Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mindenkit kihívás elé állított a tájfutó Honvéd Kupa

2020. október 28. 11:05
Minden nem és korosztály számára kihívást jelentett a Veszprémi Honvéd Sportegyesület országos rangsoroló tájfutó versenye.

Október 17-18-án két fordulóból álló országos rangsoroló tájékozódási futó versenyt rendezett a Veszprémi Honvéd Sportegyesület Várpalota és Tés között. A Honvéd Kupa, és az azzal egy időben és azonos helyszínen lebonyolított tájékozódási futó MEFOB (Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság) futamain mintegy négyszázan vettek részt.

A meredek hegyoldalakkal és mély völgyekkel tagolt középhegységi terep részben ismerős volt már a mezőnynek, hiszen augusztusban ezen a környéken rendezték meg a középtávú és váltó országos bajnokságot is. Az őszi levélhullás időközben átrendezte valamelyest a körülményeket, a vastag avartakaró alatt nehezebb volt észrevenni az ösvényeket, és az októberi időjárás sem a legszebb arcát mutatta. Szombaton alig 6 fokban, szitáló esőben, és a hőérzetet még tovább csökkentő szélben futottak a versenyzők

– tudtuk meg Mérő Edittől, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferensétől.

A legfiatalabb fiúk mezőnyének dobogója Engi Dániellel (1.) és Strenner Nimróddal (2.) - Fotó: Bálint MónikaA legfiatalabb fiúk mezőnyének dobogója Engi Dániellel (1.) és Strenner Nimróddal (2.) - Fotó: Bálint Mónika

Hozzátette: normáltávú pályákat tűztek ki mindkét napra. A legrövidebb táv sem nevezhető könnyűnek: a 75 éves férfiakra légvonalban mintegy 2 km megtétele várt közel 100 méter szintemelkedéssel, míg a király kategóriában (F21A) közel 600 méter szintemelkedést kellett legyűrniük a futóknak a 9 km-t meghaladó pályákon. E két véglet között minden nem és korosztály a maga számára kihívást jelentő feladatot kapta.

A VHSE rendezésben résztvevő tagjai természetesen nem indultak versenyen, de az utánpótláskorú tagjaik, valamint a szeniorok számos kategóriában bejutottak a legjobb három közé összetett időeredményük alapján.

Eredmények

Férfiak:
F10D: 1. Engi Dániel, 2. Strenner Nimród
F14B: 2. Kovács Jeromos, 3. Blaskó Benedek
F15-18C: 1. Barát Benedek
F16B: 1. Barát Miklós
F18B: 1. Kovács Márk
F21Br: 2. Berzsenyi Bence
F40A: 2. Molnár Zoltán
F55A: 1. Prill László
F70A: 2. Korbély Tibor
F75A: 2. Vass Tibor

Nők:
N12C: 2. Kovács Borbála, 3. Gaschler Janka
N15-18C: 1. Etlinger Zsófia
N16B: 2. Lantai Lili
N18B: 2. Lantai Boróka
N21Br: 2. Csizmadia Ágnes
N35Br: 3. Heuer Adrienn
N50A: 3. Böröczkyné Makai Anna

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.