2021. március 8.
//
Zoltán névnap

Tizenkét bajnoki címet szereztek a veszprémi szumósok

2020. október 1. 17:07
Szigetszentmiklóson rendezték meg a szumó országos bajnokságot és Eb-válogatóversenyt, valamint az U12-es korosztály felkészülési versenyét. A Centrum SE húsz fős csapata huszonöt érmet szerzett.

Az Európa-bajnokság válogató versenyére – egészségügyi okokból – csak három sportolóval tudott nevezni a veszprémi csapat, azonban ők a lehető legjobban teljesítettek. Ugyanis Jámbor Kristóf, Albert Attila és Barnóczki Boldizsár is az első helyen végzett, így mindhármuk bebiztosította a helyét az Eb-re utazó csapatban. Külön kiemelendő, hogy mindhárman egy korosztállyal idősebb kategóriában szereztek indulási jogot.

Az országos bajnokságon is remek veszprémi eredmények születtek: nyolc arany-, öt ezüst- és három bronzérem került a sportolók nyakába. Első helyezést és ezzel országos bajnoki címet szerzett: Katona Martin, Takó Levente, Szűcs Botond, Tóth Krisztián, Pap Edvina, Márkus Roland, Jámbor Kristóf és Kék Milán. Második helyen végzett: Sulyok Ágoston, Nagy Dominik, Bóta Bálint, Albert Attila és Barnóczki Boldizsár. Harmadik lett: Szűcs Balázs, Szalay Adrián és Gáspár Bence.

Kiválóan teljesített a veszprémi csapat - Fotó: Centrum SEKiválóan teljesített a veszprémi csapat - Fotó: Centrum SE

Az U12-es korosztály felkészülési versenyén is szép eredményeket értek el a fiatalok. Aranyérmet harcolt ki magának Gáspár Bence, ezüstérmet vehetett át Sulyok Csanád, Szalay Adrián, Jámbor Levente, Pap Edvin és Csejtei Krisztofer pedig bronzérmet kapott.

Összesítve huszonöt érmet szerzett a Centrum SE, amelyből tizenkét bajnoki cím, nyolc második helyezés és öt harmadik helyezés. A csapat eredményével elégedett a szakmai stáb, és az egyéni teljesítmények is javulást mutattak.

vehir.hu

További cikkek

Bizonyítottak a veszprémi harcosok
Bizonyítottak a veszprémi harcosok
A veszprémi Weapon Group SE harcosai remek eredményeket értek el a fővárosban a hétvégén rendezett K1 amatőr országos bajnokságon.
Parádésan bunyóztak a Dobos-tanítványok
Parádésan bunyóztak a Dobos-tanítványok
A fővárosban múlt hétvégén rendezett K1 magyar bajnokságról a veszprémi Weapon Group SC fiatal harcosai egytől egyig éremmel a nyakukban tértek haza.
Mestereket avattak Veszprémben
Mestereket avattak Veszprémben
Kerekes Balázs, Meilinger László, Tőkés Renáta, Gyömörei Gyula és Kurdi Panna veszprémi tékvandósok különleges dan mestervizsgán vettek részt öt a hétvégén.
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Kun Marcell többször is padlóra küldte ellenfelét a fővárosi BSK Crossfightban rendezett küzdősport-gálaesten, amelyen végül még az első menetben TKO-győzelmet aratott Dobos Gergely tanítványa.
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.