Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

étterem

Kockás abroszon kínálják a tradíciót és újítást Veszprémben közélet Kockás abroszon kínálják a tradíciót és újítást Veszprémben Van egy vendéglátóhely Veszprémben, akik az újító gondolatokat nem úgy értelmezték, hogy meghonosítanak egy új stílusú konyhát a városban. Ők a receptkönyvek klasszikus magyar fogásait vették elő és emelték a minőségi polcok legmagasabbikára. A Metisz Kisvendéglő koncepciója pedig bejött, hűen bizonyítva, hogy a tradicionális ízvilágra ma is nagy igény van. A lendület nem áll meg, miután nemrég felújították és kibővítették a kockás abroszos éttermüket. 2025. július 14. 22:14 13 év után búcsúzik a város egyik kedvence​: végleg bezár a SéfKrajcáR étterem közélet 13 év után búcsúzik a város egyik kedvence​: végleg bezár a SéfKrajcáR étterem Április végén bezárja kapuit a veszprémi SéfKrajcáR Étterem. A 13 éve működő önkiszolgáló vendéglátóhely meghatározó szereplője volt a város gasztronómiai életének, ahol napi menük, családi események és céges rendezvények egyaránt otthonra találtak. 2025. április 19. 9:15 Legyen ünnep étterembe járni! gasztronómia Legyen ünnep étterembe járni! Hogyan alakulnak a legújabb gasztrotrendek és hogyan tudja ezt a vidéki vendéglátás lekövetni? Amíg régen minden éttermi vendégnek egyértelmű volt, hogy az étlapon felsorolják még az alapanyagokat is, ma már sokkal többen szeretik, ha van egy kis csavar abban a történetben, amit kedvenc vendéglátóhelyük ír nekik, amikor betérnek. Veszprém egyik unikális éttermében, az ázsiai fúziós konyhát képviselő Saiko no Sushiban jártunk, ahol Varga Dániel séffel beszélgettünk nem csak ezekről, hanem a belvárosi étterem újításairól is, amiből több is van az idei évben. 2025. április 21. 21:51 Nosztalgiaérzés felmelegítve - újra megnyitott a Kiskuti csárda Nosztalgiaérzés felmelegítve - újra megnyitott a Kiskuti csárda Azt mondják, hogy felmelegítve csak a töltött káposzta jó. A konyhában minden bizonnyal tényleg így van, de ha egy közel kétszáz évre visszatekintő éttermet élesztenek újjá hasonló szellemiséggel, mint egykor működött, ez az alaptétel ugyancsak érvényes. Legalábbis Veszprémben a Kiskuti csárdában sikerült, ami hétvégén nyitott meg, miután az Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően felújították és újra élettel töltötték meg. 2024. június 3. 16:37 Utánajártunk, mennyire segítik a veszprémi éttermek a húsvéti böjt betartását Utánajártunk, mennyire segítik a veszprémi éttermek a húsvéti böjt betartását Húsvét előtt negyven napig a hithű keresztény ember böjtöl. Vagy legalábbis a legújabb vallási trendek szerint lemond valamiről, ami számára fontos az életben. Mi most a klasszikus pénteki húsmentes étkezés irányából közelítettük meg ezt az időszakot és megnéztük, a Veszprém belvárosi éttermek mennyire figyelnek arra, hogy a napi menükben legyen húsmentes alternatíva is. 2024. március 21. 20:28 Ha benézünk az étterem ablakán, a harmónia köszön vissza Life&Style Ha benézünk az étterem ablakán, a harmónia köszön vissza Aki vegán éttermet nyit, az nem csak egy új gasztronómiai vállalkozásba kezd. Valamiért az ilyen vendéglátóhelyeknek van egy semmi máshoz nem hasonlítható különleges, megnyugtató atmoszférája. Pláne akkor, ha a hely évszázados történelemmel bír, amiről mintha mesélnének a falak. Veszprém legújabb ilyen étterme pontosan ilyen. 2023. október 16. 13:19 Az éttermek mint történelmi korok tükrei Life&Style Az éttermek mint történelmi korok tükrei Együtt fejlődött a modern emberrel, társadalmi osztályokat választott szét, máskor közelebb hozott egymáshoz. Szükségszerűségből indult, ma viszont már-már státuszszimbólumként is lehet tekinteni rájuk. Az étterembe járásnak megvan a maga kultúrája, ami érdekes hullámvasútat írt le az ókori görögöktől mai napjainkig és ebben a veszprémi éttermek sem voltak kivételek. 