2022. augusztus 15.
//
Mária névnap

Fusson 3 kilométert Veszprém utcáin! – K&H olimpiai futónapok

2008. május 17. 20:27
A K&H olimpiai futónapok idei ötödik, egyben utolsó állomása 2008-ban Veszprém, ahol tavaly 1200 ember állt rajthoz, hogy teljesítse a távot. Az idei, immár 3. K&H olimpiai futónap már nem csak a futókat várja, hiszen a 3 kilométeres távot gyalogolva is lehet teljesíteni, így a futni nem szeretők is kihasználhatják az alkalmat, hogy sétáljanak Veszprém legszebb részein! Az eseménynek idén is az Óváros tér ad otthont, ahol a résztvevőket a futáson és a gyalogláson kívül kerékpáros freestyle show várja, a gyermekek pedig részt vehetnek a BringaSuli elnevezésű kerékpáros ügyességi próbán is. A téren összegyűlt emberek a start előtt  megformázzák majd az olimpiai öt karikát, a mezőny pedig 11 órakor vág majd neki a 3 kilométer teljesítésének.

Bővebb információ: www.futanet.hu

Füssy Angéla

További cikkek

A hattyú álma
A hattyú álma
Tütübe és balett cipőbe bújt kislány táncol a Rózsa iskola jubileumán, mestere a takarásban figyeli őt. A kislány egyike annak a több mint nyolcvan tanítványnak, akik egyre biztosabban lépdelhetnek álmaik felé, miszerint a tánc, a balett az életük részévé válik, hobbi vagy akár profi szinten. Mert a tehetség egy dolog, kell azonban hely is, ahol ki tud bontakozni. Viktoria Podolskaya balettmester szenvedéllyel végzett munkájának köszönhetően Veszprém egyre inkább felkerül a balett térképére.
Rájátszás, Szabó Balázs Bandája, Analog Balaton, dödölle és grillázs - augusztusban ismét Margófeszt
Rájátszás, Szabó Balázs Bandája, Analog Balaton, dödölle és grillázs - augusztusban ismét Margófeszt
2022. augusztus 11-13. között második alkalommal várja a látogatókat Zala megye egyik legapróbb településén a régió legszínesebb kulturális fesztiválja, a Margófeszt: a Balatontól negyedórára, az alig 300 lakosú Szentgyörgyvár Kultúrházában, templomkertjében és nagyszínpadain irodalmi és színházi programokkal, koncertekkel, slam poetryvel, kiállításokkal, és filmvetítésekkel várják az érdeklődőket.
Egy napra ismét kinyitnak Veszprém legbarátságosabb kávézói
Egy napra ismét kinyitnak Veszprém legbarátságosabb kávézói
Augusztus 13-án hatodik alkalommal tárják ki kapuikat a kertkávézók a Jeruzsálemhegyen, ezúttal zenei, irodalmi és spirituális programokat is kínálva.
Amatőr és tapasztalt fotósok mérték össze tudásukat
Amatőr és tapasztalt fotósok mérték össze tudásukat
Szombat délután zajlott a IV. Budapesti Fotósviadal díjátadója a Pannon Egyetem N épületében. Az eseményen kihirdették a 2023-as év programjait is.
A nyolcvanas években a nyár is jobb volt?
A nyolcvanas években a nyár is jobb volt?
Dübörög a nyolcvanas évek iránti nosztalgia, ami így nyáron mintha még inkább szembetűnő lenne. Visszavágyjuk a régi idők szabadságát, éppen ezért a Fortepan archívumának segítségével megnéztük, milyenek is voltak a nyarak cirka negyven évvel ezelőtt.