2021. augusztus 4.
//
Domonkos névnap

Nagy László: nem gond, hogy hiányosak vagyunk

Nagy László csapatmenedzser szerint nem gond, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatottnak hiányos összetételben kell pályára lépnie a szerdai és a szombati Eurokupa-mérkőzéseken.

"Hiányosak vagyunk, de ezzel semmi gond. Olyanok kapnak lehetőséget, akik eddig kevesebbet szerepeltek a csapatban, vagy még nem voltak válogatottak" - nyilatkozta a magyar szövetség alelnöke, Nagy László az M4 Sport hétfői, Kézilabda magazin című műsorában.    

Hozzátette, aki negatív koronavírus-tesztet produkált, az lehetett válogatott, majd megjegyezte, hogy ezt lehet viccesen, félkomolyan és komolyan is érteni. Nagy László leszögezte, a nehézségek ellenére remek a hangulat a keretben, mindenki nagy figyelemmel és fegyelemmel végzi a munkáját.    

"Van is értelmük ezeknek a meccseknek, és nincs is. Szerettünk volna komplett társasággal edzeni és játszani, így viszont lehetőségünk van a fiatalokat előterébe helyezni és beépíteni" - magyarázta. Az elvárásokról annyit mondott, az edzéseken megkövetelt játékot szeretnék viszontlátni az összes játékelemben, az eredménytől függetlenül.    

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó (archív)Fotó: MKSZ/Kovács Anikó (archív)

Mivel Gulyás István szövetségi kapitány is megfertőződött a koronavírussal, mindkét mérkőzésen a spanyol másodedző, José María Rodriguez Vaqero, valamint Nagy László irányítja majd a nemzeti együttest.    

Gulyás István elmondta, a múlt héten voltak tünetei, és bár jelenleg jól van, egyre nehezebben viseli a bezártságot.

"Nagyon szenvedek, mert a csapat itt van Veszprémben, tőlem két kilométerre edzenek" - nyilatkozta.    

A szakvezető kifejtette, hogy az októberi összetartás is elmaradt, és most is foghíjas a keret, leginkább a belső posztokon vannak hiányzók. A keret összeállításakor az volt az egyik alapelvük, hogy senkit nem akartak behívni hosszú kihagyás után.    

Gulyás elárulta, a jövő hét végéig kell leadni a 35 fős bő keretet a januári egyiptomi világbajnokságra, és a mostani kényszerhelyzet következtében ismét van lehetőségük több variációra felkészülni.

A spanyolok sem a legerősebb keretükkel készülnek, ugyanis a lengyel Lomza Vive Kielce visszarendelte Álex Dujshebaevet, Daniel Dujshebaevet és Ángel Fernándezt. A három játékos már félúton volt Magyarországra, amikor értesítették őket, hogy vissza kell térniük Kielcébe, ugyanis koronavírusos megbetegedésre bukkantak a klubcsapatuknál. A Barcelona balszélsője, Aitor Arino sem állhat a szakmai stáb rendelkezésére.    

A magyar-spanyol mérkőzést szerdán 18.15-től rendezik Veszprémben, majd a magyarok szombaton 18 órától a horvátok vendégei lesznek Eszéken. A sorozat negyedik résztvevője Szlovákia.

A most rajtoló és május elejéig tartó Eurokupában rendszerint azok a csapatok indulnak, amelyek már kijutottak a következő Európa-bajnokságra, ezért nem vesznek részt a selejtezősorozatban. A magyarok a szlovákokkal együtt házigazdái lesznek a 2022-es tornának, így a kontinensbajnoki címvédő spanyolokkal, valamint a legutóbb ezüstérmes horvátokkal játszanak az európai szövetség versenysorozatában idén ősztől jövő tavaszig.

A magyar válogatott 19 fős kerete:

kapusok: Bősz Dániel (Balatonfüred), Mikler Roland (Szeged), Székely Márton (Veszprém)
jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Tóth Ádám (Dabas)
jobbátlövők: Leimeter Csaba (Csurgó), Máthé Dominik (Elverum, norvég), Ilic Zoran (Orlen Wisla Plock, lengyel)
irányító: Hanusz Egon (Csurgó)
beállók: Rosta Miklós (Szeged), Szűcs Bence (Balatonfüred), Vajda Huba (Veszprémi KKFT)
balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Borsos Tamás (Csurgó), Ligetvári Patrik (Veszprém), Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock), Varga Márton (Balatonfüred)
balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Kovacsics Péter (Ferencváros)

vehir.hu
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kézilabda Férfi kézilabda Eurokupa 6. 2021. május 1. 14:10 Veszprém Aréna Magyarország Horvátország 26-22
kézilabda Eurokupa 1. 2020. november 4. 18:15 Veszprém Aréna Magyarország Spanyolország 32-29

További cikkek

Férfi kézilabda Eb: megváltozott két magyar csoportmeccs kezdési időpontja
Férfi kézilabda Eb: megváltozott két magyar csoportmeccs kezdési időpontja
Megváltozott a magyar férfi kézilabda-válogatott két csoportmérkőzésének kezdési időpontja a jövő januári, magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon.
Esténként játssza Eb-csoportmeccseit a magyar válogatott
Esténként játssza Eb-csoportmeccseit a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott 20.30-tól játssza csoportmérkőzéseit a jövő januári magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon.
Elkezdődött a jegyárusítás a szegedi és a debreceni Eb-meccsekre
Elkezdődött a jegyárusítás a szegedi és a debreceni Eb-meccsekre
Pénteken elkezdődött a jegyárusítás a jövő januári magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság szegedi és debreceni mérkőzéseire.
Kiegyenlített csoportban a magyar válogatott
Kiegyenlített csoportban a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott Portugáliával, Izlanddal és Hollandiával került azonos csoportba a jövő januári magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének csütörtöki, budapesti sorsolásán.
A második kalapból várják az Eb-sorsolást a magyarok
A második kalapból várják az Eb-sorsolást a magyarok
A magyar férfi kézilabda-válogatott a második kalapból várja a jövő januári, magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság csoportkörének csütörtöki, budapesti sorsolását.