2023. október 16. 13:03 Kiderült, mik a Kistücsök sikerének titkai Kiderült, mik a Kistücsök sikerének titkai Az ország egyik legsikeresebb vidéki étterme, a Michelin kalauzban Bib Gourmand kategóriába sorolt Kistücsök tulajdonosa, Csapody Balázs szerdán a Pannon Egyetem hallgatói előtt beszélt az étterem történetéről, vezetői filozófiájáról és a mai fiatalokról a GTK turisztikai beszélgetéssorozatának legutóbbi eseményén. 2023. április 2. 8:51 A legjavából készülnek a sushik Veszprém belvárosában gasztronómia A legjavából készülnek a sushik Veszprém belvárosában Minden tradicionális konyhának megvannak azok a praktikái, amelyektől hamisíthatatlanul magyaros, mediterrán, vagy éppen ázsiai lesz egy étel. Itthon például sokan a hagyma dinsztelésére esküsznek, vagy egy csipettel több pirospaprikára. Veszprém legújabb étterme azonban nem nagymamáink receptkönyvéhez nyúlt, amikor kialakította a fő profilját. Ennél sokkal bátrabb és egzotikusabb kultúra felé nyitottak és hozták el a belvárosba egy idegen táj ízeit. Bemutatjuk a Saiko no Sushi éttermet, aminek a csapata Japán és több távol-keleti ország konyhájából válogatta össze az étel és itallapját. Az étterem koncepciójáról, a távol-keleti ízekről és apró, de fontos trükkökről is beszélgettünk Földi Eszterrel, a Saiko no Sushi üzletvezetőjével, aki azt is elárulta, miért nem akadna ki egy ázsiai ember a rántotthúsos sushin, ami valóban szerepel az étlapjukon. 2023. február 8. 12:54 Új étterem várja a turistákat Eplényben Új étterem várja a turistákat Eplényben Új bisztró és szálláshely nyitott november közepén Eplényben. 2021. november 27. 11:59 Térségi igény hívta életre Nemesvámos új éttermét Nemesvámos Térségi igény hívta életre Nemesvámos új éttermét Egy Veszprémben is működő étterem nyitotta meg második üzletét a településen. 2020. november 2. 12:00 Tészta, szósz, feltét, a többi rajtunk múlik gasztronómia Tészta, szósz, feltét, a többi rajtunk múlik Veszprém legújabb keleti tésztázójában nincsenek készételek feltüntetve az étlapon. Ez nem is csoda, hiszen nem férne fel az összes különböző variáció, amit tesztelhetünk a Kedvencem Wok & Bar-ban. Kipróbáltuk az Óváros tér legújabb gasztroszereplőjét és nem kizárt, hogy a kedvencünk lesz. Figyelem, kísérletező kedvűek előnyben! 2020. augusztus 12. 4:00 Veszprémi éttermek a Dining Guide TOP 100-ban Veszprémi éttermek a Dining Guide TOP 100-ban A Villa Medici Étterem, a Gusto 13 és az Oliva Étterem került be idén a magyar éttermeket rangsoroló étteremkalauzba. 2020. február 27. 16:49
közélet
35 év alatt a demokrácia is érett felnőtté vált a vármegyében A vármegyei önkormányzat megalakulásának 35. évfordulóját ünnepelték péntek délelőtt a Megyeházán. Grace és Gloria: A szeretet mentőöve a halál árnyékában Tom Ziegler amerikai drámaíró műve különös érzékenységgel beszél az elmúlásról, a gondoskodás szerepéről és arról, hogyan képes két idegen ember egymás lelki támaszává válni a legnehezebb pillanatokban. Az előadás Grace, az idős parasztasszony és Gloria, a New Yorkból hazatérő, nagy karriert befutott önkéntes szociális munkás kapcsolatát mutatja be – két élet találkozását, amelyet a halál közelsége tesz még élesebbé és még emberibbé. Az előadás bemutatója december 13-án lesz a Veszprémi Petőfi Színházban, a darabot Máté P. Gábor rendezte. A súly, a víz, a ring, a kapufa és a fekete nyolcas ugyanarra tanít Öt nem hétköznapi ember hagyta ott egy rövid időre az interjú kedvéért az edzőtermet, a ringet, az uszodát, a biliárdasztalt és a sportcsarnokot, hogy ugyanazokra a kérdésekre néha merőben eltérő válaszokat adjanak. Öt veszprémi élsportoló, akik, mint az olimpia öt karikája, különböznek egymástól, mégis