Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Litér fölött a szelfipontnál

2020. november 6. 12:00
Turisztikai vonzerőt és közösségépítő szerepet is szánnak a litéri fiatalok a legújabb köztéri installációjuknak, amihez hasonló nemsokára Veszprémben is megjelenhet. A szelfipont ötletét egy izraeli megoldás adta.

Szombat délután adták át hivatalosan a litéri közparkban a település legújabb látványosságát, a szelfipontként funkcionáló köztéri fotókeretet. Manapság a közösségi média tele van olyan képekkel, amelyeket az emberek nyaralások, kirándulások alkalmával örökítenek meg magukról egy-egy helyi látványossággal a háttérben.

Erre a szelfizési szokásra alapozva a Litéri Fiatalok Egyesületének az ötlete volt, hogy településükön is építsenek egy olyan installációt, amelyen egyfelől megjelenik Litér arculata, másrészről pedig a háttérben tökéletesen belátni a környéket, ezzel kiváló helyszínt biztosítva a fotók elkészítéséhez, amelyek később az interneten keresztül viszik a környék jó hírét.

Szedlák Árontól az egyesület elnökétől megtudtuk, hogy az ötletet egy tel-avivi példa adta, az izraeli városban több helyen is vannak ehhez hasonló szelfipontok, amelyeknek a keretét, ezzel együtt a dizájnját folyamatosan cserélik, illeszkedve az éppen aktuális ünnephez, fesztiválhoz. Például 2019-ben, amikor az Eurovíziót Izrael szervezte meg, akkor a dalverseny emblémáival volt feldíszítve a keret.

A tervek a litéri szelfiponttal is hasonlók, így karácsonykor az ünnepekhez illeszkedő arculatot kap, ahogy Valentin-napra is külön megoldással készülnek az ötletgazdák.

Előreláthatólag Veszprémben sem kell sokáig várni arra, hogy megjelenjen a város valamelyik látványosabb helyszínén egy ehhez hasonló installáció. Bóka Bencétől a polgármesteri hivatal ifjúsági tanácsadójától megtudtuk, hogy folyamatosak az egyeztetések a városvezetéssel és hamarosan véglegesítik a helyszínét a veszprémi szelfipontnak.

A Litéri Fiatalok Egyesületét idén tavasszal alapították helyi fiatalok, akik főleg a mostanihoz hasonló közösségépítő tevékenységekkel szeretnének hozzájárulni a település előmeneteléhez. A jelenleg 17 tagot számláló egyesület a pandémia első hullámában kivette a részét a védekezésben is, maszkokat osztottak, időseknek intézték a bevásárlást, valamint hátrányos helyzetű helyi családoknak zöldségeket és gyümölcsöt vittek. Az új szelfipont megépítését önkormányzat is támogatta.

Hajas Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.