2020. október 29.
//
Nárcisz névnap

Széles Ákos úgy érzi, hazatért Lipcsébe

2020. szeptember 25. 19:29
MTI
A német élvonalban szereplő SC DHfK Leipzig nyáron igazolt magyar kézilabdázója, Széles Ákos úgy érzi, hazatért Lipcsébe.

"Én ide kvázi hazajöttem, hiszen már játszottam itt. Az a nagy nyomás, amit az új környezet jelent, nincs rajtam" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornán az irányítóként, illetve bal- és jobbátlövőként is bevethető Széles, aki októberben ünnepli majd huszadik születésnapját.   

A játékos korábban másfél évig élt Lipcsében, ahova nemcsak a minőségi kézilabda-utánpótlás miatt, hanem tanulmányi okokból is költözött. Tavaly átmenetileg hazatért, majd idén nyáron, immár profi szerződéssel ismét az SC DHfK Leipzig játékosa lett.

"Nagyon jól beilleszkedtem, az izgalmakon túlestem, hiszen ifjúsági koromban már játszottam itt. Úgy tértem vissza, hogy mindenkit ismertem a felnőtt csapatban" - mondta.    

Hozzátette, a koronavírus-járvány miatt élete eddigi leghosszabb alapozása áll mögötte, amelyet márciusban kezdett, és már nagyon kíváncsian várja, a jövő héten, a Bundesliga első fordulójában megmutatkozik-e az elmúlt öt hónap munkája.

"Amikor Magyarországon azt mondjuk, csapat, akkor arra gondolunk, hogy egyszerre csinálunk mindent, ugyanazt csináljuk, és ugyanaz a póló van rajtunk. Az a benyomásom, ha itt azt mondjuk, csapat, akkor arra gondolunk, hogy mi egy célért küzdünk" - beszélt a magyar és a német kézilabda közötti legnagyobb különbségről.    

Széles közölte, csapatuk célja a legjobb hat-hét közé kerülés a bajnokságban, ő pedig azt szeretné, ha minél többet játszhatna a Bundesligában.    

Hangsúlyozta, az edzéseken is a lehető legjobbat akarja kihozni magából, mert minden alkalommal meg kell küzdenie a saját posztján lévő csapattársaival.

vehir.hu

További cikkek

Női kézilabda Eb: a rajt előtt a svédekkel játszanak a magyarok
Női kézilabda Eb: a rajt előtt a svédekkel játszanak a magyarok
A decemberi női kézilabda Európa-bajnokság rajtja előtt Svédország csapatával játszik két felkészülési mérkőzést a magyar válogatott.
Óriási csatában szerzett pontot Kielben a Veszprém
Óriási csatában szerzett pontot Kielben a Veszprém
Hatalmas küzdelemben őrizte meg veretlenségét a Telekom Veszprém kézilabdacsapata, amely gólzáporos első játékrészt követően, a hajrában négygólos hátrányból felállva egyenlített a német rekordbajnok THW Kiel vendégeként a Bajnokok Ligája szerdai szuperrangadóján.
Gulyás István keretet hirdetett az Eurokupa-mérkőzésre
Gulyás István keretet hirdetett az Eurokupa-mérkőzésre
Gulyás István szövetségi kapitány kihirdette a magyar férfi válogatott szűkített keretét a spanyolok és a horvátok elleni Eurokupa-mérkőzésekre.
Női kézilabda Eb: Dánia önállóan is megrendezné a tornát
Női kézilabda Eb: Dánia önállóan is megrendezné a tornát
A társházigazda Norvégia visszalépése esetén Dánia önállóan is megrendezné a decemberi női kézilabda Európa-bajnokságot.
Férfi kézilabda-vb: szigorú óvintézkedések mellett rendezik a tornát
Férfi kézilabda-vb: szigorú óvintézkedések mellett rendezik a tornát
A koronavírus-járvány miatt szigorú óvintézkedések mellett rendezik meg januárban a férfi kézilabda-világbajnokságot Egyiptomban.