2021. szeptember 16.
//
Edit névnap

Karácsonyig befejezik az útfelújítást Úrkúton

Több mint 1,2 km hosszan újítják fel a bakonyi településen átvezető utat.

Szeptember második felében vette át a munkaterületet a közbeszerzésen nyertes Colas Út Zrt., és a kilencven napos kivitelezési szakaszt követően decembertől már jobb minőségű úton közlekedhetnek az úrkútiak és vendégeik. 

Régi adósságunk volt ennek az útnak a megújítása – fogalmazott szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Ovádi Péter parlamenti képviselő. Rámutatott: az útszakasz a munkába járás és a turizmus szempontjából is fontos beruházás. Ezzel Fülöp Zoltán Gyuláné polgármester is egyetértett. Emlékeztetett: a település az őskarszt miatt is népszerű célpontja a turistáknak, akik azonban rögös úton jutnak el ide Ajka felől. 

Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója kijelentette: kritikus állapotba került az érintett útszakasz, a munkálatokat pedig nem tudták a terveik szerint a nyáron elkezdeni az uniós pályázat adminisztrációs feladatai és a közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt. A kivitelezést azonban így is még az idén befejezik, optimális esetben decemberben már megújult úton közlekedhetünk Úrkút és Ajka között.

A mostani projekt keretében 1277 méter út újul meg – részben kül-, részben belterületen – összesen bruttó 156,3 millió forintból.

Söge
Kovács Bálint

További cikkek

Játszótér épült, utak újultak meg Márkón
Játszótér épült, utak újultak meg Márkón
Új játszótér épült Márkón a Magyar Falu Program keretében, a település utcái is egymás után újulnak meg.
A héten megnyitják az új terelőutat Veszprémben
A héten megnyitják az új terelőutat Veszprémben
Március 11-től, csütörtöktől a forgalom számára is megnyitják az új, 2×1 sávos terelőutat a nyolcas főúton az Almádi út és a Sepsiszentgyörgy utca között – tájékoztat a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.
Brányi: tizenkét éve közismertek az elkerülő tervezett műszaki paraméterei
Brányi: tizenkét éve közismertek az elkerülő tervezett műszaki paraméterei
A nyolcas út Veszprémet elkerülő szakaszának fejlesztéséről, a beruházás nehézségeiről és hasznáról beszélt szerda délelőtti sajtótájékoztatóján Brányi Mária alpolgármester. Mint rámutatott, olyan országos fejlesztés kezdődött meg tavasszal, ami sokak életét meg fogja változtatni.
XXI. századi lesz az északi iparterület közlekedése
XXI. századi lesz az északi iparterület közlekedése
Jövő tavasszal a tervek szerint már a megújult Pápai utat használhatják az autósok, addig is a lakosság türelmét kéri az önkormányzat és a kivitelező.
Megújult a 7221-es út Csopak és Füred között
Megújult a 7221-es út Csopak és Füred között
237 millió forintból újították fel a Lovas-Balatonfüred összekötő út egy másfél kilométeres szakaszát a 73-as út és Balatonfüred között.