Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Karácsonyig befejezik az útfelújítást Úrkúton

2020. október 27. 4:00
Több mint 1,2 km hosszan újítják fel a bakonyi településen átvezető utat.

Szeptember második felében vette át a munkaterületet a közbeszerzésen nyertes Colas Út Zrt., és a kilencven napos kivitelezési szakaszt követően decembertől már jobb minőségű úton közlekedhetnek az úrkútiak és vendégeik. 

Régi adósságunk volt ennek az útnak a megújítása – fogalmazott szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Ovádi Péter parlamenti képviselő. Rámutatott: az útszakasz a munkába járás és a turizmus szempontjából is fontos beruházás. Ezzel Fülöp Zoltán Gyuláné polgármester is egyetértett. Emlékeztetett: a település az őskarszt miatt is népszerű célpontja a turistáknak, akik azonban rögös úton jutnak el ide Ajka felől. 

Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei igazgatója kijelentette: kritikus állapotba került az érintett útszakasz, a munkálatokat pedig nem tudták a terveik szerint a nyáron elkezdeni az uniós pályázat adminisztrációs feladatai és a közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt. A kivitelezést azonban így is még az idén befejezik, optimális esetben decemberben már megújult úton közlekedhetünk Úrkút és Ajka között.

A mostani projekt keretében 1277 méter út újul meg – részben kül-, részben belterületen – összesen bruttó 156,3 millió forintból.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Gerstmár az út- és járdafelületek javítását sürgeti a Jutasi egy részén Haszkovó Gerstmár az út- és járdafelületek javítását sürgeti a Jutasi egy részén Gerstmár Ferenc szerint sürgető az út- és járdafelületek javítása, valamint a közvilágítás bővítése a Jutasi úti lakótelep északkeleti részén. Erről tartott sajtótájékoztatót kedd délelőtt. 2023. január 31. 10:50 ÁTADTÁK A KÜLSŐ KÖRGYŰRŰT ÉS A 8-82. UTAKAT ÖSSZEKÖTŐ ÚJ SZAKASZT körgyűrű ÁTADTÁK A KÜLSŐ KÖRGYŰRŰT ÉS A 8-82. UTAKAT ÖSSZEKÖTŐ ÚJ SZAKASZT Hivatalosan is átadták a külső körgyűrű litéri és füredi csomópontok között megújult szakaszát valamint a 8. és 82. utakat összekötő új útszakaszt kedden. 2022. december 20. 11:31 Változik a forgalmi rend a 82-es úton a börtönnél Változik a forgalmi rend a 82-es úton a börtönnél Tájékoztatjuk a közlekedőket, hogy 2022. szeptember 12-től, hétfőtől Veszprémben a 82. sz. főúton a Büntetés-végrehajtási Intézetnél átépítés alatt lévő csomópontban a jelenleg érvényben lévő forgalmi rend az alábbiak szerint módosul. 2022. szeptember 9. 13:02 Nyáron is zajlanak az építkezések a nyolcason és a 82-esen déli elkerülő Nyáron is zajlanak az építkezések a nyolcason és a 82-esen Az építkezések nyara lesz ez a veszprémi főutakon: haladnak a munkálatok a nyolcas út déli elkerülő részén és megkezdődött a beruházás a 82-es Kádárta és Veszprém közötti szakaszán is. Összefoglaljuk, milyen munkálatokra, forgalomkorlátozásokra kell számítani a következő hónapokban. 2022. május 10. 4:00

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.