összekapcsolódnak abban, hogy életükben folyamatosan visszajáró vendég a siker és olykor a kudarc is, az adrenalin és az a megfoghatatlan erő, amit akkor is éreznek, ha éppen nem kezdősípszóra várnak. Fizikai edzés helyett ezúttal a lélek kap tréninget öt egyszerű, de mégsem átlagos ember által. A film, ami előre megjósolta a 2010-es évek legnagyobb űrkutatási eredményét Az Interstellar (Csillagok között) 2014-ben új fejezetet nyitott a science fiction műfajában, pedig a film koncepciója egy nagy kompromisszumnak az eredménye. Pedig a rendező, Christopher Nolan híres arról, hogy rögeszmésen ragaszkodik néhány filmes berögződéséhez. Nem az számít, hogy milyen nyelven szólalunk meg, hanem, hogy milyen nyelven gondolkodunk Amikor Hollywood a földönkívüli témához nyúl, a legtöbbször nem mer elrugaszkodni a kistestű, de nagyfejű és nagyszemű humanoid lényektől. Ahogy az ilyen filmek cselekménye sem tartogat több izgalmat annál, mint, hogy ezek a földönkívüliek ártó szándékkal, az emberiség leigázása miatt érkeztek a Földre. Pedig, ahogy Kiss László csillagász is mondja: honnan tudjuk, hogy egy távoli bolygón az intelligens élet nem gondolkodó sziklák formájában van jelen? Az űr súlytalansága a legsúlyosabb mérnöki kihívás 2025 nyarán magyar emberek ezreinek szegeződött a tekintete éjszakánként az égboltra, ahol körülbelül másfél óránként egy megjelenő fényes csillagot pásztáztak, ami menetrendszerűen felbukkant a nyugati horizonton, hogy aztán a keleti égbolton elhalványuljon. A fényes jelenség viszont nem egy távoli csillag volt, aminek a fénye most érte el a Földet. Űrmérték szerint egy nagyon is közeli objektum volt az. A Nemzetközi Űrállomás (ISS), amelynek a fedélzetén azokban a napokban ott volt honfitársunk, Kapu Tibor is. De vajon milyen az élet az ISS fedélzetén? Például mivel írnak súlytalanságban az asztronauták, amikor a tinta ugyanúgy lebeg, mint bármi más? Hogyan esznek, isznak, alszanak, hogyan végzik el a kis- és nagydolgaikat? Nagy Felícián, űrmérnök nem rejtette el a Hold sötét oldalán ezeket a mérnöki bravúrokat. A lovagi tornákon senki sem tudhatta, hogy a páncél alatt akár egy király is állhat A középkort könnyű rózsaszín ködben látni. Hercegnők integetnek az erkélyről, lovagok csillogó páncélban feszítenek, a háttérben díszes lakoma készül. Csakhogy ez a kép nagyjából annyira pontos, mint egy gyerekrajz a városról. A valóságot járványok, vérrel felitatott csatamezők és szigorú társadalmi rendszerek határozták meg. A lovagi tornák sem a tündérmesék világához tartoztak: valóban léteztek, de jóval összetettebb szerepet töltöttek be, mint amit a romantikus elképzeléseink sugallnak. „Újságíró vagyok, pedig újságírás már nincs” Az Öt című televíziós műsorban hétről hétre véleménycunamit zúdít a politikai közéletre Hont András, aki az utolsó bástyák egyikeként képvisel egy szakmát, ami szerinte a gyakorlatban már nem is létezik. De vajon mikor független a sajtó és mitől tud(na) függetlenedni? Hogyan alakult át a médiamunkások helyzete a kilencvenes évektől, amikor a politikusok a nyilvánosság érdekében még dörgölőztek az újságírókhoz mostanra, amikor már fenyegetik őket? Ezekről, az Öt létrejöttéről és a miniszterelnöki interjúról is beszélgettünk. Brüsszelben ünnepelték Veszprém és Bakony-Balaton régió sportközösségét Csütörtökön Brüsszelben ünnepélyes keretek között vették át a Veszprém-Balaton Európa Sportrégiója 2026 program képviselői a régió számára odaítélt Európa Sportrégiója címet az ACES Europe szervezettől. „Mindegyik vállalkozásom gyerekkori élményekből fakad” Mészáros Zoltán a VeszprémFest, a Rozé, Rizling és Jazz Napok, valamint a Balaton Wine & Gourmet fesztiválok alapítója, a veszprémi Oliva Hotel és Étterem tulajdonosa, a Snétberger Zenei Tehetség Központ társalapítója.
