Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hogyan változtatja meg a bitcoin az online vállalkozásokat

2020. november 5. 17:26
Az online piac folyamatosan alkalmazkodik és változik, ahogy új alkalmazások és kriptovaluták jelennek meg. Ezek egyik legidősebb tagja a Bitcoin, amely szép lassan kivívta magának a népszerűséget mind a felhasználók, mind a vállalkozások körében.

Ebben a cikkben Boross Örs szerencsejáték-szakértőnk (profilját itt tekintheti meg) nyújt betekintést abba, hogyan látják a szakértők a kriptovaluta hatását a különféle online iparágakra. Sőt, arra is fény derült is, hogy a PayPal használata miért kerülhet többe, mint a Bitcoin.

Felhasználói anonimitás

Az egyik legfigyelemreméltóbb módja annak, ahogyan a Bitcoin megváltoztatta az online világot, az az, hogy mennyire egyszerű a segítségével úgy vásárolni, hogy közben a vásárló identitása rejtve marad. Ez azt jelenti, hogy biztonságosan csatlakozhatunk bármely online kaszino, azzal a tudattal, hogy a kíváncsi szemek nem férnek hozzá az adatainkhoz.

A pénznem forráskódja különféle adatvédelmi intézkedéseket tartalmaz. Sajnos ez negatív összképet eredményezett, mivel sok hackernek épp hogy kedvezett. Ezenkívül a vállalkozások a kevert programok miatt nem tudják felkutatni a felhasználó érméinek forrását. Ezek az alkalmazások úgy működnek, mint a VPN-ek, azonos értékű Bitcoinokat pattogtatnak és cserélgetnek ide-oda, amíg végül követhetetlenek lesznek.

Egyszerűbb fizetési mód

Összességében a Bitcoin egyik legnagyobb vonzereje mind a fogyasztók, mind a vállalkozások számára a kifizetések feldolgozásának sebessége. Visszaterhelési funkció hiányában azonban, ha rossz címre küldünk pénzt, az költséges lehet.

Majdnem azonnali

Más fizetési módokkal, például a PayPal-lal ellentétben, nem kell napokat várnia, amíg a vásárlója befizetése megjelenik a bankszámláján. Amikor Bitcoin-nal fizet, az gyakran perceken belül megjelenik a kriptovaluta pénztárcájában. Ezáltal lehetővé válik a villámgyors vásárlás.

Univerzális

Az országok által ellenőrzött papírpénzektől eltérően a kriptovaluta nem ismer határokat. Bármely ország ügyfelei gyorsan hozzáférhetnek Bitcoin-számlájukhoz, és fizethetnek vele. Ezzel általában elkerülhető a kriptovalutával dolgozó webshopok árfolyam-számításának valutaváltó alkalmazással történő hosszadalmas folyamata.

Díjak

A Bitcoin-os e-kereskedelemmel elkerülhető a szokásos banki vagy online fizetési szolgáltatások igénybevételének számos díja. A Paypal az Egyesült Államokon kívüli vállalkozások esetében a beérkező pénzösszeg 4,4%-át számolja fel, plusz egy kisebb, 0,30$-os fix díjat. Ezt követően pedig valószínűleg még további összegeket fog elveszíteni, amikor PayPal-egyenlegét átutalja vállalkozásának bankszámlájára.

Az online videójáték-ipar

A Bitcoin jelentős szerepet játszik a videójáték-ipar jövőjében. Mivel a digitális valutáknak nincsenek fizikai határai, sok online ügyfél gond nélkül és gyorsan csatlakozhat egy-egy kaszinóhoz. Bármit nyer, azt újra Bitcoinná válthatja, ha korábban készpénzre is váltotta. Ez a szolgáltatás nagyon hasznos, s mivel akár tizenhat tizedesjegy beírható, így hihetetlenül kicsi vagy nagy kifizetéseket is lehetővé tesz.

Mivel egyre inkább úgy tűnik, hogy a Bitcoin lesz az online szerencsejáték-technológia jövője, sok kaszinó és ahhoz hasonló szolgáltatás már elfogadja a valutát. Lucas Goldberg szerint az az online kaszinó, amely elfogadja a Bitcoint, biztonságosabb és nem jelentkeznek tranzakciós díjak. Mégis, mivel a kriptovaluta árfolyama ingadozik, sok, huzamosabb ideig játszó ügyfél inkább elkerüli ezt a fizetési lehetőséget.

Kereskedelem és szolgáltatások

Mivel nem áll rendelkezésre visszaterhelési lehetőség, elkerülhetők azok a csalók, akiknek az a céljuk, hogy megrendeljenek valamit, majd később megkísérlik visszaszerezni pénzüket. A kisvállalkozások vagy az induló vállalkozások ennek köszönhetően nagyobb biztonságban vannak, és anélkül fogadhatnak utalásokat, hogy attól kellene tartaniuk, lopás áldozatai lesznek.

Az online webshopot működtető vagy online szolgáltatást kínáló magánszemélyek számára a Bitcoin fizetőeszköz elfogadása potenciális befektetési lehetőséget is jelenthet, mivel az időnként leértékelődik. A papírpénzes fizetési móddal ellentétben korlátozott a kínálata, így az idő múlásával kevesebb áll rendelkezésre. Amikor a kereslet az egekbe szökik, az a Bitcoin értékének hatalmas növekedését eredményezi, azonban a bitcoin időnként összeomlik, ezért elengedhetetlen a kriptovaluta értékének nyomon követése az idő múlásával.
 

Mindent összevetve

A Bitcoin számos változást hoz a különféle online vállalkozásokban, amely megkönnyíti a választ, hogy online vállalkozásként elfogadja-e fizetési módként. Véleményünk szerint potenciális hatalmas előnyei miatt mindenképp megér egy próbát.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.