Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

étterem

ChatGPT Image 2025. ápr. 19. 09_42_13
ChatGPT Image 2025. ápr. 19. 09_42_13
ChatGPT Image 2025. ápr. 19. 09_42_13
13 év után búcsúzik a város egyik kedvence​: végleg bezár a SéfKrajcáR étterem Április végén bezárja kapuit a veszprémi SéfKrajcáR Étterem. A 13 éve működő önkiszolgáló vendéglátóhely meghatározó szereplője volt a város gasztronómiai életének, ahol napi menük, családi események és céges rendezvények egyaránt otthonra találtak. 2025. április 19. 9:15
1O4A6742
1O4A6742
1O4A6742
Legyen ünnep étterembe járni! Hogyan alakulnak a legújabb gasztrotrendek és hogyan tudja ezt a vidéki vendéglátás lekövetni? Amíg régen minden éttermi vendégnek egyértelmű volt, hogy az étlapon felsorolják még az alapanyagokat is, ma már sokkal többen szeretik, ha van egy kis csavar abban a történetben, amit kedvenc vendéglátóhelyük ír nekik, amikor betérnek. Veszprém egyik unikális éttermében, az ázsiai fúziós konyhát képviselő Saiko no Sushiban jártunk, ahol Varga Dániel séffel beszélgettünk nem csak ezekről, hanem a belvárosi étterem újításairól is, amiből több is van az idei évben. 2025. április 21. 21:51
441954515_122116375130289500_7079872931757083523_n
441954515_122116375130289500_7079872931757083523_n
441954515_122116375130289500_7079872931757083523_n
Nosztalgiaérzés felmelegítve - újra megnyitott a Kiskuti csárda Azt mondják, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó. A konyhában minden bizonnyal tényleg így van, de ha egy közel kétszáz évre visszatekintő éttermet élesztenek újjá hasonló szellemiséggel, mint egykor működött, ez az alaptétel ugyancsak érvényes. Legalábbis Veszprémben a Kiskuti csárdában sikerült, ami hétvégén nyitott meg, miután az Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően felújították és újra élettel töltötték meg. 2024. június 3. 16:37
266082555_973487106857464_1834169209629300555_n
266082555_973487106857464_1834169209629300555_n
266082555_973487106857464_1834169209629300555_n
Utánajártunk, mennyire segítik a veszprémi éttermek a húsvéti böjt betartását Húsvét előtt negyven napig a hithű keresztény ember böjtöl. Vagy legalábbis a legújabb vallási trendek szerint lemond valamiről, ami számára fontos az életben. Mi most a klasszikus pénteki húsmentes étkezés irányából közelítettük meg ezt az időszakot és megnéztük, a Veszprém belvárosi éttermek mennyire figyelnek arra, hogy a napi menükben legyen húsmentes alternatíva is. 2024. március 21. 20:28
DA508157 V k (1)
DA508157 V k (1)
DA508157 V k (1)
Ha benézünk az étterem ablakán, a harmónia köszön vissza Aki vegán éttermet nyit, az nem csak egy új gasztronómiai vállalkozásba kezd. Valamiért az ilyen vendéglátóhelyeknek van egy semmi máshoz nem hasonlítható különleges, megnyugtató atmoszférája. Pláne akkor, ha a hely évszázados történelemmel bír, amiről mintha mesélnének a falak. Veszprém legújabb ilyen étterme pontosan ilyen. 2023. október 16. 13:19
lohonyai_csalad_az_uj_etteremben (1)
lohonyai_csalad_az_uj_etteremben (1)
lohonyai_csalad_az_uj_etteremben (1)
Az éttermek mint történelmi korok tükrei Együtt fejlődött a modern emberrel, társadalmi osztályokat választott szét, máskor közelebb hozott egymáshoz. Szükségszerűségből indult, ma viszont már-már státuszszimbólumként is lehet tekinteni rájuk. Az étterembe járásnak megvan a maga kultúrája, ami érdekes hullámvasútat írt le az ókori görögöktől mai napjainkig és ebben a veszprémi éttermek sem voltak kivételek. 2023. október 16. 13:03
kulinaris_kalandozasok_kistucsok-1-scaled
kulinaris_kalandozasok_kistucsok-1-scaled
kulinaris_kalandozasok_kistucsok-1-scaled
Kiderült, mik a Kistücsök sikerének titkai Az ország egyik legsikeresebb vidéki étterme, a Michelin kalauzban Bib Gourmand kategóriába sorolt Kistücsök tulajdonosa, Csapody Balázs szerdán a Pannon Egyetem hallgatói előtt beszélt az étterem történetéről, vezetői filozófiájáról és a mai fiatalokról a GTK turisztikai beszélgetéssorozatának legutóbbi eseményén. 2023. április 2. 8:51