sport
Európai kézilabdaligák: három magyar is három gólt lőtt Leimeter Csaba, Tóth Rajmond és Szűcs Bence is három gólt szerzett az európai kézilabdaligák pénteki játéknapján. Milánó 2026: Magyarország jelenleg 15 kvótával rendelkezik Magyarországnak jelenleg 15 kvótája van a februári, milánói-cortinai téli olimpiára. Idei utolsó hazai mérkőzését is megnyerte a VEHIR.HU Futsal Veszprém A címvédő veszprémi futsalcsapat könnyedén, 6–1-re nyert a vendég Haladás ellen az NB I alapszakaszának péntek esti találkozóján. Női kézilabda-vb: Pálinger Katalin szép eredménynek tartja a hetedik helyet Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke szép eredménynek tartja a női válogatott hetedik helyét a holland-német közös rendezésű világbajnokságon. Futball, barátság, emlékezés – első alkalommal rendezik meg a GÖRÖGIMI Emléktornát Vasárnap első alkalommal rendezik meg Veszprémben a GÖRÖGIMI Emléktornát, amelyen öt, a legendás játékvezetőhöz kötődő csapat lép pályára, hogy méltó módon tisztelegjenek a veszprémi sportember emléke előtt. A nap megemlékezéssel kezdődik, a mérkőzések pedig a Városi Stadion munkacsarnokában várják a szurkolókat. Tizenhárom érem Budaörsről A VESC-Weapon Group grappling versenyzői a hétvégén részt vettek a 7. UWSKF kempo-világbajnokságon Budaörsön. Az indulók mind dobogóra állhattak, így összesen négy arany-, öt ezüst- és négy bronzérmet szereztek Faragó Attila és Békési Gergely tanítványai. A súly, a víz, a ring, a kapufa és a fekete nyolcas ugyanarra tanít Öt nem hétköznapi ember hagyta ott egy rövid időre az interjú kedvéért az edzőtermet, a ringet, az uszodát, a biliárdasztalt és a sportcsarnokot, hogy ugyanazokra a kérdésekre néha merőben eltérő válaszokat adjanak. Öt veszprémi élsportoló, akik, mint az olimpia öt karikája, különböznek egymástól, mégis összekapcsolódnak abban, hogy életükben folyamatosan visszajáró vendég a siker és olykor a kudarc is, az adrenalin és az a megfoghatatlan erő, amit akkor is éreznek, ha éppen nem kezdősípszóra várnak. Fizikai edzés helyett ezúttal a lélek kap tréninget öt egyszerű, de mégsem átlagos ember által. Európa-liga: legyőzte a Rangerst és veretlen maradt a Ferencváros A Ferencváros hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Glasgow Rangerst a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának csütörtöki hatodik fordulós mérkőzésén, így változatlanul veretlen és nyolcaddöntőbe jutást érő helyen áll. Visszatért a veszprémi kosárlabdacsapat kispadjára Alex Geddes Féléves romániai kitérő után ismét Alexander Geddes irányítja a veszprémi kosárlabdacsapatot. A skót szakember pedig már vasárnap, a Vasas elleni bajnokin a kispadon ülhet. Elhunyt Róth Kálmán Hatvanhat éves korában elhunyt Róth Kálmán mesteredző, a Győri Audi ETO KC és a Veszprém Barabás korábbi vezetőedzője, a magyar kézilabdázás meghatározó alakja.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.