2021. április 15.
//
Tas, Anasztázia névnap

Mestereket avattak Veszprémben

2020. október 8. 19:52
Kerekes Balázs, Meilinger László, Tőkés Renáta, Gyömörei Gyula és Kurdi Panna veszprémi tékvandósok különleges dan mestervizsgán vettek részt öt a hétvégén.

Öt kiváló veszprémi tékvandós – Kerekes Balázs, Meilinger László, Tőkés Renáta, Gyömörei Gyula és Kurdi Panna – is mestervizsgára készült az idei évben. Eredetileg márciusra tűzték ki a próbatételt, melyet azonban a vírushelyzet miatt egy héttel korábban törölni kellett. A sportolók kedvét, motivációját azonban ez cseppet sem szegte, a bizonytalan helyzetben is tovább folytatták felkészülésüket.

Bár még szeptember végén is bizonytalan volt a rendezés, október 3-án végül Harmat László nagymester (9. dan) elé léphettek a vizsgázók. Különleges körülmények között került sor a megmérettetésre: szabadtéren, maszkban, szigorúan betartva az előírt távolságokat. Kivételt jelentett az önvédelmi részt, ahol mindenki a saját edzőtársával lépett a pást helyett a betonra.

hibátlan gyakorlati és elméleti vizsgát tettek a veszprémi sportemberekhibátlan gyakorlati és elméleti vizsgát tettek a veszprémi sportemberek

Az öt veszprémi tékvandós végül hibátlan gyakorlati és elméleti vizsgát tett, büszkén és a várakozástól lelkiekben is megerősödve vehették át okleveleiket. 

A kiérdemelt fokozatok: Kerekes Balázs, a Veszprémi Taekwon-do Klub vezetőedzője 5. dan; Meilinger László, a gyermek és ifjúsági edzések egyik edzője szintén 5. dan; Tőkés Renáta, a Magyar ITF Taekwon-do Szövetség Sajtó és Propaganda Bizottságának elnöke 3. dan; Gyömörei Gyula 1. dan és Kurdi Panna 1. dan.

vehir.hu

További cikkek

Bizonyítottak a veszprémi harcosok
Bizonyítottak a veszprémi harcosok
A veszprémi Weapon Group SE harcosai remek eredményeket értek el a fővárosban a hétvégén rendezett K1 amatőr országos bajnokságon.
Parádésan bunyóztak a Dobos-tanítványok
Parádésan bunyóztak a Dobos-tanítványok
A fővárosban múlt hétvégén rendezett K1 magyar bajnokságról a veszprémi Weapon Group SC fiatal harcosai egytől egyig éremmel a nyakukban tértek haza.
Tizenkét bajnoki címet szereztek a veszprémi szumósok
Tizenkét bajnoki címet szereztek a veszprémi szumósok
Szigetszentmiklóson rendezték meg a szumó országos bajnokságot és Eb-válogatóversenyt, valamint az U12-es korosztály felkészülési versenyét. A Centrum SE húsz fős csapata huszonöt érmet szerzett.
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Gálameccset nyert a veszprémi bunyós
Kun Marcell többször is padlóra küldte ellenfelét a fővárosi BSK Crossfightban rendezett küzdősport-gálaesten, amelyen végül még az első menetben TKO-győzelmet aratott Dobos Gergely tanítványa.
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
Veszprémi tehetséget támogat a MOL Alapítvány
A Veszprémi Kempo SE tizennégy éves reménységét, Czuppon-Horváth Lilit beválasztották a MOL Alapítvány 2020-as Tehetségtámogató Programjába. Békési Gergely tanítványa rászolgált a támogatásra, hiszen a belföldi bajnoki címek mellett alapembere lett a magyar válogatottnak is. A nemzetközi sikereinek köszönhetően pedig az Európai Fekete Öves Tanács hazánk legjobb ifjúsági lány versenyzőjének választotta a tavalyi évben.