2022. január 19.
//
Sára névnap

Fusson 3 kilométert Veszprém utcáin! – K&H olimpiai futónapok

2008. május 17. 19:27
A K&H olimpiai futónapok idei ötödik, egyben utolsó állomása 2008-ban Veszprém, ahol tavaly 1200 ember állt rajthoz, hogy teljesítse a távot. Az idei, immár 3. K&H olimpiai futónap már nem csak a futókat várja, hiszen a 3 kilométeres távot gyalogolva is lehet teljesíteni, így a futni nem szeretők is kihasználhatják az alkalmat, hogy sétáljanak Veszprém legszebb részein! Az eseménynek idén is az Óváros tér ad otthont, ahol a résztvevőket a futáson és a gyalogláson kívül kerékpáros freestyle show várja, a gyermekek pedig részt vehetnek a BringaSuli elnevezésű kerékpáros ügyességi próbán is. A téren összegyűlt emberek a start előtt  megformázzák majd az olimpiai öt karikát, a mezőny pedig 11 órakor vág majd neki a 3 kilométer teljesítésének.

Bővebb információ: www.futanet.hu

Füssy Angéla

További cikkek

Újjáélednek a borklubok Veszprémben
Újjáélednek a borklubok Veszprémben
Csütörtökön újjáéled a veszprémi borklubok egyedi hangulatos világa. A nemrég megnyílt Wine & Vinyl ekkor indítja útjára rendezvénysorozatát, ahol kétheti rendszerességgel lát vendégül hazai borászokat, akik kínálnak, kóstolnak, történeteket mesélnek, mindezt laza, kötetlen hangulatban. A borklub szellemiségének felélesztéséről, a veszprémiek kedvenceiről és a hazai borászokról is beszélgettünk Zsandár Tamással, a Wine & Vinyl tulajdonosával.
A középutas költő születésnapja
A középutas költő születésnapja
Rövid műsorral emlékeztek Endrődi Sándorra születésének 172. évfordulóján a költő jeruzsálemhegyi szobránál hétfőn.
Négy évtized alkotásai
Négy évtized alkotásai
Szombaton nyílt meg és február 19-ig látogatható Matzon Ákos Dekádok című kiállítása a Csikász galériában.
Lelki hullámvasútra ültet fel Az unoka című film
Lelki hullámvasútra ültet fel Az unoka című film
Deák Kristóf, Oscar-díjas rendező elsősorban élményt szeretne adni filmjeivel és a mozinézőre bízza annak eldöntését, hogy milyen következtetéseket von le egy-egy alkotása után. Az unoka című új filmjében egy nagyon is aktuális témát dolgoz fel, a nézőket pedig lelki hullámvasútra ülteti a bűnügyi thrillerben. Deák Kristóf beszélt új filmjéről, rendezői megoldásairól és veszprémi emlékeiről is.
A csatárhegyi kápolnában állítólag a Szent Kereszt egy darabját is őrizték egykor
A csatárhegyi kápolnában állítólag a Szent Kereszt egy darabját is őrizték egykor
A csatárhegyi kis kápolna története számos érdekességet rejt magában.