2021. február 27.
//
Ákos, Bátor névnap

Térségi igény hívta életre Nemesvámos új éttermét

2020. november 2. 12:00
Egy Veszprémben is működő étterem nyitotta meg második üzletét a településen.

Szeptember közepén nyitotta meg új önkiszolgáló éttermét az Allegro Café és Étterem Nemesvámoson, de a hivatalos megnyitót csak október 28-án tartották. A 2001-ben alapított vállalkozás kapacitásának bővítései és a környékbeli partnercégek igényei miatt döntött az új beruházás és a település mellett. Az új, nagyjából 250 millió forintos fejlesztés több mint 10 új munkahelyet teremtett, így összesen 40 fő dolgozik a cég kötelékében.

Szalczinger János tulajdonos a szerda délutáni hivatalos étterem-megnyitón elmondta, az 500 m2-es épületben található konyha az egyik legmodernebb a megyében, mely nagyban megkönnyíti az alkalmazottak munkáját. Kiemelte, a catering szolgáltatásokat is nyújtó vállalkozásnál dolgozó embereknek köszönhető, hogy bővülni tudtak Nemesvámoson. Az önkiszolgáló étterem csúcsidőben egyszerre 72 fő fogadására képes.

Szalczinger János, Ovádi Péter és Sövényházi Balázs október 28-án a nemesvámosi étterem megnyitójánSzalczinger János, Ovádi Péter és Sövényházi Balázs október 28-án a nemesvámosi étterem megnyitóján

A megnyitóra hivatalos volt Ovádi Péter országgyűlési képviselő is, aki kiemelte, a beruházás nem csak a cég, hanem a térség sikere is, amely megmutatja a település és az itt fejlődő közösség erejét. A korábbiakhoz hasonlóan ismét hangsúlyozta, a jövő szemmel láthatóan Nemesvámoson épül, amit az utóbbi évek fejlesztései is mutatnak. „Itt minden körülmény adott ahhoz, hogy egy olyan 21. századi település legyen, amely egész Magyarország számára példaértékű lehet”-fogalmazott. Kiemelte: a dinamikus fejlődés egyik kulcsa, hogy a helyi önkormányzat szorosan együttműködik a Nemesvámoson működő vállalkozásokkal.

Sövényházi Balázs polgármester a vállalkozókkal való jó kapcsolat hangsúlyozása mellett örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy egy olyan vállalkozás érkezett a településre, amely nem csak beruház és munkahelyeket teremt, hanem kiveszi a részét a társadalmi szerepvállalásból is. Utóbbira számos alkalommal volt példa- mondta.

Ge. Á.
Kovács Bálint

További cikkek

Wellness részleggel is bővítik a Nemesvámosi Sportcsarnokot
Wellness részleggel is bővítik a Nemesvámosi Sportcsarnokot
Pályázati forrásoknak köszönhetően közel négyszázmilliós beruházás valósul meg nyárig a Nemesvámosi Sportcsarnokban: szaunavilág, masszázsszoba, szolárium, kondicionáló- és funkcionális terem is helyet kap a bővítményben, amely a lakosságot is kiszolgálja majd.
Újabb német cég költözik Nemesvámosra
Újabb német cég költözik Nemesvámosra
A német tulajdonú Bock Hungária vállalat Nemesvámoson alakítja ki 2500 négyzetméteres gyártósorát, ezzel betöltve azt a gazdasági űrt, amit az MTD hagyott maga után. A beruházást a magyar kormány is támogatta, amely részéről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter írta alá a partnerségi megállapodást a cég tulajdonosával kedd délután.
Új villamosipari üzemcsarnokkal bővült a Csatári Plast Kft.
Új villamosipari üzemcsarnokkal bővült a Csatári Plast Kft.
A hétfőn átadott fejlesztésnek köszönhetően a nemesvámosi cég új munkahelyek megteremtéséhez is hozzájárul.
A legvidámabb piac
A legvidámabb piac
Néhány hónapos kihagyás után ismét megrendezték a Vámosi Vigasságokat, ahol termelői piac és szórakoztató programok is várták az érdeklődőket.
Leállítja a termelést az MTD a nemesvámosi üzemében
Leállítja a termelést az MTD a nemesvámosi üzemében
Az amerikai hátterű cég a mai napon közleményében részletezte a leállás indokait. Az intézkedés várhatóan 465 főt érint, adminisztratív és logisztikai területen viszont 55 munkahelyet fenntart a régióban.