Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tájfutás éjjel-nappal

2020. október 1. 17:41
Kiváló eredményekkel gazdagodtak a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói az országos egyesületi váltóbajnokságon és az éjszakai országos bajnokságon.

Szeptember 26-án az Alföldön, Bodoglár térségében rendezték meg a tájékozódási futók idei bajnokságsorozatának harmadik állomását, az országos egyesületi váltóbajnokságot és az éjszakai országos bajnokságot.

A szél által formált homokbuckás terep alacsonyabb dombjai ugyan gyorsabb haladást tettek volna lehetővé, de a tájékozódás jóval több körültekintést igényelt a versenyzőktől az erdőfoltok, ligetek, bozótosok és nyílt területek labirintusában. A mezőnyök eléggé szét is szóródtak, és jelentős időkülönbségek alakultak ki a csapatok között

– mondta el portálunknak Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) tájfutó szakosztályának sajtóreferense.

A VHSE dobogó váltócsapatai - Fotó: Németh ZsoltnéA VHSE dobogó váltócsapatai - Fotó: Németh Zsoltné

A megmérettetésen két remek helyezést értek el a Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói. A nők között másodikként ért célba az Ódor Laura, Gaschler Emma, Lantai Lili, Lantai Boróka és Mérő Dominika alkotta ötfős váltó. A szenior férfiaknál pedig bajnokcsapatot ünnepelhettek a veszprémiek: Vajda Balázs, Gaschler Gábor, Molnár Zoltán és Molnár Attila csapata magabiztos győzelmet aratott. A VHSE további dobogós, valamint bajnoki pontokat érő helyeket is szerzett.

Eredmények:

Női A: 2. Ódor Laura, Gaschler Emma, Lantai Lili, Lantai Boróka, Mérő Dominika
Férfi A: 5. Blaskó Benedek, Bálint Gergő, Kovács Márk, Bálint Ádám, Bálint Benedek; 10. Kovács Jeromos, Gaschler Máté, Barát Miklós, Berzsenyi Bence, Tokai-Kiss Bálint
F170A: 1. Vajda Balázs, Gaschler Gábor, Molnár Zoltán, Molnár Attila
N150A: 5.  Makai Anna, Gaschler-Gyeviki Nóra, Németh Zsoltné
N180A: 4. Komár Béláné, Wieder Ilona, Lendvai Katalin

Aznap, és azonos terepen került sor az éjszakai országos bajnokságra is, csak már sötétedést követően, fejlámpák fényénél kellett elindulniuk a versenyzőknek a térképükön bejelölt ellenőrző pontok felkutatására, ami – a speciális terepen való tájékozódás bonyolultságához mérten – még nagyobb kihívást jelentett, mint délelőtt.

Mérő Dominika is nehéznek találta a feladatot, de a kisebb tájékozódási hibák ellenére a legjobb idővel teljesítette a pályát, így megszerezte élete első éjszakai ob-aranyérmét a 20 éves női korosztályban.

Eredmények:

F16A: 4. Bálint Ádám
F18A: 6. Kovács Márk
F40A: 2. Molnár Attila, 5. Molnár Zoltán
F60A: 4. Domán Gábor
N20A: 1. Mérő Dominika
N50A: 3. Németh Zsoltné
N70A: 1. Komár Béláné

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.