Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Térségi igény hívta életre Nemesvámos új éttermét

2020. november 2. 12:00
Egy Veszprémben is működő étterem nyitotta meg második üzletét a településen.

Szeptember közepén nyitotta meg új önkiszolgáló éttermét az Allegro Café és Étterem Nemesvámoson, de a hivatalos megnyitót csak október 28-án tartották. A 2001-ben alapított vállalkozás kapacitásának bővítései és a környékbeli partnercégek igényei miatt döntött az új beruházás és a település mellett. Az új, nagyjából 250 millió forintos fejlesztés több mint 10 új munkahelyet teremtett, így összesen 40 fő dolgozik a cég kötelékében.

Szalczinger János tulajdonos a szerda délutáni hivatalos étterem-megnyitón elmondta, az 500 m2-es épületben található konyha az egyik legmodernebb a megyében, mely nagyban megkönnyíti az alkalmazottak munkáját. Kiemelte, a catering szolgáltatásokat is nyújtó vállalkozásnál dolgozó embereknek köszönhető, hogy bővülni tudtak Nemesvámoson. Az önkiszolgáló étterem csúcsidőben egyszerre 72 fő fogadására képes.

Szalczinger János, Ovádi Péter és Sövényházi Balázs október 28-án a nemesvámosi étterem megnyitójánSzalczinger János, Ovádi Péter és Sövényházi Balázs október 28-án a nemesvámosi étterem megnyitóján

A megnyitóra hivatalos volt Ovádi Péter országgyűlési képviselő is, aki kiemelte, a beruházás nem csak a cég, hanem a térség sikere is, amely megmutatja a település és az itt fejlődő közösség erejét. A korábbiakhoz hasonlóan ismét hangsúlyozta, a jövő szemmel láthatóan Nemesvámoson épül, amit az utóbbi évek fejlesztései is mutatnak. „Itt minden körülmény adott ahhoz, hogy egy olyan 21. századi település legyen, amely egész Magyarország számára példaértékű lehet”-fogalmazott. Kiemelte: a dinamikus fejlődés egyik kulcsa, hogy a helyi önkormányzat szorosan együttműködik a Nemesvámoson működő vállalkozásokkal.

Sövényházi Balázs polgármester a vállalkozókkal való jó kapcsolat hangsúlyozása mellett örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy egy olyan vállalkozás érkezett a településre, amely nem csak beruház és munkahelyeket teremt, hanem kiveszi a részét a társadalmi szerepvállalásból is. Utóbbira számos alkalommal volt példa- mondta.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Nem véletlenül viselik a szívükhöz és nem az agyukhoz közelebb a kokárdát a magyarok 1848 Nem véletlenül viselik a szívükhöz és nem az agyukhoz közelebb a kokárdát a magyarok Az 1848-49-es szabadságharc egyéni döntések sokasága volt, amiket összekapcsolt a közösség akarata, mondta Ovádi Péter országgyűlési képviselő Nemesvámoson, a település március 15-ei ünnepségén. A képviselő arról is szót ejtett, hogy a magyarok miért hordják a szívük fölött a kokárdát és miért nem a kalapjukra tűzik azt. 2024. március 16. 13:22 Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között közlekedés Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között Befejeződött a Nemesvámost és Veszprémfajszot összekötő 1,35 km-es útszakasz teljes felújítása, így az utazási élmény mellett a biztonság szempontjából is sokat javult a helyzet. Sőt, Nemesvámoson már egy fix traffipax is figyeli az autósokat. 2024. március 1. 9:24 Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is A kormány már 45 milliárd forintot költött a Magyar falu programban falvak kulturális és közösségi épületeinek fejlesztésére - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Veszprém vármegyei Nemesvámoson, amikor meglátogatta a megújult közösségi házat, utána pedig a település hagyományos februári rendezvényét, a Vámosi Hurka- és Lencsefesztivált. 2024. február 11. 0:10 Az eső és a hideg sem szegte kedvüket szabadidősport Az eső és a hideg sem szegte kedvüket Nemesvámoson rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a mezei futó magyar liga második fordulóját, ahol az esős, őszi idő sem szegte kedvét a futóknak, és több százan vettek részt az eseményen. 2023. november 17. 13:43

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.