DA403340 V k
DA403340 V k
DA403340 V k
A legjavából készülnek a sushik Veszprém belvárosában Minden tradicionális konyhának megvannak azok a praktikái, amelyektől hamisíthatatlanul magyaros, mediterrán, vagy éppen ázsiai lesz egy étel. Itthon például sokan a hagyma dinsztelésére esküsznek, vagy egy csipettel több pirospaprikára. Veszprém legújabb étterme azonban nem nagymamáink receptkönyvéhez nyúlt, amikor kialakította a fő profilját. Ennél sokkal bátrabb és egzotikusabb kultúra felé nyitottak és hozták el a belvárosba egy idegen táj ízeit. Bemutatjuk a Saiko no Sushi éttermet, aminek a csapata Japán és több távol-keleti ország konyhájából válogatta össze az étel és itallapját. Az étterem koncepciójáról, a távol-keleti ízekről és apró, de fontos trükkökről is beszélgettünk Földi Eszterrel, a Saiko no Sushi üzletvezetőjével, aki azt is elárulta, miért nem akadna ki egy ázsiai ember a rántotthúsos sushin, ami valóban szerepel az étlapjukon. 2023. február 8. 12:54
192A3473
192A3473
192A3473
Új étterem várja a turistákat Eplényben Új bisztró és szálláshely nyitott november közepén Eplényben. 2021. november 27. 11:59
204A0721
204A0721
204A0721
Térségi igény hívta életre Nemesvámos új éttermét Egy Veszprémben is működő étterem nyitotta meg második üzletét a településen. 2020. november 2. 12:00
204A0242 (1)
204A0242 (1)
204A0242 (1)
Tészta, szósz, feltét, a többi rajtunk múlik Veszprém legújabb keleti tésztázójában nincsenek készételek feltüntetve az étlapon. Ez nem is csoda, hiszen nem férne fel az összes különböző variáció, amit tesztelhetünk a Kedvencem Wok & Bar-ban. Kipróbáltuk az Óváros tér legújabb gasztroszereplőjét és nem kizárt, hogy a kedvencünk lesz. Figyelem, kísérletező kedvűek előnyben! 2020. augusztus 12. 4:00
IMG_3370
IMG_3370
IMG_3370
Veszprémi éttermek a Dining Guide TOP 100-ban A Villa Medici Étterem, a Gusto 13 és az Oliva Étterem került be idén a magyar éttermeket rangsoroló étteremkalauzba. 2020. február 27. 16:49
közélet
Halott pénzzel pénteken elstartolt a 2025-ös Gyárkert Marsalkó Dávidék koncertjével elindult a 2025-ös Gyárkert. Egészen szeptemberig egymást váltják a hazai zenei szcéna legnagyobb nevei a veszprémi színpadon. Vasárnap nagyon erős UV-B sugárzás várható Vasárnap figyelmeztetési kritériumot meghaladó, nagyon erős UV-B sugárzás várható az ország valamennyi régiójában - tudatta a HungaroMet Nonprofit Zrt. szombaton az MTI-vel. Ne etesd a vízimadarakat – óvd meg az életüket! Az utóbbi években egyre elterjedtebbé vált a vízimadarak etetése, azonban ez a jószándékú cselekedet sajnos súlyos következményekkel járhat. Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv végrehajtásáért felelős kormánybiztos felhívja a lakosság figyelmét: a vízimadarak etetése tilos és veszélyes – mind az állatokra, mind a környezetre nézve. Növekvő ügyszám, széles iparági spektrum – jól halad a Demján Sándor Tőkeprogram Rövid idő alatt látványos előrelépést ért el a Demján Sándor Tőkeprogram (DST): már 29 kis- és középvállalkozás kapott pozitív befektetési döntést, csaknem 6 milliárd Ft értékben. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által alapított MKIK Tőkealap-kezelő Zrt. segítségével a program célja az, hogy tőkebevonással támogassa a fejlődni vágyó magyar cégek növekedését. A program iránti érdeklődés kiemelkedő – a honlapon www.demjantokeprogram.hu elérhető digitális előszűrésnek köszönhetően néhány perc alatt eldől, hogy egy vállalkozás megfelel-e az alapkritériumoknak. Szombaton lép életbe a MÁV nyári, főszezoni menetrendje A vakáció első napjától, szombattól nyári menetrendre vált a MÁV-csoport: a turisztikai célpontok irányába sűrűbb indulással és nagyobb kapacitásokkal közlekednek a vonat- és buszjáratok – közölte a MÁV pénteken. Megvan a Pannon Egyetem 2025-ös bora A Balatonfüred-Csopak Borvidék egy friss, üde képviselője, a Koronczai Pincészet Olaszrizlingje