Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
2°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
2°C

Óvodát, orvosi rendelőt és temetőt újítottak meg Olaszfaluban

2020. október 21. 4:00
A Magyar Falu Program keretében három helyszínen végeztek fejlesztéseket.

Olaszfalu összesen 13 millió forint kormányzati támogatást kapott legutóbb a Magyar Falu Program keretében. A bakonyi község három helyszínen, négy nyertes pályázat során hajtott végre beruházásokat 2020-ban.

Az orvosi rendelőben 1 millió forintért cserélték le a 22 éves gázkazánt és adományoztak 2 millió forintnyi orvosi eszközt a háziorvos részére. Az óvoda több mint 40 éves kerítését és udvarát 5 millió forintból építették újjá, az Olaszfalui Római Katolikus Plébánia 5 millió forint támogatást kapott, melyből urnafalat építettek és a ravatalozó környékét térkövezték.

-  A falu életében nagy előrelépést és segítséget jelent a Magyar Falu Program, hisz önerőből ezeket a fejlesztéseket nem tudtuk volna megvalósítani- nyilatkozta portálunknak a pénteki projektátadókon a beruházásokkal kapcsolatban Boriszné Hanich Edit polgármester. Mint mondta, a most lezárult projektelemek mellett további fejlesztések várhatók Olaszfaluban, hisz a Magyar Falu Program keretében a Major utca felújítására is nyertek pénzt, illetve a csapadékvíz-elvezetés tervezése is folyamatban van a Településfejlesztési Operatív Programban. Olaszfalu 2019-ben a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton szerzett sikerrel 15 millió forintos támogatást járdafelújításra.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Boriszné Hanich Edit polgármester és dr. Kovács Hajnalka háziorvos 2020. október 16-án Olaszfaluban.Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Boriszné Hanich Edit polgármester és dr. Kovács Hajnalka háziorvos 2020. október 16-án Olaszfaluban.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Magyar Falu Program projektátadóján gratulált a közösségnek, majd úgy fogalmazott: Olaszfaluban mindig történik valami, hisz az itteni polgármester mindig tudja mire van szüksége a helyi lakosoknak és sikeresen megtalálja annak módját, hogy a pályázatok által is fejlessze a települést.

Olaszfalu első urnafalát Dékány Sixtus szentelte meg és avatta fel.Olaszfalu első urnafalát Dékány Sixtus szentelte meg és avatta fel.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.