Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Máthé Dominik négy góllal mutatkozott be a BL-ben

2020. szeptember 18. 8:58 // Forrás: MTI
A válogatott Máthé Dominik négy góllal mutatkozott be a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a norvég Elverum HB színeiben.

A Balatonfüredről igazolt jobbátlövő öt lövésből szerzett négy gólt csütörtök este az FC Porto otthonában 30-28-ra megnyert csoportmérkőzésen. Máthé dolgát nehezítette, hogy az első félidő közepén már másodszor kapott kétperces kiállítást.   

A norvég bajnokcsapat kétszeres olimpiai, háromszoros világ- és háromszoros Európa-bajnok jobbszélsője, a francia Luc Abalo háromszor volt eredményes. A mezőny legjobbja a balszélső Alexander Christoffersen Blonz volt, aki 13 kísérletből tíz gólt dobott.    

A szünetben még a házigazda portugálok vezettek négy találattal, ám az Elverum a második félidőben egy 13-3-as sorozattal eldöntötte a találkozót.

Máthé Dominik (23-as mezben) négy góllal debütált a BL-ban - Fotó: Elverum Handball FacebookMáthé Dominik (23-as mezben) négy góllal debütált a BL-ban - Fotó: Elverum Handball Facebook

Az európai szövetség (EHF) honlapján péntek reggelre úgy módosítottak a meccs statisztikai lapján, hogy a magyar játékos neve mellett immár öt gól szerepelt.

"Négyet lőttem, ha többet írtak, annál jobb" - nyilatkozta az MTI-nek Máthé.

Hozzátette, nem tartja jogosnak a két kiállítását, és mivel nem volt sárga lapja, nem érti, miért büntették rögtön két perccel a játékvezetők.

"Utána egy kicsit feszült voltam, de a csapattársaim segítettek, bíztattak, és a második félidőben ez meghozta a gyümölcsét" - mesélte.

A 21 éves kézilabdázó közölte, a csapatmunkának köszönhető, hogy a második félidőben látványos fordítást produkáltak, illetve annak, hogy fizikálisan felülmúlták a Porto csapatát.

"Az ő edzőjük nem találta a kedvező felállást, nagyon sokat cserélt, és ezt mi ki tudtuk használni" - magyarázta, hozzátéve, hogy sok gyors gólt lőttek, és hatékonyak voltak a helyzetek kialakításában.

Kifejtette még, hogy nagyon sokat játszottak emberelőnyben, amiből szintén sok gólt tudtak lőni, ráadásul a kapusuk is nagyban hozzájárult a sikerhez, a másik oldalon viszont elmaradtak a bravúrok.

"Luc Abalo nem a megszokott helyen védekezett, balkezesként balátlövőben, nagyon nagyot dolgozott, az öt-egyes felállásban pedig ő volt elöl" - nyilatkozta a magyar jobbátlövő.

Az Elverum négy mérkőzés után négy győzelemmel vezeti a norvég élvonal tabelláját, Máthé eddig 15 gólt szerzett.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.