2022. január 24.
//
Timót névnap

Óvodát, orvosi rendelőt és temetőt újítottak meg Olaszfaluban

2020. október 21. 3:00
A Magyar Falu Program keretében három helyszínen végeztek fejlesztéseket.

Olaszfalu összesen 13 millió forint kormányzati támogatást kapott legutóbb a Magyar Falu Program keretében. A bakonyi község három helyszínen, négy nyertes pályázat során hajtott végre beruházásokat 2020-ban.

Az orvosi rendelőben 1 millió forintért cserélték le a 22 éves gázkazánt és adományoztak 2 millió forintnyi orvosi eszközt a háziorvos részére. Az óvoda több mint 40 éves kerítését és udvarát 5 millió forintból építették újjá, az Olaszfalui Római Katolikus Plébánia 5 millió forint támogatást kapott, melyből urnafalat építettek és a ravatalozó környékét térkövezték.

-  A falu életében nagy előrelépést és segítséget jelent a Magyar Falu Program, hisz önerőből ezeket a fejlesztéseket nem tudtuk volna megvalósítani- nyilatkozta portálunknak a pénteki projektátadókon a beruházásokkal kapcsolatban Boriszné Hanich Edit polgármester. Mint mondta, a most lezárult projektelemek mellett további fejlesztések várhatók Olaszfaluban, hisz a Magyar Falu Program keretében a Major utca felújítására is nyertek pénzt, illetve a csapadékvíz-elvezetés tervezése is folyamatban van a Településfejlesztési Operatív Programban. Olaszfalu 2019-ben a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton szerzett sikerrel 15 millió forintos támogatást járdafelújításra.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Boriszné Hanich Edit polgármester és dr. Kovács Hajnalka háziorvos 2020. október 16-án Olaszfaluban.Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Boriszné Hanich Edit polgármester és dr. Kovács Hajnalka háziorvos 2020. október 16-án Olaszfaluban.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Magyar Falu Program projektátadóján gratulált a közösségnek, majd úgy fogalmazott: Olaszfaluban mindig történik valami, hisz az itteni polgármester mindig tudja mire van szüksége a helyi lakosoknak és sikeresen megtalálja annak módját, hogy a pályázatok által is fejlessze a települést.

Olaszfalu első urnafalát Dékány Sixtus szentelte meg és avatta fel.Olaszfalu első urnafalát Dékány Sixtus szentelte meg és avatta fel.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Traktorral gazdagodott, kultúrházat újított fel Hajmáskér
Traktorral gazdagodott, kultúrházat újított fel Hajmáskér
A művelődési ház felújítását és traktorbeszerzést finanszírozott a Magyar Falu Programban elnyert támogatásból Hajmáskér önkormányzata.
Kisbusz segíti a kutató-mentők munkáját
Kisbusz segíti a kutató-mentők munkáját
A Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat sikeresen pályázott gépjárműbeszerzésre a Magyar Falu Program keretében.
Több mint 2 milliárd forint támogatás érkezett eddig a térségbeli településekhez a Magyar Falu Programon keresztül
Több mint 2 milliárd forint támogatás érkezett eddig a térségbeli településekhez a Magyar Falu Programon keresztül
Indulása óta eddig 150 nyertes pályázaton több mint 2 milliárd forintból fejlődtek a választókörzet települései – mondta Ovádi Péter parlamenti képviselő csütörtök reggel Városlődön.
Gyopáros: már pályázhatók a Magyar falu program ez évi forrásai
Gyopáros: már pályázhatók a Magyar falu program ez évi forrásai
Az ötezer lakosnál alacsonyabb lélekszámú települések már hétfőtől pályázhatnak a Magyar falu programban meghirdetett támogatásokra - jelentette be a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
Tájház épül Tésen
Tájház épül Tésen
Egy tési egyesület a Magyar Falu Programnak köszönhetően jutott ingatlanhoz, amelyből egyszer a Bakony jellegzetességeit bemutató tájház lesz.