Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
14°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
14°C

Tájfutó MEFOB: Mérő Dominika ezüstérmet szerzett

2020. október 25. 9:18
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület kiválósága, Mérő Dominika – a Semmelweis Egyetem színeiben – ezüstérmet szerzett az Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság várpalotai versenyén.

Október 17-18-án került sor az idei tájfutó MEFOB-ra, ami a tavaszi félévből csúszott át a koronavírus miatt őszre. A versenyt Várpalota-Bátorkő térségében rendezte a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS).

A szombati egyéni versenyben a nőknél papírforma eredmény született, a korábban minden felnőtt egyéni bajnokságot megnyerő Gárdonyi Csilla (Óbudai Egyetem) győzött a Semmelweis Egyetem két hallgatója, Mérő Dominika és Goldmann Júlia előtt. A férfiaknál a Miskolci Egyetem adott két versenyzőt a dobogóra a győztes Demeter Ambrus és a harmadik Tugyi Levente személyében, akik között az ezüstérmes Liszka Krisztián lett az ELTE színeiben.

Mérő Dominika a dobogó második fokára állhatott - Fotó: Bálint MónikaMérő Dominika a dobogó második fokára állhatott - Fotó: Bálint Mónika

Míg a szombati verseny nem volt különösebben szoros, a vasárnapi két fős csapatversenyben a férfiaknál az első helyről, a nőknél a dobogó két alsóbb fokáról is csak másodpercek döntöttek. A nők között a Semmelweis Egyetem (Goldmann Júlia, Borhegyi Teodóra) nyert két ELTE-s csapat előtt, amelyeket Hajnal Dorottya és Rajmon Imola, ill. Sárközy Zsófia és Maácz Fruzsina alkottak. A férfiaknál a BME húzta be a bajnoki címet Divin Péter és Kálmán Erik összeállításban, második lett az ELTE (Liszka Krisztián és Horváth Csongor), míg harmadik a Miskolci Egyetem (Demeter Ambrus és Bárány Tamás).

Az intézményi pontversenyt, amelybe minden rajthoz állt versenyző eredménye beszámít, az idei évben az ELTE csapata nyerte, hosszú idő után letaszítva az elsőségről a BME-t. A harmadik helyet a Miskolci Egyetem zsebelte be.

Női egyéni verseny:
1. Gárdonyi Csilla ÓE Óbudai Egyetem 57:47
2. Mérõ Dominika SE Semmelweis Egyetem 62:29
3. Goldmann Júlia SE Semmelweis Egyetem 67:15

Férfi egyéni verseny:
1. Demeter Ambrus ME Miskolci Egyetem 60:12
2. Liszka Krisztián ELTE Eötvös Loránd Tudományegyetem 61:55
3. Tugyi Levente ME Miskolci Egyetem 62:04

Női csapatverseny:
1. SE Semmelweis Egyetem 42:12
2. ELTE Eötvös Loránd Tudományegyetem 48:04
3. ELTE Eötvös Loránd Tudományegyetem 48:07

Férfi csapatverseny:
1. BME Budapesti Mûszaki Egyetem 36:26
2. ELTE Eötvös Loránd Tudományegyetem 36:29
3. ME Miskolci Egyetem 38:07            

vehir.hu
további cikkek
2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38 Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók tájfutás Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE tájfutói az április első hétvégéjén rendezett Közép-Európai Ifjúsági Találkozón és annak kísérő rendezvényén. 2024. április 13. 8:05 Évtizedek óta nem használt terepen bizonyítottak a veszprémi tájfutók tájfutás Évtizedek óta nem használt terepen bizonyítottak a veszprémi tájfutók A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói kiválóan teljesítettek az egyesület által rendezett szenior ultra hosszútávú országos bajnokságon és a tömegrajtos csapatbajnokságon. 2024. április 4. 15:25 A láncnál is fényesebb tájfutóérmek tájfutás A láncnál is fényesebb tájfutóérmek Ragyogóan szerepeltek a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói az év egyik első fontos tájfutóversenyén, a Tipo Kupán. 2024. március 20. 20:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.