viselheti a Pannon Egyetem bora címet 2025-ben. A Pannon Egyetem szenátusa idén is vak kóstolással választotta ki az egyetem borát, kilencféle olaszrizling versengett egymással az egész Balaton régió területéről, amelyeket Dobosi Győző borász, a Balatoni Kör tagja válogatott össze. A Balaton lesz a nyár slágere a magyar utazók körében Siófok vezeti a Szallas.hu 2025-ös nyári időszakra szóló belföldi foglalási toplistáját, közel két és félszer annyi foglalással, mint a második helyezett Budapest. A Balaton térsége a legkeresettebb régió, a foglalások harmadával, a szállástípusok közül pedig az apartman legkelendőbb - közölte a Szallas.hu portál az MTI-vel pénteken. Szombaton 4 óra 42 perckor lesz a nyári napforduló Szombaton kezdődik a csillagászati nyár, a napforduló 4 óra 42 perckor lesz - írta a HungaroMet Zrt. pénteken a honlapján. Digitális felmérés a vállalkozások versenyképességéért Együttműködési megállapodást írt alá a Pannon Egyetem és a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az együttműködés célja „A digitális intelligencia társadalmi aspektusai” című alprojekt keretében a digitális intelligencia felmérés lebonyolítása a Veszprém Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamarai tagvállalatok részvételével, amely a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium projekt keretében valósul meg. A balatoni nyaralók mára második otthonként funkcionálnak A balatoni nyaralók mára második otthonként funkcionálnak, aminek következtében nemcsak az árak stabilizálódtak, de a balatoni szezon is kitolódott - közölte a Duna House ingatlanközvetítő csütörtökön az MTI-vel.
sport
Férfi kézilabda junior-vb: a magyar válogatott pont nélkül jutott a középdöntőbe A magyar férfi junior kézilabda-válogatott pont nélkül jutott a középdöntőbe a korosztályos világbajnokságon, mivel 22-21-re kikapott Ausztriától szombaton, a csoportkör utolsó fordulójában. Évet zárt a Veszprém vármegyei labdarúgás – gálán díjazták a legjobbakat Csütörtökön tartotta hagyományos évzáró ünnepségét a Magyar Labdarúgó-szövetség Veszprém Vármegyei Igazgatósága, ahol az idény legjobbjait is díjazták. Centerével is hosszabbított a VEHIR.HU Futsal Veszprém A bajnok VEHIR.HU Futsal Veszprém szombat reggel közösségi oldalán közölte: meghosszabbította Horváth Benedek szerződését, aki így jövőre is marad a bakonyiaknál. Férfi junior kézilabda-vb: középdöntős a magyar válogatott A magyar férfi junior kézilabda-válogatott középdöntőbe jutott a lengyelországi korosztályos világbajnokságon, mivel 36-31-re legyőzte Argentínát a csoportkör második fordulójában, pénteken. Elérte a limitet a nevezők száma a 43. Balaton-átúszáson Elérte a limitet 43. Balaton-átúszásra nevezők száma, így 10 500-an teljesítik majd le az 5,2 kilométeres távot Révfülöp és Balatonboglár között. Ismét megsérült a Veszprém jobbátlövője Az elmúlt szezonban már a One Veszprém felnőttcsapatában is szerepet kapó 18 éves jobbátlövő, Barna János Dániel a hétvégén megsérült Dormagenben, az európai ifjúsági kézilabdaliga négyes döntőjében. Nagy Martin kézilabdakapus a svéd élvonalba igazolt Nagy Martin kézilabdakapus a svéd élvonalban legutóbb elődöntős OV Helsingborg HK csapatához igazolt. Díjátadóval búcsúztak a szezontól A VESC röplabda-szakosztálya hivatalosan is lezárta a 2024/2025-ös idényt. Visszanyal a fagyi? Régi igazság, hogy minden jóban van valami rossz, és ennek a fordítottja is igaz, azaz minden rosszban van valami jó. Az élet ezúttal a magyar labdarúgásban igazolja és erősíti tovább ezt az örök „szabályt”. Schmidt Ádám: a Forma-1-es Magyar Nagydíj az egész nemzetnek fontos Az egész nemzetnek sportszakmai és nemzetgazdasági szempontból is fontos a Forma-1-es Magyar Nagydíj - mondta Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár csütörtökön a Hungaroringen, a mogyoródi versenypálya felújított épületeinek bemutató sajtótájékoztatóján.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.