenyben
F18A: 4. Bálint Benedek
F35A: 3. Tóth Attila
F40A: 1. Molnár Attila, 3. Molnár Zoltán, 4. Vajda Balázs, 6. Gaschler Gábor
F60A: 5. Domán Gábor
F70A: 6. Korbély Tibor
F80A: 6. Vass Tibor

Rövidtávú egyéni bajnokság, nők:
N14A: 2. Gaschler Emma, 3. Ódor Laura
N16A: 4. Lantai Lilii
N20A: 1. Mérő Dominika
N55A: 6. Kaszásné Boa Ágnes
N65A: 2. Wieder Ilona
N70A: 2. Komár Béláné

Váltóbajnokság:
V14: 1. Ódor Laura, Blaskó Benedek, Bálint Gergő, Gaschler Emma; 10. Molnár Boglárka, Kovács Jeromos, Nagy Bence, Barát Jázmin
V18: 3. Lantai Lili, Bálint Benendek, Bálint Ádám, Lantai Boróka; 8. Szalontai Sára, Kovács Márk, Barát Miklós, Engi Lilien
V105: 1. Molnár Attila, Széplaki Erika, Molnár Zoltán; 3. Vajda Balázs, Gaschler-Gyeviki Nóra, Tóth Attila
V165: 5. Domán Gábor, Németh Zsoltné, Prill László
V135: 7. Gaschler Gábor, Lendvai Kati, Bálint Bence

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.