Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lerakták a veszprémi tornacsarnok alapkövét

2020. szeptember 28. 7:10
A lólengésben olimpiai bajnoki címet szerző, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián örömét fejezte ki a veszprémi tornacsarnok péntek délelőtti alapkőletételén, ahol egy élsportolóhoz méltóan a gyermekekről sem feledkezett meg.

Augusztus végén portálunk már beszámolt róla, hogy Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokának, az új veszprémi tornász gyakorlónak az alapját már szorgosan ássák a markolók, a Városi Stadion XXI. századi körülményeket képviselő beruházássorozatának részeként. 

Kapcsolódó cikk
Zúg a markoló, készül a tornacsarnok
A Veszprémi Torna Club (VTC) új, európai viszonylatban is kimagasló tornacsarnokának munkálatai megkezdődtek, hamarosan az alapkövet is lerakják a Városi Stadionban.

A centrum előre gyártott vasbeton vázszerkezettel épül. A háromszintes épület 1300 négyzetméter alapterületű lesz, melyből a földszint 1061, az első emeleti terek 192, a harmadik, gépészeti szint helyiségei pedig 66 négyzetmétert fognak kitenni. A földszinten közel 1000 négyzetméteres gyakorlótér kerül megvalósításra, az emeleten irodák, társasági helyiségek, öltözők és a vizesblokkok lesznek. 

Pénteken már az alapkőletétel is megtörtént, amelynek keretében a jelenlévők egy időkapszulát is elhelyeztek.

A térség országgyűlési képviselője, Ovádi Péter (Fidesz-KDNP) emlékeztetett, a magyar kormány a megyei jogú városok legnagyobb fejlesztési programját 2015-ben indította el, nem sokkal később pedig Porga Gyula polgármester együttműködési szerződést is kötött Orbán Viktor miniszterelnökkel a Veszprémet érintő fejlesztésekre vonatkozóan, melyek városunk sportos mivoltját is kívánták erősíteni.

A Modern Városok Program keretében immár több mint ezermilliárd forintot biztosított az állam városfejlesztésekre. Fontos, hogy az adott infrastrukturális beruházások minden esetben illeszkednek a helyi igényekhez: így születhet meg Veszprémben az uszoda mellett rövidesen a tornacsarnok is. 

Veszprém polgármestere, Porga Gyula (Fidesz-KDNP) felidézte, anno az említett megállapodás megkötését megelőzően egyértelmű volt városunk vezetőinek számára, hogy a sportlétesítmények állapotát tekintve komoly lemaradásunk van az országos viszonylathoz képest. A beruházásokkal ezt kívánták orvosolni.

Büszkék vagyunk rá, hogy Veszprémben kiemelt szerepet tölt be a sport. Ehhez azonban nem a hetvenes éveket idéző, hanem minőségi infrastruktúra dukál. Ezért döntöttünk úgy, hogy olyan beruházásokat léptetünk életbe, amelyekkel egyszerre szolgálhatjuk ki a gyermek, az élsport és a szabadidősportra vonatkozó lehetőségeket. Régi álmok válhatnak valóra hamarosan!

A 2012-es londoni olimpián bajnoki címet szerző Berki Krisztián köszönetét fejezte ki a Magyar Torna Szövetség irányába, hogy támogatásával a vidéki gyermekek sportolási lehetőségeit is elősegítik.

Jó érzéssel tölt el, hogy a szövetség a vidéki bázisokat is segíti, ehhez természetesen elengedhetetlen a helyi önkormányzatok megfelelő hozzáállása, támogatása is. Veszprémben már évek óta erről álmodtak a tornászok. Remélem, hogy a jövő évi átadás pillanatában is itt lehetek a gyermekekkel.

Akikről a háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok a sajtótájékoztatót követően sem feledkezett meg: egyesével válaszolt a VTC feltörekvő tornászainak kérdéseire, akik csillogó szemekkel fogadták a tanácsokat.

Simon Dani
Kovács Bálint
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. ma 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. tegnap 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. ma 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  tegnap 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.